Amsterdammers slapen in eigen stad

10 mei 2013
Amsterdammers slapen in eigen stad

De tweede editie van de Amsterdamse Hotelnacht staat gepland. In het weekend van 18 en 19 januari 2014, kunnen Amsterdammers een nachtje slapen in één van de deelnemende hotels. Bij de eerste editie
boekten tweeduizend inwoners een hotelkamer en werden er vijfduizend passe-partouts verkocht voor de verschillende evenementen en diverse toeristische attracties.

*Samenwerking met gemeente*
Begin dit jaar, op 12 en 13 januari, werd de Amsterdamse Hotelnacht voor het eerst georganiseerd in samenwerking met de gemeente Amsterdam. Amsterdammers konden voor een speciale prijs overnachten in een van de 45 deelnemende hotels. Ook organiseerden de hotels het hele weekend culinaire en culturele evenementen, zoals de hoogste schaatsbaan van Amsterdam op het dakterras van DoubleTree en het eindfeest Roomservice bij Hilton.

*Vincent van Dijk*
De Hotelnacht wordt georganiseerd door creatief bureau HBMEO. Het idee is ontstaan nadat trendwatcher Vincent van Dijk een jaar lang elke nacht in een ander Amsterdams hotel sliep en ontdekte dat de meeste Amsterdammers de hotels in hun eigen stad nauwelijks kennen.

*Op de foto:* Hoogste schaatsbaan van Amsterdam op het dakterras van DoubleTree

~Myrtille Vromans~

Overig nieuws