‘Eigenaren citizenM onderzoeken potentiële verkoop van hotelgroep’

Auteur: redactie
Financieel Ondernemen 27 maart 2024
‘Eigenaren citizenM onderzoeken potentiële verkoop van hotelgroep’

De Nederlandse hotelketen citizenM komt mogelijk in andere handen. De Financial Times bericht woensdag namelijk dat de eigenaars van de hotelgroep momenteel kijken naar verschillende opties om verder uit te kunnen breiden, waaronder de potentiële verkoop van het bedrijf.

Momenteel is pensioenfonds APG de grootaandeelhouder in citizenM. Het pensioenfonds, en andere eigenaren als het Singaporese investeringsfonds GIC en oprichter Rattan Chadha, krijgen volgens bovenstaande Amerikaanse krant advies van banken Morgan Stanley en Eastdil Secured over hoe de uitbreidingsplannen het best aangepakt kunnen worden.

De beraadslagingen bevinden zich volgens de Financial Times nog in een vroeg stadium en een verkoop van de keten is dus een van de opties. Andere mogelijkheden die worden genoemd zijn de verkoop van een minderheidsbelang en het instappen van andere institutionele beleggers.

Het doel van de plannen is in ieder geval om investeringskapitaal te genereren. CitizenM heeft momenteel zo’n veertig hotels in de portefeuille, waaronder drie in Amsterdam en een in Rotterdam. In Boston, Miami en Dublin staan al uitbreidingen op de rol en de bedoeling is dat hier in de komende jaren meer hotels bij komen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws