Accor streeft naar 50 procent vrouwelijke hotelmanagers

12 december 2012
Accor streeft naar 50 procent vrouwelijke hotelmanagers

Accor Hotels lanceert een internationaal vrouwennetwerk: Women at Accor Generation. Eén doel is dat de helft van alle hotelmanagers wereldwijd vrouw is.

*Gelijke rechten*
Women at Accor Generation (WAAG) gaat de strijd aan met negatieve stereotypering en draagt bij aan het behalen van de door Accor vastgestelde doelstellingen inzake gelijke rechten. Het initiatief wordt op de vijf continenten gelanceerd en is bedoeld voor vrouwen en mannen.

*Doorstroom vrouwen in topfuncties*
De voorzitter van het netwerk Women at Accor Generation is Sophie Stabile, CFO van Accor Hotels. De activiteiten zijn vooral gericht op mentoring, kennis uitwisselen, opleiden en het realiseren van, en samenwerken in, netwerken. Accor vergroot op die manier de doorstroom van vrouwen naar managementfuncties. Bovendien verwacht het netwerk zelf met voorstellen te komen met betrekking tot de werkzaamheden van Accor.

*Eerste missie*
De eerste werkgroep die met dit doel is samengesteld, heeft als missie om met baanbrekende aanbiedingen en diensten te komen die voldoen aan de verwachtingen van zakenvrouwen die te gast zijn in Accor-hotels.

*Ondervertegenwoordigd*
“Er studeren veel meer vrouwen af dan mannen en toch zijn vrouwen ondervertegenwoordigd in leidinggevende functies binnen bedrijven”, vertelt Sophie Stabile. “We weten dat gemengde teams veel innovatiever zijn en efficiënter werken. Het doel van ‘Women at Accor Generation’ is allereerst om vrouwen vertrouwen te geven zodat ze in zichzelf gaan geloven, om ze te stimuleren de uitdaging aan te gaan en ze hierbij te begeleiden.”

Een van de doelstellingen is dat eind 2015 er 3.000 medewerkers zich hebben aangesloten bij het netwerk en zijn alle actieprogramma's en werkgroepen op de vijf continenten gerealiseerd.

~Frank Lindner~

Overig nieuws