Wereldkampioen traint in trappenhuis van themahotel  Europa-Park

19 februari 2019 | Thijs Jacobs

André Weinand is fitnesscoach in het hotel-resort van Europa-Park en heeft afgelopen zaterdag 16 februari 2019 opnieuw de wereldtitel 'traplopen' binnen weten te slepen. Hij verbrak zijn oude record met 9 minuten en legde de verticale afstand van 42,195 kilometer nu in 10 uur en 4 minuten af! Hij trainde hiervoor onder andere in het trappenhuis van het viersterren superior hotel 'Bell Rock' van Europa-Park.

84.000 treden!

Bij de 'trappenhuismarathon' die voor de vijfde keer werd georganiseerd was de uitdaging om de 84.000 treden en meer dan 5.000 etages zo snel mogelijk af te leggen. In een 13-etages tellend gebouw in Hannover ging de 41-jarige Weinand maar liefst 194 keer op en neer. Zijn looptrainingen, waarbij hij per week zo'n 80 tot 120 kilometer aflegt, sloot hij telkens af met een training in het trappenhuis van het vijfde themahotel van Duitslands grootste attractiepark. Acht weken voor het wereldkampioenschap trainde hij hier zelfs drie keer per week, soms wel zes uur achter elkaar.

De fitnesstrainer die al elf jaar werkzaam is bij Europa-Park neemt op 13 en 14 april aanstaande deel aan de 'Mt. Everest trappenhuismarathon' in Radebeul. In 2020 wil hij zijn wereldrecord weer verdedigen en hoopt dan onder de 10 uur uit te komen.

Europa-Park telt vijf themahotels. Het zesde hotel 'Krønasår' opent in mei 2019. Voor hotelgasten staan verschillende zwembaden, sauna's en een professioneel fitnesscentrum ter beschikking.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: