WestCord WTC Hotel Leeuwarden start samenwerking met Blooming Bakery

10 juli 2018 | Thijs Jacobs

WestCord WTC Hotel Leeuwarden gaat samenwerken met Blooming Bakery. Tijdens zakelijke evenementen en congressen serveert het hotel diverse huisgemaakte taarten en brownies gemaakt door Blooming Bakery. Ook in de restaurants van het hotel wordt het gebak geserveerd. WestCord WTC Hotel Leeuwarden draagt hiermee bij aan een nieuwe initiatief in Leeuwarden en omgeving.

Blooming Bakery is een sociale onderneming die slachtoffers van (seksueel) geweld op weg helpt bij hun stappen naar zelfstandigheid. Binnen de bakkerij krijgen zij de kans om hun talenten te ontdekken en zich verder te ontplooien. Ieder werkt aan zijn of haar persoonlijke groei en krijgt ondersteuning bij het behalen van een startkwalificatie en het vinden van een baan. Bij Blooming Bakery leren zij niet alleen het bakkersambacht, maar óók om een onderneming draaiende te houden.

WestCord Hotels en Blooming Bakery

De samenwerking tussen beide bedrijven biedt veel voordelen. Blooming Bakery leidt jongeren op in een mooi ambacht waar steeds meer waardering voor komt. Het traditionele bakkersambacht vindt zijn weg steeds meer in de horeca. Het WTC Hotel ervaart dit net zo. Daarnaast staat de horeca te springen om goed opgeleid personeel, iets waar bij Blooming Bakery hard aan gewerkt wordt.

“Steentje bijdragen aan een prachtig initiatief”

Jennifer Westers, directeur en eigenaar van WestCord Hotels: ’’Wij zijn heel erg trots om het gebak van Blooming Bakery te serveren in ons hotel en in restaurant élevé. Dit prachtige initiatief van Stichting Fier ligt ons na aan het hart en wij zijn blij hieraan ons steentje te kunnen bijdragen. Bovenal is het gewoon heerlijk gebak waarmee wij onze gasten graag verwennen.’’

‘’Dankbaar voor deze prachtige kans’’

Annemarie van Rijn, projectleider van de Blooming Bakery: “We zijn ontzettend dankbaar voor deze prachtige kans. Dat een partij als WestCord Hotels in de Blooming Bakery en dus ook in de meiden en jonge vrouwen die daar werken gelooft, is een groot compliment. We hopen met onze taarten niet alleen het heerlijkste gebak van Leeuwarden af te leveren, maar ook bij te dragen een aan mooiere wereld met gelijke kansen voor iedereen. Het is geweldig dat WestCord WTC Hotel Leeuwarden samen met ons deze uitdaging aangaat.”

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotel Achtergronden
Opening theaterseizoen en vernieuwde filmtheaterfoyer Figi

Afgelopen vrijdag stond Figi wederom in het teken van feestelijke vernieuwing! Met de uitverkochte voorstelling Driving Miss Daisy, met in de hoofdrol Anne Wil Blankers, werd het nieuwe theaterseizoen 2018-2019 geopend. Voorafgaande aan de voorstelling werd de nieuwe sfeervolle culturele filmtheate...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo for Business biedt roomservice in hotels

Deliveroo breidt het bedrijfsaanbod van 'Deliveroo for Business' uit met drie nieuwe opties. Van dit onderdeel van Deliveroo, gericht op de zakelijke markt, maken wereldwijd meer dan 7.000 bedrijven gebruik, waaronder bedrijven in Nederland. Nederlandse bedrijven bestellen via een zakelijk a...

Tech BUAS
Hoe wordt AR op dit moment toegepast in hotels en waar gaat het naartoe?

In mijn laatste column deelde ik een aantal gedachten over de kansen en de uitdagingen van augmented en virtual reality-technologie in onze branche. Ik probeeerde daarmee wat veelbelovende routes maar ook een kritische reflectie te bieden op het nut van deze technologie in de gastvrijheidscontext. A...

Hotelbouwplannen Utrecht
Overeenkomst bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel

De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam hebben een aannemingsovereenkomst gesloten voor de bouw van de Galaxy Tower in het hartje van Utrecht. De Lelie Vastgoed B.V. en Ballast Nedam sloten eerder een bouwteamovereenkomst waarin zij samen de engineering van de Galaxy Tower verder uitwerkten. De bouw...

Interview Longread
Horecaondernemer Bas Hoebink: ''De horeca moet een betere werkgever worden''

Bas Hoebink startte zo’n zes jaar geleden met zijn restaurant – De Firma – in Nijmegen. Inmiddels vallen er drie Nijmeegse horecazaken onder zijn onderneming ‘Het Hoofdkwartier Horeca' en heeft hij in Wijchen, samen met zijn compagnon, een vierde horecazaak: Italiaans res...

Hoteltech Advertorial BUAS
Stan Josephi over revenue management

In de loop van de jaren is de focus van revenue management flink aan verandering onderhevig. Waarbij er in de beginjaren met name gekeken werd naar het aantal kamers dat voor een bepaalde prijs moest worden verkocht, oftewel capacity management, houden revenue managers zich vandaag de dag zich in de...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: