Schaafsma is meest markante ondernemer

28 oktober 2014 |
Schaafsma is meest markante ondernemer<

Het regiobestuur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) Fryslân heeft Willem Schaafsma van restaurant Eindeloos uit Leeuwarden uitgeroepen
tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Friesland 2014/2015. Hij dingt in januari 2015 mee naar de landelijke titel Meest Markante Horecaondernemer van Nederland 2014/2015, die tijdens Horecava bekend wordt gemaakt.

Sterk verhaal
In Eindeloos komen zijn liefde voor eten, zijn ambacht, kennis en ervaring én zijn zakelijk instinct samen in een doordacht, doorleefd en integraal concept. Dit concept is leidend in alle facetten van de bedrijfsvoering en voortdurend herkenbaar. Zijn concept is een sterk verhaal, waarin productkeuze, kennis van producten, keuze van leveranciers, samenwerking met partners en collega's en horeca-onderwijs en -ontwikkeling onderscheidend zijn.

Groot denken in kleine restaurantkeuken
Volgens het juryrapport denkt Schaafsma heel groot in zijn relatief kleine keuken en was de jury onder de indruk van zijn passie en moed om elke dag weer voor zijn idealen te gaan. Zijn absolute geloof in zijn concept is dáárom succesvol, omdat hij dit op anderen op overtuigende wijze weet over te brengen. Jurylid Isabella Diks voegt toe: "Een mooi voorbeeld uit zijn gewaardeerde concept wil ik graag benoemen. Schaafsma streeft ernaar om gasten herleidbare 'hele' streekproducten voor te zetten, die hij verwerkt tot seizoensgerelateerde gerechten. Zijn motto: we verdienen beter eten, een dier moet een goed leven hebben, de groente moet tijd hebben om te groeien, de vis moet duurzaam gevangen worden. Goed voedsel mag niet worden verkwist."

Diploma is niet leidend
De ondernemer levert met weinig fte’s een bijzondere prestatie. Zijn duurzame en sociale bedrijfsvoering komt ook naar voren in zijn personeelsbeleid. Iedereen is welkom: een diploma is niet per se leidend. Zijn sous-chef heeft bij Eindeloos bijvoorbeeld het vak helemaal geleerd. Zijn motto: fouten mogen gemaakt worden, maar mogen niet de keuken verlaten!

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: