Wil jij meedoen aan de Bocuse d'Or?

27 maart 2015
Wil jij meedoen aan de Bocuse d'Or?

Chefs met ambitie kunnen vanaf dit jaar meedoen aan de voorrondes waarbij kandidaten geselecteerd worden voor de Nederlandse Bocuse d’Or finale.
Het bestuur van Bocuse d'Or Nederland organiseert twee voorrondes. Het doel is om meer koks de kans te geven kennis te maken met de belangrijkste "culinaire wedstrijd ter wereld":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=bocuse&x=zoeken en zich te kwalificeren voor de Nederlandse finale. De voorrondes staan open voor alle professionele Nederlandse koks. Ze vinden plaats op 15 en 16 juni 2015 in het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. Kandidaten kunnen zich vanaf nu "aanmelden.":http://bocusedornederland.nl/

~Chef Jan Smink deed afgelopen januari mee aan de Bocuse d'Or wereldfinale in Lyon. Hij behaalde de 9e plaats.~

*Over de voorrondes*
"We kennen een aantal ambitieuze koks die geweldige kandidaten zijn om Nederland te vertegenwoordigen bij de internationale wedstrijden. Sommigen van hen deden al eerder mee aan de wedstrijd. Hen gaan we persoonlijk uitnodigen zich nogmaals aan te melden voor de Nederlandse finale", aldus het bestuur van Bocuse d’Or Nederland. "Maar er zijn ook veel ambitieuze jonge koks die we nog niet persoonlijk kennen. We willen hen graag de gelegenheid bieden te laten zien wat zij kunnen. Ze kunnen tijdens de voorrondes een plaats bemachtigen voor de Nederlandse finale." Met de voorrondes hoopt Bocuse d’Or Nederland meer koks de gelegenheid te geven kennis te maken met de belangrijkste culinaire wedstrijd ter wereld.

*Data en locatie*
De voorrondes vinden plaats op 15 en 16 juni 2015 in de keukens van het FrieslandCampina Innovation Centre in Wageningen. De Nederlandse finale vindt plaats op 21 september 2015 op de Horeca vakbeurs Gastvrij Rotterdam in Ahoy.

~Christel Tuin~

Overig nieuws