Accor groeit ondanks lage winst

21 februari 2013
Accor groeit ondanks lage winst

Accor heeft aangekondigd dat in 2012 een winst van 80 miljoen euro is behaald. Dat is lager dan in 2011. Toen haalde de hotelgroep 248 miljoen euro aan winst binnen. Toch steeg de omzet en het aantal kamers.

*Groei en krimp*
Het bedrijf kondigde tijdens een persconferentie aan dat in 2012 de omzet van het bedrijf met 1,5 procent is gestegen naar 5,6 miljard euro. In datzelfde jaar deed Accor twee miljard euro aan eigendommen van de hand. Tegelijkertijd werd er een recordaantal van 38.085 kamers geopend.

*Kosten besparen*
Het hotelbedrijf gaat tot 2016 per jaar 30 miljoen euro investeren om online reserveringen met 50 procent van het totaal toe te laten nemen. Accor wil de invloed van online boekingswebsites zoveel mogelijk beperken. Ook wil het bedrijf dit jaar kosten besparen door 100 miljoen euro te bezuinigen. De ambitie hiervan is om de strategische veranderingen van het bedrijf te versterken en te optimaliseren. Het is uiteindelijk de bedoeling dat in 2016 de nettoschuld van de hotelgroep 2 miljard euro bedraagt en de jaarlijkse kosten terug te brengen naar 400 miljoen euro per jaar. Ten slotte wil Accor zich gaan focussen op de toename van budgethotels in belangrijke steden.

~Marijn Brok~

Overig nieuws