12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

20 september 2016 | Thijs Jacobs

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze de top van Twente zijn: ze hebben een Michelin-ster (3 zaken), een BIB Gourmand (de aanbeveling van Michelin) of een hoge notering in Gault Millau of Lekker. Ook zijn twee Aziatische en één Italiaans restaurant aangesloten die elk op hun eigen terrein bij de top horen. Geen concurrentie dus, maar een echte bundeling van krachten en voor de gast de absolute zekerheid van kwaliteit.

Op de nieuwe website www.twenteculinair.com worden de 12 restaurants voorgesteld. ,,Alle deelnemers horen bij de top, en dat is ook objectief vast te stellen. Maar we hebben ook allemaal onze eigen sfeer en kwaliteit. Dat betekent dat we elkaar niet hoeven te beconcurreren. Ons belang is hetzelfde: meer mensen kennis laten maken met Twente als culinaire schatkamer van Nederland’’, zegt mede-eigenaar Richard van den Hoeven van ’t Lansink in Hengelo (1 Michelin-ster), één van de initiatiefnemers.

Op 28 oktober wordt de website gelanceerd tijdens het Grand Gala du Twente Culinair in de Grote Kerk in Enschede (zie bijgevoegde uitnodiging). Wilt u aanwezig zijn bij dit unieke evenement en proeven wat de 12 topchefs te bieden hebben? Voor de pers zijn enkele plaatsen beschikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 3

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 3 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Het laatste deel volgt over enkele dagen. Je team, was dat groot? ...

Columns
Column: Inzicht in gastvrijheidspsychologie gewenst

Triest nieuws, maar we zullen nog een lange periode moeten dealen met het coronavirus. Alhoewel veel hotels in Nederland deze zomer hebben geprofiteerd van de binnenlandse vakanties gaan we een twijfelachtige herfst en winter tegemoet. Ik ben bang dat een deel van uw gasten een psychologisch ‘ ...

Hotelketens
Hotel Merici Sittard wordt toegevoegd aan Accor hotelmerk MGallery

Hotel Merici Sittard van Black Label Hotels wordt per 1 april 2021 onderdeel van Accor’s MGallery Hotel Collection. Het viersterrenhotel is gevestigd in het voormalige klooster van de zusters Ursulinen aan de Oude Markt in het centrum van Sittard. De franchise partner is de huidige operator, B ...

Toerisme Airbnb
Dit zijn de meest gastvrije plekken in Nederland

Staycations zorgen voor een nieuwe trend. Nederlanders zoeken vaker landelijke gebieden op, waarbij met name Airbnb-gasten in minder bezochte provincies gastvrij ontvangen zijn door hosts. In verband met COVID-19 zijn Nederlanders gevraagd deze herfstvakantie dichtbij huis te blijven. Airbnb spoort ...

Hotelbouwplannen Opening
Boutique hotel WSHS opent in 2021

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het mon ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: