Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

7 maart 2012
Zilveren Oester naar team Ciel Bleu

De Zilveren Oester 2012 is gewonnen door het team van Okura Amsterdam. Freek Dekker en Kevin Man van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wisten de vakjury te overtuigen.

*Verbinding kookkunst en gastheerschap*
Dekker en Man wisten de jury te overtuigen met hun bijzondere menukeuze en wijnen en werden uitgeroepen tot het beste team in de Zeelandhallen in Goes. De prijs wordt uitgereikt aan het team dat het best de verbinding maakt tussen kookkunst en gastheerschap.

*"Ik wist dat we sterk waren"*
Onno Kokmeijer, Executive Chef van Ciel Bleu, is blij met de overwinning. “We hebben de afgelopen tijd verschillende combinaties uitgeprobeerd en voorgeproefd. Ik wist dat we een goede inzending hadden dit jaar, maar ook de andere deelnemers waren vertegenwoordigd met sterke teams. Dat het team van ons restaurant gewonnen heeft, maakt mij natuurlijk erg trots.”

*Ingrediënten uit de zee*
Chef de Partie Freek Dekker was binnen het team verantwoordelijk voor de creatie van het viergangenmenu en werd hierop beoordeeld door een sterke jury. In de gepresenteerde gerechten voerden vis, schaal- en schelpdieren de hoofdtonen.

*Sterke jury*
De keukenjury bestond uit Mario Ridder van restaurant de Zwetheul, Edwin Vinke van restaurant de Kromme Watergang, Lucas Rive van restaurant de Bokkedoorns, Erik van Loo van restaurant Parkheuvel en Jannis Brevet van restaurant Inter Scaldes.

*Bijpassende wijnen*
Kevin Man, Assistant Service Manager van Ciel Bleu, presenteerde bijpassende wijnen en was verantwoordelijk voor de showtafel.

*Topgastronomen geven oordeel*
Man werd onder meer beoordeeld door Claudia Brevet en Arnold Zwartkruis van restaurant Inter Scaldes en Blanche Vinke van restaurant de Kromme Watergang.

*Video-impressie door IsoCam*


~Frank Lindner~

Overig nieuws