12 beste restaurants in regio Twente slaan handen ineen

20 september 2016 | Thijs Jacobs

Waar kan ik het beste eten als ik in Twente ben? Met die vraag hoeven gasten niet langer te worstelen. De 12 beste restaurants van de streek hebben zich verenigd in Twente Culinair. Een unieke vorm van samenwerking, die de gast duidelijkheid biedt. De restaurants zeggen namelijk niet zomaar dat ze de top van Twente zijn: ze hebben een Michelin-ster (3 zaken), een BIB Gourmand (de aanbeveling van Michelin) of een hoge notering in Gault Millau of Lekker. Ook zijn twee Aziatische en één Italiaans restaurant aangesloten die elk op hun eigen terrein bij de top horen. Geen concurrentie dus, maar een echte bundeling van krachten en voor de gast de absolute zekerheid van kwaliteit.

Op de nieuwe website www.twenteculinair.com worden de 12 restaurants voorgesteld. ,,Alle deelnemers horen bij de top, en dat is ook objectief vast te stellen. Maar we hebben ook allemaal onze eigen sfeer en kwaliteit. Dat betekent dat we elkaar niet hoeven te beconcurreren. Ons belang is hetzelfde: meer mensen kennis laten maken met Twente als culinaire schatkamer van Nederland’’, zegt mede-eigenaar Richard van den Hoeven van ’t Lansink in Hengelo (1 Michelin-ster), één van de initiatiefnemers.

Op 28 oktober wordt de website gelanceerd tijdens het Grand Gala du Twente Culinair in de Grote Kerk in Enschede (zie bijgevoegde uitnodiging). Wilt u aanwezig zijn bij dit unieke evenement en proeven wat de 12 topchefs te bieden hebben? Voor de pers zijn enkele plaatsen beschikbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Ondernemen
Airbnb vogelvrij verklaard, een update

'Airbnb vogelvrij verklaard?', zo luidde de kop boven de bijdrage van mijn kantoorgenoten Loes ter Meer en Nico Jacobs in oktober van het vorige jaar. Deze vrees lijkt met de uitspraak van het Europese Hof van 19 december 2019 bewaarheid te zijn geworden. Of zoals Thijs Jacobs eind december ...

Awards Amsterdam
House of Hospitality-awards uitgereikt

Maandagavond 20 januari zijn de eerste House of Hospitality-awards uitgereikt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke avond in het nieuwe Nhow Amsterdam RAI Hotel. Tegen een indrukwekkend decor vanaf de 23ste etage werden de winnaars bekendgemaakt in verschillende categorieën waaronder student, d...

Hotelbouwplannen Den Haag
Yays opent 53 serviced appartementen in Den Haag

Yays heeft een langdurige huurovereenkomst getekend voor 53 serviced appartementen aan de Koninginnegracht in Den Haag. Het voormalige kantoorgebouw, nabij het Malieveld, zal gerenoveerd en verbouwd worden tot een Yays aparthotel en zal in het vierde kwartaal van 2020 worden geopend. Yays heeft d...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Awards Achtergronden
Award Familiehotel 2020 gaat naar Preston Palace  

Preston Palace is voor de zesde maal op rij uitgeroepen tot 'Familiehotel van het Jaar'. Maar liefst 83% van de stemmers stemde op het Twentse all-inclusive resort. Om haar dankbaarheid te benadrukken doneert Preston Palace aan een goed doel dat zich inzet voor families, krijgen alle medewer...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: