Alfred van der Toolen slaagt als eerste voor proef SVH Meestergastronoom

17 juni 2004 |

Alfred van der Toolen, maître van Restaurant Kandinsky (Steigenberger Kurhaus Hotel, Scheveningen), heeft recentelijk zijn meesterproef met goed gevolg afgelegd. Van der Toolen slaagde als eerste van Nederland voor de nieuwe titel SVH Meestergastronoom met discipline gastvrijheidkunde. Sinds 1 januari 2004 zijn de titels SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester onder één titel samengebracht tot SVH Meestergastronoom. De titel kent twee specialismen: Gastvrijheidskunde en Wijnkennis.Van der Toolen heeft sinds 1 november de leiding over de bedieningsbrigade van Restaurant Kandinsky. Ook tijdens de proef bleek dat door zijn inspirerende manier van werken zijn enthousiasme voor het vak overgebracht wordt op zijn team. Bijzonder was dat op de dag van zijn meesterproef kroonprins Willem Alexander tijdens de lunch tot de gasten behoorde. Van der Toolen pleit voor een persoonlijke klantbenadering. Dit bleek ook tijdens de proef uit onder anderen de zorg rondom ontvangst en vertrek van de gasten. De jury voor deze meesterproef werd gevormd door SVH Meestergastronoom René Jacobs (maître Restaurant der Nederlanden, Vreeland) en SVH Meestergastronoom Leon IJpelaar (maître Chalet Royal, 's Hertogenbosch). Binnenkort wordt Van der Toolen geïnaugureerd; hij krijgt dan de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meestergastronoom horen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Interview Longread
Martin Lindelauf met pensioen: een interview in 41 vragen, deel 4

Na 41 dienstjaren houdt Martin Lindelauf (61) het voor gezien. Hij laat de hotellerie achter zich. In 41 vragen portretteert Hospitality Management de gedreven hotelier. Dit is deel 4 uit de reeks, die uit vier delen bestaat. Let je extra op de kwaliteit van de bouw van een hotel? ...

Columns
Column Ewout Hoogendoorn: Het nut van data is nul

‘72 procent van de grotere ondernemingen is er nog niet in geslaagd om een datagedreven cultuur te creëren. Dat getal zal onder MKB-bedrijven nog veel hoger uitvallen’. Veel bedrijven investeren erin, maar zijn dus niet niet in staat een cultuurverandering tot stand te brengen. Hoe ...

Opening Internationaal
Ruby Hotels: een derde hotel in Londen én uitbreiding in Wenen

Ruby Hotels heeft vertrouwen in de toekomst. Ondanks de huidige uitdagende tijd waarin ook deze hotelgroep hard geraakt wordt door de gevolgen van Covid-19, wordt er nog steeds uitgebreid. Zowel in het openen van nieuwe hotels als in het uitbreiden van bestaande. Meet Ruby Zoe! Na de succesvol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: