Airbnb nu echt groter dan Marriott

18 juni 2015
Airbnb nu echt groter dan Marriott

Airbnb is op dit moment bezig met een financieringsronde van één miljard dollar. De website wordt hierbij gewaardeerd op 21,1 miljard euro (24 miljard
dollar). Ingewijden melden dit tegenover the Wall Street Journal. De marktplaats voor slaapplekken is daarmee meer waard dan Marriott.

*Groter dan Marriott*
Deze waardering is gebaseerd op de prijs die investeerders betalen bij de kapitaalinjectie van één miljard. Marriott is op dit moment zo'n 21 miljard dollar waard. De hotelketen heeft 4.000 hotels en een omzet van bijna 14 miljard dollar.

*Enorme groei van Airbnb*
Waarom is Airbnb dan meer waard? Dit heeft vooral te maken met de groeiverwachtingen. En dat terwijl Airbnb dit jaar een verlies van 150 miljoen dollar verwacht bij een omzet van 900 miljoen dollar. Over vijf jaar verwacht de slaapmarktplaats een omzet van vijf miljard te behalen. Een forse groei. In dat licht bezien, is de waardering niet zo vreemd. Overigens is de omzet van Airbnb al bijna verviervoudigd in twee jaar tijd.

*190 landen*
Inmiddels kan via Airbnb in ongeveer 190 landen een accommodatie geboekt worden. Het bedrijf werd pas zeven jaar geleden opgericht.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws