Accor opent ultraluxe Raffles Resort in Dubai

Auteur: David Bakker
Internationaal 2 juli 2021
Accor opent ultraluxe Raffles Resort in Dubai

Accor opent haar eerste Raffles Resort in het Midden-Oosten. Raffles the Palm Dubai, dat in het laatste kwartaal van 2021 wordt geopend, is de eerste ultra-luxe toevoeging aan de bestaande gevarieerde portefeuille van Accor in Dubai. 

De groep werkt samen met de Emerald Palace group (EGP), die sinds 1996 met succes residentiële projecten ontwikkelt en bouwt in Oekraïne, de VAE en Rusland. Op dit moment heeft EGP 8 nieuwe ontwikkelingen in aanbouw, met nog eens 10 in projectfase. 

"Wij zijn verheugd met Accor samen te werken om het eerste Raffles resort in het Midden-Oosten te vestigen. Onze internationale expertise in het ontwikkelen en bouwen van hotel- en residentiële projecten in combinatie met Accor's kennis, aanwezigheid en merkenportfolio vormen de basis om het beste hotel van de stad te openen", aldus Nver Mkhitaryan, eigenaar van EGP Group. 

Archipel

Raffles the Palm Dubai zal gelegen zijn in een 100.000 m² groot landschap op de West Crescent van Palm Jumeirah, 's werelds grootste kunstmatige eiland en archipel. De locatie biedt een panoramisch uitzicht op zee en uitzicht op de iconische skyline van Dubai.

Eenmaal geopend, zal het resort 389 luxe kamers - vanaf 65m² - , suites en villa's bieden, elk met een balkon en terras met een uitzicht op zee. Dit nieuwe resort biedt niet alleen gastvrijheid, het zal ook de verwachtingen overtreffen door de legendarische Raffles butlerservice te bieden en acht nieuwe unieke lifestyle eet- en drinkervaringen te bieden.

Privéstrand

Het hotel verheft zich boven het kobaltblauwe water van de Arabische Golf en wordt geflankeerd door een 500 meter lang wit privézandstrand, dat de perfecte omgeving biedt voor een ultraluxe strandervaring! Gasten en bewoners zullen kennismaken met een gloednieuw concept beach club, met een mediterrane keuken, entertainment en nog veel meer aan de oevers van de Raffles the Palm Dubai. 

 "Dit is een zeer opwindende kans voor ons" zegt Mark Willis, CEO van Accor India, Midden-Oosten, Afrika en Turkije. "Er zijn nog maar heel weinig strandresortpercelen in Dubai en geen enkel op de Palm Jumeirah. De grootte van het pand en de ligging lenen zich perfect om een prestigieus adres te bieden voor het merk Raffles."

Willis vervolgt: "We zijn ervan overtuigd dat het nieuwe Raffles zal concurreren met luxehotels van wereldklasse over de hele wereld. Terwijl het gelegen is in Dubai, een van de meest gewilde steden ter wereld, zal Raffles zijn deuren openen om een ongekend en exclusief niveau van luxe te bieden. Van de privévilla's op het strand en het uitgebreide dineraanbod tot de uitgestrekte buitengebieden die ideaal zijn voor bruiloften en evenementen, Raffles the Palm Dubai is helemaal klaar om een bestemming op zich te worden."

Accor exploiteert momenteel 410 hotels (89.116 kamers) in India, het Midden-Oosten, Afrika en Turkije en heeft nog 222 andere hotels (50.690 kamers) in de pijplijn. 

 

Overig nieuws