De huidige situatie op de energiemarkt stelt horecaondernemers voor diverse problemen. Door netcongestie is het niet altijd mogelijk een (verzwaarde)...
Het lectorenplatform Hospitality, Tourism, Innovation & Technology Experts Network (verder HTIT-EN) heeft een subsidie van 100.000 euro toegekend...
Na een toegewijde periode van ruim negen jaar, waarin Dirk Beljaarts zich met hart en ziel heeft ingezet voor de belangen van de horeca, vertrekt hij...
Dit is het eerste artikel van een nieuwe reeks over erfgoedhotels in het dossier Erfgoed: Onbetaalbare charme of nieuw verdienmodel?'. Hier vindt u ar...
Erwin van der Graaf is benoemd tot voorzitter en boegbeeld van het Hospitality Pact, een samenwerkingsverband van het beroepsonderwijs en bedrijven en...
Alco en Evelyn van Berkel runden onder de vlag van hun bedrijf Van Berkel Hospitality al Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven en nog twee locat...
12 procent meer salaris voor het horecapersoneel per 1 januari en stagiairs krijgen een stagevergoeding. Klinkt goed zou u denken maar Marco ten Hoor,...
Iedere vijf jaar wordt de normering van de hotelsterren aangepast en in 2025 is dat opnieuw het geval. In de nieuwe classificatie is meer aandacht voo...
De Tweede Kamer heeft het amendement over het verhogen van het BTW-tarief voor logies verworpen. Dit voorstel werd onlangs ingediend door Pieter Omtzi...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) doet een dringende oproep aan de Tweede Kamer om het huidige BTW-tarief voor logies te behouden. Een amendement, in...
Ieder jaar wordt er wel door een of andere instantie geroepen dat er een minister van Toerisme moet komen. In 2019 riep Jos Vranken van het NBTC op NP...
Grand Hotel Huis ter Duin is niet de enige plek in Nederland waar dagelijks, zoals men het zelf omschrijft, Champions League wordt gespeeld. Het hotel...
Van 17 tot en met 20 juni organiseerde horecanetwerk Tour Culinair haar 41-ste editie in Groningen en Drenthe. Het evenement stond in het teken van be...
Dit jaar schreef een recordaantal van 27 kandidaten zich in voor de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs. Na een intensieve theoriero...
De Delfste horecaondernemer Marijke Vuik volgde afgelopen 7 maart Robèr Willemsen officieel op als voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland....
Robèr Willemsen is KHN-voorzitter af. Op 7 maart trad hij officieel af en droeg hij de voorzittershamer over aan Marijke Vuik. Maar liefst zeve...
De 22ste editie van de wedstrijd om de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebi...
Afgelopen woensdag 8 maart bezochten ruim 400 bezoekers de Dag van de Rotterdamse Hospitality in de Doelen in Rotterdam. Zowel werkzoekenden, mensen d...
Op 7 maart trad Marijke Vuik aan als voorzitter van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Zij volgt Robèr Willemsen op, die na zeve...
Op 21 maart opent de Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). TEK biedt een tijdelijke tegemoetkoming voor mkb-ondernemingen die re...
Woensdag 8 maart 2023 vindt de Dag van de Rotterdamse Hospitality plaats. Een unieke dag om studenten, mensen die van baan willen wisselen en werkzoek...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde vandaag, op de eerste dag van Horecava, de economische terugblik op het horecajaar 2022 en een vooruit...
Uit het nieuwste arbeidsmarktonderzoek van Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH) komt naar voren dat in de hotellerie steeds meer cross-over functies...
Vandaag maakte het kabinet de hoofdlijnen bekend van de tegemoetkomingsregeling voor energie-intensieve sectoren, de zogenaamde TEK-regeling. Een zeer...
op 28 september diende de zitting in de bodemprocedure die Koninklijke Horeca Nederland (KHN) namens acht individuele horecaondernemers tegen deS...
Naar aanleiding van de op Prinsjesdag ingediende Miljoenennota en de daaropvolgende debatten, heeft Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een brief gestu...
Prinsjesdag kan dit jaar een spannende dag zijn voor horecaondernemers. Door onder andere torenhoge inflatie, lage koopkracht, personeelstekort en cor...
De horeca is bang bij de nieuwe vaccinatiecampagne weer personeel kwijt te raken aan de GGD. Robèr Willemsen van Koninklijke Horeca Nederland (...
Afgelopen week zijn Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en de Curaçao Restaurant Association (CRA) een samenwerking aangegaan, waarbij Cura&cced...
Robèr Willemsen, de huidige landelijk voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), treedt af vanwege het verstrijken van de termijn in 20...
Verschillende media berichtten afgelopen maandag dat de overheid slecht is voorbereid op een mogelijke nieuwe coronagolf in de herfst. De plannen vanu...
Het aantal mensen werkzaam in de horeca kent een typisch seizoenspatroon. Tijdens het mooie weer is de vraag hoger als meer mensen eropuit trekken en...
Het nieuwe kabinet heeft een groot gat te dichten in de voorjaarsnota en kijkt hierbij onder andere nadrukkelijk naar het extra belasten van onderneme...
Sinds het begin van Corona (maart 2020) staan, net als de horecabedrijven, ook de gespecialiseerde toeleverende textextielservicebedrijven onder zware...
Vanaf vandaag kan de hele horecasector gebruik maken van de nieuwe gastvrijheidstool voor ondernemers. Deze tool is ontwikkeld door Koninklijke Horeca...
De 21ste editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs gaat van start. Ben jij hét horecatalent van Nederland op het gebied van gastheers...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vindt het positief dat het kabinet inziet dat er verder versoepeld kan worden. Maar de branchevereniging vraagt zic...
Koninklijke Horeca Nederland (KHN), FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben overeenstemming bereikt over een nieuwe cao-horeca voor heel 2022 en 2023. De l...
Vanochtend wordt er weer overlegd op het Catshuis. De meest betrokken ministers inzake corona komen samen met adviseurs uit het Outbreak Manageme...
Nu er voor de horeca opnieuw geen versoepelingen zijn aangekondigd, neemt de onzekerheid bij horecamedewerkers verder toe. De beperkingen en het gebre...