a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Auteur: Redactie
Internationaal 7 mei 2021
a&o breidt uit naar het Verenigd Koninkrijk

Vanaf 1 juli heet a&o Hostels haar gasten ook in Edinburgh welkom. Het eerste hostel in het Verenigd Koninkrijk van Europa’s grootste budget hostelketen biedt 131 kamers en 610 bedden. Het is centraal gelegen in de oude binnenstad van de Schotse hoofdstad. Voor oprichter en CEO Oliver Winter betekent de aankoop van het voormalige Safestay hostel in meerdere opzichten een mijlpaal in de geschiedenis van het bedrijf: "Edinburgh is een fantastische bestemming. We zijn erg blij dat we hier de première in het Verenigd Koninkrijk kunnen vieren met onze 40ste a&o vestiging!" Daarmee is de keten nu vertegenwoordigd in totaal 24 steden en negen Europese landen.

De hoofdstad van Schotland is de 40ste locatie van a&o en tegelijkertijd de eerste a&o in Groot-Brittannië. Centraal gelegen in de oude stad wachten binnenkort 131 kamers op gasten uit de hele wereld. De opening is gepland voor juli 2021 (Foto: Shutterstock) 

Royal Mile

De locatie van het toekomstige a&o Edinburgh is perfect voor een stedentrip: met zijn fascinerende architectuur en indrukwekkende ligging is de tweede grootste stad van Schotland met zijn ongeveer 500.000 inwoners een van de topbestemmingen in Europa. Of het nu gaat om een werelderfgoedlocatie of een levendige pub- en clubscene, het is altijd maar een paar minuten lopen naar je bestemming. In de buurt van het hostel liggen de beroemde Royal Mile, die Edinburgh Castle met Holyrood Palace verbindt, en de universiteit, opgericht in 1583 en daarmee een van de oudste en meest gerenommeerde van het Verenigd Koninkrijk. De populaire uitgaanswijken Grassmarket en Cowgate liggen op slechts ongeveer tien minuten lopen afstand.  

Naast de centrale ligging in de oude binnenstad van Edinburgh, biedt het a&o ook alle gelegenheid om een welverdiende adempauze te nemen dankzij de grote openbare bar op de binnenplaats. Het hostel zal tijdens de exploitatie worden aangepast aan de huisstijl van a&o. Een deel van de kamers is al gereserveerd voor long-stay gasten; van september tot mei 2022 zullen studenten het hostel tijdelijk hun thuis mogen noemen.

Uitbreiding gaat door

De opening in Edinburgh geeft een belangrijk signaal af, zegt Winter: "Covid-19 heeft ons vertraagd maar niet gestopt - we hebben de tijd gebruikt om ons zoekprofiel voor nieuwe overnames verder aan te scherpen." Vorig jaar openden drie nieuwe locaties: de eerste in Warschau en Boedapest, en een tweede vestiging in Kopenhagen. Edinburgh is de eerste nieuwe aanwinst in 2021 en met Florence en Heidelberg zijn nog eens twee locaties veiliggesteld. De focus ligt steeds meer op het overnemen van bestaande panden, bijvoorbeeld in Glasgow, Londen en Dublin.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws