10 foto's die uw hotel moet hebben

23 oktober 2013
10 foto's die uw hotel moet hebben

Hotelmarketingbedrijf VFM Leonardo heeft onderzoek gedaan naar welke internetafbeeldingen van hotels het meest worden bekeken door potentiële gasten. De uitkomsten zijn niet heel verrassend, maar
toch goed om te weten welke afbeeldingen u absoluut online moet hebben staan. In volgorde van meest bekeken zijn dit:

*1 De hotelkamers*
Geen verrassing dat de hotelkamers het meest worden bekeken. Gasten willen nou eenmaal weten waar ze hun hoofd te rusten gaan leggen. Plaats foto's van alle soorten kamers!

*2 Het restaurant/F&B*
Gasten willen weten wat en waar ze in het hotel kunnen eten. Geen eigen restaurant? Geef dan tips en toon foto's van restaurants in de buurt!

*3 Recreatie/sport*
Tennisbanen? Hotel naast een golfbaan? Fitness/wellness? Laat zien waar en hoe gasten aan actieve ontspanning kunnen doen.

*4 Lobby*
De eerste en enige kans op een goede indruk is in de lobby. Zorg dat de ontvangstruimte ook online goed wordt vertegenwoordigd en overeenkomt met de werkelijkheid.

*5 Map/plattegrond*
Hotelboekers willen weten waar ze zitten. Zorg voor een duidelijke kaart waarop het hotel en de directe omgeving staat. Liefst een interactieve plattegrond waarmee men makkelijk kan zoomen.

*6 Business center/zakelijke faciliteiten*
Zakelijke gasten willen weten welke diensten het hotel heeft om er goed te kunnen werken, maar ook leisuregasten moeten soms wel eens iets printen.

*7 Zwembad*
Heeft u een zwembad? Toon het, en maak eens andere foto's dan uw buurman!

*8 Gastenartikelen/amenities*
Welk comfort krijgt de gast? Laat de gastenartikelen op de kamer en kamerfaciliteiten goed zien.

*9 Exterieur hotel*
Wellicht opvallend dat de buitenkant van het hotel zo laag in de top-10 voorkomt, het neemt niet weg dat gasten toch graag het exterieur van het hotel willen zien.

*10 Bar/lounge*
Een drankje, even ontspannen, krantje lezen of een simpel praatje met een andere hotelgast die alleen reist. Het gebeurt aan de hotelbar en in de lounge. Plaats foto's die laten zien hoe dat bij uw hotel is.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws