WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

12 juli 2014
WW-ers aan de slag in de Haagse horeca

De maaltijd in de bedrijfskantine van het Werkgeversservicepunt Den Haag op de Binckhorst wordt voortaan bereid door uitkeringsgerechtigden op weg naar een vaste baan in de Haagse horeca.
Onder begeleiding van drie bekende Haagse chefkoks kunnen de deelnemers ervaring opdoen. Zo helpt de gemeente Den Haag jaarlijks 38 mensen van een uitkering naar een baan.

*Doorstromen*
Een diner voor genodigden markeerde de start van het project waaraan chefkoks Greg Amse van Beachclub Twins, Robin Simon van Som Horeca en Danny Stroosnijder van Brasserie Rumours meedoen. De combinatie van hun bewezen keukenervaring en een groot netwerk in de horeca zorgt er voor dat de deelnemers aan het project na afronding snel door kunnen stromen naar een voor hen geschikte werkplek. Op het diner is Anil Soekhoe aanwezig. Hij open 19 augustus koffie- en chocoladeatelier Hop en Stork in de Passage: "Ik ben blij verrast door de drive die ik tegenkom bij het Werkgeversservicepunt, ook vanavond weer. Zowel de kandidaten als de contactpersonen van het Werkgeversservicepunt werken met passie aan gastheerschap. Precies zoals het hoort in de horeca. Wij hebben via het Werkgeversservicepunt inmiddels een kandidaat aangenomen die in augustus aan de slag gaat."

*Werkgeversservicepunt*
Het werkgeversservicepunt is onderdeel van de gemeente Den Haag en werkt samen met het UWV om uitkeringsgerechtigden met een opleiding op MBO-niveau of lager en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Onder de werknemers tot MBO-niveau is de werkloosheid hoger dan onder hoger opgeleiden.

~Christel Tuin~

Overig nieuws