Je hebt gezocht op: personeelskosten

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering
20 december 2023Nieuws

Vrijetijdssector groeit in 2024 met 3 procent door koopkrachtverbetering

Ondanks uitdagingen, zoals gestegen voedsel- en personeelskosten, heeft de vrijetijdssector een goed jaar achter de rug. De consument kiest ook in het...

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"
20 december 2023Nieuws

ING: "Verdere prijsverhogingen horeca in 2024 onvermijdelijk door hogere personeelskosten"

De vooruitzichten voor de horeca voor 2024 zijn, met een minimale volumegroei van 1%, mager. Dit komt door de lage economische groei, een licht stijge...

Dit verandert er aan het reizigersgedrag in 2024 volgens American Express
6 oktober 2023Nieuws

Dit verandert er aan het reizigersgedrag in 2024 volgens American Express

Naar alle waarschijnlijkheid blijven de prijzen van hotelkamers op de meeste plaatsen ter wereld stijgen in 2024, ondanks een verwachte afname van de...

Omzet hotelmarkt is terug op niveau, maar kosten zijn sterk gestegen
12 september 2023Nieuws

Omzet hotelmarkt is terug op niveau, maar kosten zijn sterk gestegen

De Nederlandse hotelmarkt is grotendeels hersteld van de coronacrisis. Dit blijkt uit het nieuwe HOSTA rapport van Horwath HTL, dat dinsdag 13 septemb...

Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender
11 mei 2023Nieuws

Rabobank: Hotels op goede locaties met een hoge reviewscore winstgevender

De Nederlandse hotelsector heeft een goed 2022 gehad. De vooruitzichten zijn ook positief, al blijven uitdagingen zoals hogere kosten en personeelstek...

Column Ewout Hoogendoorn: Gapend gat
3 januari 2023Nieuws

Column Ewout Hoogendoorn: Gapend gat

Er worden nauwelijks nog hotels verkocht. De oorzaak is een gapend gat tussen het idee van de verkopers wat het hotel waard is en het idee van de kope...

Ruim 80 procent van de Nederlandse hoteliers kijkt positief terug op afgelopen halfjaar
8 december 2022Nieuws

Ruim 80 procent van de Nederlandse hoteliers kijkt positief terug op afgelopen halfjaar

Na twee tegenvallende jaren door de pandemie vertoont de reissector eindelijk tekenen van herstel. Vergeleken met Europese hoteliers zijn Nederlandse...

Column: Besparingslijstje
11 november 2022Nieuws

Column: Besparingslijstje

De kamerprijzen lagen in Nederland in het derde kwartaal een kwart hoger dan hetzelfde kwartaal in 2019, blijkt uit cijfers van ING. U leest het...

ING: Sterkere prijsstijgingen bij hotels dan bij restaurants
10 november 2022Nieuws

ING: Sterkere prijsstijgingen bij hotels dan bij restaurants

De vooruitzichten voor de horecasector voor 2023 zijn gematigd positief. Na de grote inhaalslag in 2022 groeit het volume in 2023 naar verwachting met...

KHN: Compenseer stijgende energielasten, verlaag werkgeverslasten
15 september 2022Nieuws

KHN: Compenseer stijgende energielasten, verlaag werkgeverslasten

De effecten van twee jaar corona, een torenhoge inflatie, grote personeelstekorten en een laag consumentenvertrouwen waardoor consumenten minder geld...

Inflatieproblematiek in de hotellerie; wel of niet doorberekenen?
3 juni 2022Nieuws

Inflatieproblematiek in de hotellerie; wel of niet doorberekenen?

Er lijkt maar geen einde te komen aan de oplopende inflatie. Hoe gaat de hotellerie hiermee om en hoe kunnen zij dit het beste aanpakken zodat dit gee...

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"
1 juni 2022Nieuws

Kasteelhoteliers: "Het potentieel benutten is de grootste uitdaging"

Kasteelhotels kenden paradoxale jaren. Events, congressen en bruiloften bleven grotendeels uit, terwijl de kastelen wel profiteerden van de binnenland...

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei
12 mei 2022Nieuws

ING: Grote inhaalslag horeca in 2022 met ruim 30% volumegroei

Gedurende dit jaar vindt er in de horeca een grote inhaalslag plaats met een verwachte volumegroei van 30 tot 35 procent. Ondanks de forse groei zal d...

Column: Voorwaarts
11 maart 2022Nieuws

Column: Voorwaarts

Het kabinet heeft aangekondigd per 23 maart alle restjes coronamaatregelen af te willen schaffen. Exact twee jaar en een week nadat Nederland in de ee...

ING: oplopende belastingschuld, relatieve omzetgroei en meer faillissementen voor de horeca in 2022
13 januari 2022Nieuws

ING: oplopende belastingschuld, relatieve omzetgroei en meer faillissementen voor de horeca in 2022

Ondanks een volumegroei tussen de 25% en 30% verwacht ING dat de horeca aan het eind van 2022 nog altijd niet op het pre-corona niveau van 2019 zit. D...

Horeca sector ook in 2022 nog niet volledig hersteld van de pandemie
18 november 2021Nieuws

Horeca sector ook in 2022 nog niet volledig hersteld van de pandemie

Uit het nieuwe horecavooruitzicht van ING Research blijkt dat de coronapandemie de horecasector niet alleen dit jaar, maar ook in 2022 nog blijft...

Belastingschuld is flink toegenomen in de horeca
10 november 2021Nieuws

Belastingschuld is flink toegenomen in de horeca

Ruim 10 procent van de ondernemers heeft vanwege de lockdowns een belastingschuld opgebouwd. Die schuld is tot en met augustus van dit jaar opgelopen...

WAB leidt tot opzegging 77.000 tijdelijke banen
7 september 2021Nieuws

WAB leidt tot opzegging 77.000 tijdelijke banen

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) - die vaste arbeidsrelaties aantrekkelijker moet maken dan flexibele contracten - behoeft nog verdere uitwerking,...

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"
20 augustus 2021Nieuws

"Wij zijn niet tegen de werkgevers"

De horeca klimt uit het dal sinds corona, de blik is gericht op de horizon. Natuurlijk zijn er zaken, al dan niet blijvend, veranderd. Hoe kijkt Edwin...

Hogere prijzen in de horeca door stijgende grondstofprijzen
4 augustus 2021Nieuws

Hogere prijzen in de horeca door stijgende grondstofprijzen

Het tekort aan grondstoffen zorgt voor hogere prijzen op de wereldmarkt. Zo zijn de koffieprijzen op de wereldmarkt sterk gestegen, met circa 20%...

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"
18 juni 2021Nieuws

Carlo Slag: "Preston Palace is klaar voor de toekomst"

Het water staat bijna rimpelloos in de vijver voor Preston Palace. Waar gewoonlijk 365 dagen per jaar de verlichte fontein spuit, waar families en vri...

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek
1 juni 2021Nieuws

Bjorn Massop; culinair architect van de Achterhoek

Het is een missie waar hij steeds radicaler in wordt. Chef-kok Bjorn Massop van Hotel Villa Ruimzicht streek in 2017 neer in de ongekroonde hoofd...

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis
26 mei 2021Nieuws

Winst en omzet horeca keihard geraakt door de coronacrisis

De coronacrisis en de lockdownmaatregelen hebben de horeca ontzettend hard geraakt. Dit zien we terug in een ongekende krimp van de omzet- en de winst...

Meer marge in minder tijd? Met Slimme Keuken kan het!
18 mei 2021Nieuws

Meer marge in minder tijd? Met Slimme Keuken kan het!

Je wilt graag kwalitatieve gerechten serveren met een constante kwaliteit, maar personeelstekort en tijdsdruk in de keuken zorgen voor uitdagingen. Me...

Rabobank verwacht herstel horecasector in zomer 2021
11 maart 2021Nieuws

Rabobank verwacht herstel horecasector in zomer 2021

De horeca gaat nog altijd gebukt onder de gevolgen van de lockdown, zowel mentaal als financieel. Jos Klerx, sectorspecialist Horeca, Recreatie en Toe...

Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"
25 september 2020Nieuws

Barbara Baarsma: "Amsterdamse hotels moeten serieus nadenken over transformatie"

Barbara Baarsma is econome en directievoorzitter van Rabobank Amsterdam. Bovendien is zij hoogleraar economie aan de Universiteit van Amsterdam. Naast...

KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend
9 september 2020Nieuws

KHN: Gevolgen van het coronavirus voor hotels zijn ongekend

Het coronavirus heeft de hotelsector hard getroffen. Hotels hebben hun deuren niet hoeven sluiten, maar tijdens de lockdown kwamen er nauwelijks gaste...

De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"
13 mei 2020Nieuws

De nieuwe realiteit: "Zo veel mogelijk omzet maken in zo min mogelijk tijd"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

"Vakantiedagen zijn een groot probleem na de coronacrisis"
28 april 2020Nieuws

"Vakantiedagen zijn een groot probleem na de coronacrisis"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)
2 april 2020Nieuws

Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In...

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Communicatie rondom coronamaatregelen is onvolledig en KHN onderschat haar verantwoordelijkheid"
25 maart 2020Nieuws

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Communicatie rondom coronamaatregelen is onvolledig en KHN onderschat haar verantwoordelijkheid"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Maak cashflow-berekeningen voor verschillende scenario's"
24 maart 2020Nieuws

Coronadagboek Bart Reints Bok: "Maak cashflow-berekeningen voor verschillende scenario's"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hot...

Wapenen tegen de crisis: Is mijn hotel morgen nog wat waard?
19 maart 2020Nieuws

Wapenen tegen de crisis: Is mijn hotel morgen nog wat waard?

Vorige week schreef John Reintjens over het belang van een goed onderbouwd waarderingsmodel met reële aannames en uitgangsposities. Zo’n mo...

Jonge Honden: Jozsi-Anne Lieven
18 maart 2020Nieuws

Jonge Honden: Jozsi-Anne Lieven

De hotellerie is net als ieder andere branche. Veteranen vertrekken en jong ambitieus talent staat te trappelen om hun eigen ontwikkelde visie uit te...

Wat is jouw hotel nu echt waard?
12 maart 2020Nieuws

Wat is jouw hotel nu echt waard?

Je werkt enorm hard om jouw hotel zo rendabel mogelijk te maken. Je hebt een goed team en een diepgewortelde passie voor gastvrijheid. Je wil je gaste...

"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"
11 maart 2020Nieuws

"Zoek de samenwerking om het eigen bereik te vergroten"

Het fonkelnieuwe nhow Amsterdam RAI belichaamt het huidige hotellandschap. Nieuw, energiek, indrukwekkend en dynamisch. In die dynamiek is de F&B...

Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden
27 januari 2020Nieuws

Horecaondernemers zijn positiever dan een jaar geleden

De horeca kijkt met vertrouwen naar 2020, zo blijkt uit het nieuwe SRA-BiZ-visierapport ‘2020 in Zicht, de verwachtingen van Nederlandse onderne...

Horecaondernemers liggen wakker van WAB
9 januari 2020Nieuws

Horecaondernemers liggen wakker van WAB

Uit onderzoek van payrollorganisatie Persoonality blijkt dat ondanks dat meer dan 80% van de horecaondernemers weet dat de ‘Wet Arbeidsmarkt in...

Het hotel verbouwen: Drie hoteliers aan het woord
2 januari 2020Nieuws

Het hotel verbouwen: Drie hoteliers aan het woord

Verbouwen in de hotellerie heeft vaak heel wat voeten in de aarde. Je moet aan zoveel dingen denken: vergunningen, duurzaamheid, wel of niet sluiten,...

De veranderende rol van HR 
24 december 2019Nieuws

De veranderende rol van HR 

Zoals de lezers van Hospitality Management inmiddels wellicht bekend is, zijn onderzoekers van Hotelschool The Hague actief op twee brede terreinen:...