Je hebt gezocht op: personeelskosten

“Ik had jou wel een goede kandidaat gevonden als minister van toerisme”
“De hotellerie is conservatief.” “High tech verdringt high touch in het hotel.” “Corona zal de zakelijke hotelmarkt blij...

“Er zijn niet zoveel organisaties die op deze manier in hotelvastgoed beleggen”
Hotelvastgoed kan een interessante investering zijn voor institutionele beleggers die op zoek zijn naar stabiel rendement. Bouwinvest heeft namens het...

ING verwacht 4 procent meer hotelovernachtingen in 2025
De vooruitzichten voor de horeca voor 2025 zijn, met een verwachte volumegroei van 3 procent, gematigd positief. Dankzij een verbeterde koopkracht gee...

HOSTA 2024: Omzet hotels blijft stijgen, maar kosten stijgen sneller
Bezettingsgraden in hotels zijn verder gegroeid en de kamerprijzen zijn inmiddels flink boven die van 2019 uitgekomen. Omzetten in hotels zijn prima....

Ewout Hoogendoorn: 10 procent ROI in een hotel - feit of fabel?
Wat verdien je nou helemaal als hotelier? Volgens de mensen in de bubbel in Den Haag zijn dat schandalige bedragen en kan daar makkelijk een flinke sm...

Michel Kloeg: “Stip op de horizon plaatsen en ook deze storm trotseren”
De laatste Hospitality Management voor de zomer is meteen een bijzondere. De gasthoofdredactie is namelijk gevoerd door Michel, Sophie, Nina, Laura en...

Lazzarella's duurzame pizza's blijven maar liefst 90 dagen vers op kamertemperatuur
Stel je voor: een pizza die negentig dagen lang vers blijft buiten de koeling. Wat voor impact zou dit hebben op jouw horecabedrijf? In de bruisende h...

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering
Ondanks uitdagingen, zoals gestegen voedsel- en personeelskosten, heeft de vrijetijdssector een goed jaar achter de rug. De consument kiest ook in het...

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"
De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...
Dit verandert er aan het reizigersgedrag in 2024 volgens American Express
Naar alle waarschijnlijkheid blijven de prijzen van hotelkamers op de meeste plaatsen ter wereld stijgen in 2024, ondanks een verwachte afname van de...

Omzet hotelmarkt is terug op niveau, maar kosten zijn sterk gestegen
De Nederlandse hotelmarkt is grotendeels hersteld van de coronacrisis. Dit blijkt uit het nieuwe HOSTA rapport van Horwath HTL, dat dinsdag 13 septemb...
Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender
De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...

Column Ewout Hoogendoorn: Gapend gat
Er worden nauwelijks nog hotels verkocht. De oorzaak is een gapend gat tussen het idee van de verkopers wat het hotel waard is en het idee van de kope...

Ruim 80 procent van de Nederlandse hoteliers kijkt positief terug op afgelopen halfjaar
Na twee tegenvallende jaren door de pandemie vertoont de reissector eindelijk tekenen van herstel. Vergeleken met Europese hoteliers zijn Nederlandse...

Column: Besparingslijstje
De kamerprijzen lagen in Nederland in het derde kwartaal een kwart hoger dan hetzelfde kwartaal in 2019, blijkt uit cijfers van ING. U leest het...
ING: Sterkere prijsstijgingen bij hotels dan bij restaurants
De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...

KHN: Compenseer stijgende energielasten, verlaag werkgeverslasten
De effecten van twee jaar corona, een torenhoge inflatie, grote personeelstekorten en een laag consumentenvertrouwen waardoor consumenten minder geld...
Inflatieproblematiek in de hotellerie; wel of niet doorberekenen?
Er lijkt maar geen einde te komen aan de oplopende inflatie. Hoe gaat de hotellerie hiermee om en hoe kunnen zij dit het beste aanpakken zodat dit gee...

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"
Kasteelhotels kenden paradoxale jaren. Events, congressen en bruiloften bleven grotendeels uit, terwijl de kastelen wel profiteerden van de binnenland...

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei
Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...

Column: Voorwaarts
Het kabinet heeft aangekondigd per 23 maart alle restjes coronamaatregelen af te willen schaffen. Exact twee jaar en een week nadat Nederland in de ee...

ING: oplopende belastingschuld, relatieve omzetgroei en meer faillissementen voor de horeca in 2022
Ondanks een volumegroei tussen de 25% en 30% verwacht ING dat de horeca aan het eind van 2022 nog altijd niet op het pre-corona niveau van 2019 zit. D...
Horeca sector ook in 2022 nog niet volledig hersteld van de pandemie
Uit het nieuwe horecavooruitzicht van ING Research blijkt dat de coronapandemie de horecasector niet alleen dit jaar, maar ook in 2022 nog blijft...

Belastingschuld is flink toegenomen in de horeca
Ruim 10 procent van de ondernemers heeft vanwege de lockdowns een belastingschuld opgebouwd. Die schuld is tot en met augustus van dit jaar opgelopen...
WAB leidt tot opzegging 77.000 tijdelijke banen
De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) - die vaste arbeidsrelaties aantrekkelijker moet maken dan flexibele contracten - behoeft nog verdere uitwerking,...

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"
De horeca klimt uit het dal sinds corona, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Edwin...

Hogere prijzen in de horeca door stijgende grondstofprijzen
Het tekort aan grondstoffen zorgt voor hogere prijzen op de wereldmarkt. Zo zijn de koffieprijzen op de wereldmarkt sterk gestegen, met circa 20%...

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"
Het water staat bijna rimpelloos in de vijver voor Preston Palace. Waar gewoonlijk 365 dagen per jaar de verlichte fontein spuit, waar families en vri...

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek
Het is een missie waar hij steeds radicaler in wordt. Chef-kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht streek in 2017 neer in de ongekroonde hoofd...

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis
De coronacrisis en de lockdownmaatregelen hebben de horeca ontzettend hard geraakt. Dit zien we terug in een ongekende krimp van de omzet- en de winst...

Meer marge in minder tijd? Met Slimme Keuken kan het!
Je wilt graag kwalitatieve gerechten serveren met een constante kwaliteit, maar personeelstekort en tijdsdruk in de keuken zorgen voor uitdagingen. Me...

Rabobank verwacht herstel horecasector in zomer 2021
De horeca gaat nog altijd gebukt onder de gevolgen van de lockdown, zowel mentaal als financieel. Jos Klerx, sectorspecialist Horeca, Recreatie en Toe...

Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"
Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast...

KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend
Het coronavirus heeft de hotelsector hard getroffen. Hotels hebben hun deuren niet hoeven sluiten, maar tijdens de lockdown kwamen er nauwelijks gaste...

De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

"Vakantiedagen zijn een groot probleem na de coronacrisis"
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)
De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In...

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Communicatie rondom coronamaatregelen is onvolledig en KHN onderschat haar verantwoordelijkheid"
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Maak cashflow-berekeningen voor verschillende scenario's"
Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Wapenen tegen de crisis: Is mijn hotel morgen nog wat waard?
Vorige week schreef John Reintjens over het belang van een goed onderbouwd waarderingsmodel met reële aannames en uitgangsposities. Zo’n mo...