Accor bekroond met Talent naar de Top Award

6 juni 2014
Accor bekroond met Talent naar de Top Award

Het diversiteitsbeleid van Accor Nederland is deze week bekroond met de Diamant Award van Talent naar de Top, een stichting die de
doorstroom van vrouwen naar topfuncties stimuleert. Een commissie, onder leiding van Gerdi Verbeet, riep de hoteloperator uit tot ‘Aansprekend Voorbeeld’ en vond de inbedding van het m/v-diversiteitsbeleid een inspiratie voor andere ondertekenaars van het Talent naar de Top charter.

*Vrouwelijk talent*
Volgens de commissie nam Accor afgelopen jaar concrete maatregelen om meer vrouwelijk talent te werven, te behouden en te benoemen. En met resultaat. Inmiddels vervullen vrouwen de helft van de functies in het Benelux-directieteam. Caro van Eekelen, COO Hotel Services Accor Benelux, wijst erop dat alle lagen van haar organisatie over vrouwelijk talent beschikken: “Binnen Accor is meer dan de helft van alle medewerkers vrouw. En ook in hogere functies is het aandeel groot. Precies 30% van onze Nederlandse hoteldirecteuren is vrouw.”

*Caro van Eekelen*
Caro van Eekelen, COO Hotel Services Accor Benelux ontvangt de Diamant Award uit handen van Gerdi Verbeet, voorzitter van de Commissie Monitoring Talent naar de Top.

*Gemengde teams*
Daarnaast benadrukt Van Eekelen het belang van gemende teams: "Diversiteit is zowel in onze hotel- als in onze managementteams van groot belang. Een gemengd team is succesvoller en vult elkaar in vele opzichten perfect aan. Jaarlijks verblijven er veel vrouwen in onze hotels. Het is daarom belangrijk deze diversiteit van onze doelgroep te spiegelen in onze teams, en vrouwen binnen Accor meer zeggenschap te geven.”

*Woman at Accor*
In het personeelsprogramma van Accor is een belangrijke rol weggelegd voor m/v-diversiteit. Het vrouwennetwerk van Accor, Women At Accor Generation, zorgt dat meer vrouwen leidinggevende functies gaan vervullen, en stemt aanbod en dienstverlening beter af op de vrouwelijke klanten van de hotels.

*Talent naar de Top*
Accor Hotels Nederland ondertekende in 2011 het charter Talent naar de Top. Bedrijven die het charter ondertekenen, committeren zich daarmee vrijwillig, maar niet vrijblijvend, aan een duurzaam beleid om meer vrouwen te laten doorstromen naar de top van hun organisatie. Ze beloven concrete maatregelen te nemen om meer vrouwelijk talent aan boord te krijgen en te houden of zulke maatregelen binnen hun bestaande diversiteitsbeleid te continueren.

*Stimuleren*
Stichting Talent naar de Top richt zich op het faciliteren en stimuleren van overheid, werkgevers en topvrouwen zelf. De stichting heeft het Charter Talent naar de Top ontwikkeld vanuit de overtuiging dat verandering bij de bedrijven en organisaties van binnenuit moet komen. Werkgevers moeten de noodzaak van meer vrouwen aan de top zélf inzien en hiervan eigen beleid maken.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws