Zoete carpaccio

1 januari 2016 | Jorien Slager

Tijdens de warme zomermaanden kunnen ook klassieke gerechten wel een opfrisser gebruiken. Door carpaccio te combineren met blauwe bessen, amandel en een kletskop, krijgt het vertrouwde gerecht een zomerse uitstraling. Ga mee met de temperatuurverandering en serveer deze zoete lekkernij op uw terras.

Ingrediënten (per persoon)

100 gram blauwe bessen
80 gram dun gesneden carpaccio
50 gram gemengde sla
10 gram geschaafde amandel
10 gram Parmezaanse kaas

Ingrediënten blauwebessendressing

10 blauwe bessen
4 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
peper en zout

Ingrediënten kletskop (20 stuks)

50 gram blauwe bessen
110 gram suiker
30 gram gezeefde bloem
60 gram boter

Bereiding 

Maak de kletskoppen door de blauwe bessen tot sap of pulp te pureren. Kneus de geschaafde amandel en smelt de boter. Voeg de gezeefde bloem, suiker, fijne amandel en als laatste de gesmolten boter bij de blauwebessensap of -pulp. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Smeer met een eetlepel een dun laagje van het mengsel op een bakplaat met bakpapier. De vorm is zelf te bepalen. Bak de kletskoppen in circa zeven minuten af en laat ze afkoelen, zodat ze hard worden en gemakkelijk van het bakpapier af te halen zijn. Maak de blauwebessendressing door de mosterd, olijfolie, peper en zout bij de witte wijnazijn te voegen. Pureer tien blauwe bessen en voeg deze aan de dressing toe. Leg de carpaccio op een groot bord, maak de gemengde sla aan met de blauwebessendressing en schik het geheel op het midden van het bord. Strooi de geschaafde amandel en Parmezaanse kaas om het gerecht heen. Garneer het geheel af door de blauwebessendressing op de rand van het bord te lepelen en de kletskop en een paar blauwe bessen op het bord te leggen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Opening Utrecht
Nieuwste horecalocatie van Utrecht geopend

Drukke dagen in de keuken, nieuwe soepproevers en een volgeboekt hotel: de opening van Utrechts eerste soepbar Soep-er, én van de negen sfeervolle kamers van het bovengelegen logement Petit Beijers is een feit. Op zondag 12 juli openden horecaondernemers Janine en Tom hun deuren aan Vismarkt ...

Personalia
Hotelier Martin Lindelauf gaat met pensioen

Na ruim vierendertig jaar gaat Martin Lindelauf met pensioen. Een pensioen dat welverdiend is, maar velen vinden het toch jammer om hem te zien gaan. Collega, zakenpartner, leermeester of hoe je hem ook zou willen noemen, de man met het jaloersmakende cv gaat er definitief mee stoppen. Martin&rs...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Internationaal Coronacrisis
a&o Hostels benoemt social distancing experts

Europa’s grootste budget hostelketen, a&o Hostels, heeft een initiatief gelanceerd waarbij in alle Europese vestigingen 'social distancing experts' zijn aangesteld. Deze specialisten zorgen ervoor dat de gasten veilig en met een gerust gevoel de omgeving kunnen verkennen. Bovendien...

Economie Hotelbouwplannen
Hotel-restaurant Waanders in Staphorst is verkocht en wordt gesloopt

Hotel-restaurant Waanders in Staphorst is verkocht. De nieuwe eigenaar is Jan Mulder van Jan Mulder Vastgoed uit Punthorst, zo lezen we in De Stentor. Op deze plek wil hij 96 appartementen realiseren, maar ook een grand café. Het welbekende pand van Waanders moet tegen de vlakte om plaats te ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: