WestCord WTC Hotel Leeuwarden start samenwerking met Blooming Bakery

10 juli 2018 | Thijs Jacobs

WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met Blooming Bakery. Tijdens zakelijke evenementen en congressen serveert het hotel diverse huisgemaakte taarten en brownies gemaakt door Blooming Bakery. Ook in de restaurants van het hotel wordt het gebak geserveerd. WestCord WTC Hotel Leeuwarden draagt hiermee bij aan een nieuwe initiatief in Leeuwarden en omgeving.

Blooming Bakery is een sociale onderneming die slachtoffers van (seksueel) geweld op weg helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Binnen de bakkerij krijgen zij de kans om hun talenten te ontdekken en zich verder te ontplooien. Ieder werkt aan zijn of haar persoonlijke groei en krijgt ondersteuning bij het behalen van een startkwalificatie en het vinden van een baan. Bij Blooming Bakery leren zij niet alleen het bakkersambacht, maar óók om een onderneming draaiende te houden.

WestCord Hotels en Blooming Bakery

De samenwerking tussen beide bedrijven biedt veel voordelen. Blooming Bakery leidt jongeren op in een mooi ambacht waar steeds meer waardering voor komt. Het traditionele bakkersambacht vindt zijn weg steeds meer in de horeca. Het WTC Hotel ervaart dit net zo. Daarnaast staat de horeca te springen om goed opgeleid personeel, iets waar bij Blooming Bakery hard aan gewerkt wordt.

“Steentje bijdragen aan een prachtig initiatief”

Jennifer Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ’’Wij zijn heel erg trots om het gebak van Blooming Bakery te serveren in ons hotel en in restaurant élevé. Dit prachtige initiatief van Stichting Fier ligt ons na aan het hart en wij zijn blij hieraan ons steentje te kunnen bijdragen. Bovenal is het gewoon heerlijk gebak waarmee wij onze gasten graag verwennen.’’

‘’Dankbaar voor deze prachtige kans’’

Annemarie van Rijn, projectleider van de Blooming Bakery: “We zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige kans. Dat een partij als WestCord Hotels in de Blooming Bakery en dus ook in de meiden en jonge vrouwen die daar werken gelooft, is een groot compliment. We hopen met onze taarten niet alleen het heerlijkste gebak van Leeuwarden af te leveren, maar ook bij te dragen een aan mooiere wereld met gelijke kansen voor iedereen. Het is geweldig dat WestCord WTC Hotel Leeuwarden samen met ons deze uitdaging aangaat.”

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Hotelketens
Egeria neemt meerderheidsbelang in Fletcher Hotels, vizier op internationale groei

Vandaag hebben de aandeelhouders van Fletcher Hotels een meerderheidsbelang verkocht aan de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria. NIBC en Xead verkopen beide hun minderheidsbelang, het management van Fletcher blijft aan als aandeelhouder. Met de hands-on betrokkenheid en de ervaring met in ...

Inge van de Ven is trots op haar pas geopende hotel

Inge van de Ven, eigenaresse van het op 12 april geopende Hotel Flora Batava in Nieuwersluis, aan de rand van Breukelen, is trots op haar hotel. Alhoewel het uitdagende tijden zijn binnen onze branche, is ze optimistisch gestemd. “Zaterdag beleefden we onze eerste drukke dag, met 27 van de 45 ...

Interview Longread
Interview: moeders en dochters in familiehotels

Familiehotels. Je zou ze bijna vergeten tussen al het geweld van de aankondigingen die de grote hotelketens doen. De ene keten introduceert een nieuw merk, terwijl een andere keten zich gaat richten op ‘long stay’ of het aanbieden van werkplekken. Tegelijkertijd zijn familiehotels de dri ...

Corona
Terrassen per 28 april (beperkt) open

De terrassen gaan weer beperkt open. Na maanden van lockdown mogen horecaondernemers per 28 april weer gasten op hun terrassen ontvangen tussen 12.00 uur en 18.00 uur. Dat maakte demissionair premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Naast het (beperkt) openen van de terrassen wordt d ...

Drinks Corona
Grote bierbrouwers klaar voor herstart

Mocht vanavond bekend worden gemaakt dat de horeca de terrassen vanaf 28 april mag openen, zijn de grote bierleveranciers klaar om de horeca te voorzien van bier. Heineken laat tegenover persbureau ANP weten dat de brouwer ongeveer 8000 klanten heeft met een terras. Veel horecabedrijven spelen a ...

Columns
Leiderschap in onmogelijke tijden

Het is 05.30 uur. Ik zit te werken in een stil huis. Ik kan niet slapen, in mijn brein borrelt iets en dat moet eruit. Buiten is het nog donker, al zie ik de dag wel al voorzichtig duwen. Het zwart van de nacht wordt langzaam maar zeker donkerblauw en dat blauw wordt steeds lichter. Een merel fluit ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: