Schaafsma is meest markante ondernemer

28 oktober 2014
Schaafsma is meest markante ondernemer

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos uit Leeuwarden uitgeroepen
tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Friesland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt.

*Sterk verhaal*
In Eindeloos komen zijn liefde voor eten, zijn ambacht, kennis en ervaring én zijn zakelijk instinct samen in een doordacht, doorleefd en integraal concept. Dit concept is leidend in alle facetten van de bedrijfsvoering en voortdurend herkenbaar. Zijn concept is een sterk verhaal, waarin productkeuze, kennis van producten, keuze van leveranciers, samenwerking met partners en collega's en horeca-onderwijs en -ontwikkeling onderscheidend zijn.

*Groot denken in kleine restaurantkeuken*
Volgens het juryrapport denkt Schaafsma heel groot in zijn relatief kleine keuken en was de jury onder de indruk van zijn passie en moed om elke dag weer voor zijn idealen te gaan. Zijn absolute geloof in zijn concept is dáárom succesvol, omdat hij dit op anderen op overtuigende wijze weet over te brengen. Jurylid Isabella Diks voegt toe: "Een mooi voorbeeld uit zijn gewaardeerde concept wil ik graag benoemen. Schaafsma streeft ernaar om gasten herleidbare 'hele' streekproducten voor te zetten, die hij verwerkt tot seizoensgerelateerde gerechten. Zijn motto: we verdienen beter eten, een dier moet een goed leven hebben, de groente moet tijd hebben om te groeien, de vis moet duurzaam gevangen worden. Goed voedsel mag niet worden verkwist."

*Diploma is niet leidend*
De ondernemer levert met weinig fte’s een bijzondere prestatie. Zijn duurzame en sociale bedrijfsvoering komt ook naar voren in zijn personeelsbeleid. Iedereen is welkom: een diploma is niet per se leidend. Zijn sous-chef heeft bij Eindeloos bijvoorbeeld het vak helemaal geleerd. Zijn motto: fouten mogen gemaakt worden, maar mogen niet de keuken verlaten!

~Christel Tuin~

Overig nieuws