Wederom geest gespot in spookhotel

15 april 2016
Wederom geest gespot in spookhotel

Een gast in het Stanley Hotel in de Amerikaanse staat Colorado heeft een 'griezelige figuur' op de foto vastgelegd, zonder
het te weten. De man ontdekte pas de ochtend daarna dat er iets was dat niet klopte op de foto die hij maakte in de lobby.

*Over het hotel*
Het Stanley Hotel in Estes Park, Colorado, had al een stevige reputatie als spookhotel. Het diende zelfs als inpiratie voor Stephen Kings horrorverhaal 'The Shining', over een familie die in het winterseizoen een verlaten hotel beheert waar het blijkt te spoken. Het boek uit 1977 werd enkele jaren later verfilmd door Stanley Kubrick.

*Souvenir*
Henry Yau, PR-directeur voor een kindermuseum uit Houston, kende het verleden van het hotel, maar had zich bij zijn verblijf niks speciaals voorgesteld. Toch wilde hij best wel een souvenir van het bekende hotel, in de vorm van een panoramische foto van de grote lobby en de trap.
Yau wou liever geen mensen op zijn foto van het historische interieur, en wachtte tot hij alleen was. Die nacht ging hij gewoon slapen, maar de volgende ochtend ontdekte hij iets eigenaardigs. Bovenaan links op de trap lijkt er een vreemde figuur te staan.

*'I captured a ghost'*
Yau postte prompt zijn griezelfoto op Facebook met de mededeling: "By golly! I think I may have captured a #ghost at #StanleyHotel. #EstesPark" Detail: hoewel hij de vage verschijning pas de ochtend daarna opmerkte toen hij eens door zijn foto's ging, beweerde Yau dat hij die nacht slecht geslapen had en een vreemd gevoel had.

*Social media*
Yaus foto werd gretig opgepikt door Amerikaanse media en gedeeld op sociale media. De zender 9NEWS vroeg zelfs de mening van een paranormale expert. Kevin Sampron van SPIRIT Paranormal Investigations in Denver en zijn team pasten een hele reeks tests en filters toe op de foto. Hun eerste conclusie is dat er niet mee is gephotoshopt. Daarna zetten ze het om in zwart-wit, om beter details te kunnen zien. Ze kwamen met een verrassende conclusie: "We zagen een tweede anomalie net links van de eerste figuur. Volgens ons is de eerste figuur een dame die in het zwart is gekleed, en naast haar iets wat op een kind lijkt. Sampron voegde er fijntjes aan toe: "We denken dat het de geesten kunnen zijn van een vrouw en haar kind." Ook stelde hij: "95 procent van de mogelijk paranormale foto's die we binnenkrijgen kunnen we verklaren en weerleggen. Maar deze lijkt echt wel the real deal". Een authentieke, echte spookfoto dus.

Klik "hier":http://www.foxnews.com/travel/2016/04/14/stanley-hotel-guest-captures-creepy-figure-in-lobby.html om de spookfoto te bekijken!

~Christel Tuin~

Overig nieuws