Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

7 maart 2012 |
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen.

Verbinding kookkunst en gastheerschap
Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en werden uitgeroepen tot het beste team in de Zeelandhallen in Goes. De prijs wordt uitgereikt aan het team dat het best de verbinding maakt tussen kookkunst en gastheerschap.

"Ik wist dat we sterk waren"
Onno Kokmeijer, Executive Chef van Ciel Bleu, is blij met de overwinning. “We hebben de afgelopen tijd verschillende combinaties uitgeprobeerd en voorgeproefd. Ik wist dat we een goede inzending hadden dit jaar, maar ook de andere deelnemers waren vertegenwoordigd met sterke teams. Dat het team van ons restaurant gewonnen heeft, maakt mij natuurlijk erg trots.”

Ingrediënten uit de zee
Chef de Partie Freek Dekker was binnen het team verantwoordelijk voor de creatie van het viergangenmenu en werd hierop beoordeeld door een sterke jury. In de gepresenteerde gerechten voerden vis, schaal- en schelpdieren de hoofdtonen.

Sterke jury
De keukenjury bestond uit Mario Ridder van restaurant de Zwetheul, Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang, Lucas Rive van restaurant de Bokkedoorns, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes.

Bijpassende wijnen
Kevin Man, Assistant Service Manager van Ciel Bleu, presenteerde bijpassende wijnen en was verantwoordelijk voor de showtafel.

Topgastronomen geven oordeel
Man werd onder meer beoordeeld door Claudia Brevet en Arnold Zwartkruis van restaurant Inter Scaldes en Blanche Vinke van restaurant de Kromme Watergang.

Video-impressie door IsoCam


Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: