"We hebben onze prijsbepaling anders ingericht"

Auteur: Redactie
Events 18 november 2021
"We hebben onze prijsbepaling anders ingericht"

Jeanine van den Kroonenberg is general manager van het Mr Jigs Hotel in Venlo. Het hotel opende de deuren in het najaar van 2020, midden in de coronacrisis. Nu - een jaar later - kijkt Van den Kroonenberg terug op een bewogen jaar vol uitdagingen. “We hebben onze prijsbepaling anders ingericht.”

Voor een hotel dat in een crisis opent, is het lastig de juiste prijsbepaling te kiezen. Manager Van de Kroonenberg legt uit: “We waren zoekende naar de juiste prijzen in een onzekere periode.”

Robin Sleegers, salesmanager van ReVControl attendeerde Van den Kroonenberg en facility manager Stan Heijsters op de training Revenue Management van de HM Academy, waarin trainer Stan Josephi de cursisten de juiste tools meegeeft om de juiste prijzen te bepalen voor de juiste klant op het juiste moment. “Ik heb uiteraard yield management en revenue managent op de Hotelschool in Maastricht gehad, maar het is ontzettend leerzaam om in een omgeving waar andere hoteliers zitten je kennis op te frissen en bij te spijkeren. Het heeft mij, maar ook mijn collega Stan, ontzettend veel nieuwe inzichten gegeven.”

Forecasting

Zo besloten Van den Kroonenberg en facility manager Stan Heijsters om de prijsbepaling van het 34-kamer tellende hotel aan te pakken. “We hebben de prijsbepaling nu op basis van ‘forecasting’ toegepast. Dat wil zeggen dat we, met de kennis van een jaar open te zijn, nu beter kunnen voorspellen wat we met onze prijzen moeten doen.”

Wat tijdens de training goed naar voren komt, is dat Josephi erg gemakkelijk en snel op de situatie van een specifiek hotel kan inspelen. “Het is geen algemeen verhaal over revenu management, maar Josephi kan aan de hand van jouw casus gerichte kennis en informatie delen over hoe jij het als hotelier in jouw hotel het best kan oppakken. Het heeft mij geïnspireerd om de juiste prijzen voor ons hotel te vinden.”

Masterclass revenue management

De essentie van revenue management is om hotelkamers en zalen tegen het best mogelijke tarief aan te bieden. Dat klinkt echter makkelijker dan het is. Daarom heeft de HM-Academy in samenwerking met Stan Josephi (senior lecturer revenue management) de tweedaagse masterclass revenue management ontwikkeld.

Overig nieuws