Nieuwe chef-kok bij Landgoed Avegoor

11 maart 2013
Nieuwe chef-kok bij Landgoed Avegoor

Giuseppe Zuddas is in dienst getreden als chef-kok bij Landgoed Avegoor in Ellecom. Hiervoor zette de Italiaan onder meer restaurant Roberto’s in het Hilton Hotel Amsterdam op de kaart.

*Nieuw restaurant*
Na een aantal jaren heeft Zuddas het Amsterdamse verruild voor het oosten van het land. In Malden startte hij Enoteca Da Noi. Dit Italiaanse restaurant is twee jaar op rij in de Michelin gids vernoemd. Bij Landgoed Avegoor is men trots op het nieuwe Italiaanse restaurant Ciao Bella waar Zuddas de scepter over zwaait.

*Gemeenschappelijke delers*
Zuddas over zijn land van herkomst: “De Italiaanse keuken bestaat niet. Er zijn immers vele regio’s in Italië met een nog veel groter aantal steden met allemaal een eigen wijze van koken. Ze hebben wel een aantal gemeenschappelijke delers: elegantie, eenvoud en respect. Een unieke manier van werken met eenvoudige basisingrediënten die zo puur mogelijk worden gebruikt. Vanzelfsprekend worden wij koks ook continu geconfronteerd met andere smaken, nieuwe technieken en filosofieën. De horizon van de Italiaanse keuken is de wereld en de keuken het kind van zijn tijd.”

~Frank Lindner~

Overig nieuws