Aparthotelmerk Locke breidt uit naar Berlijn en München

Auteur: Redactie
14 december 2021
Aparthotelmerk Locke breidt uit naar Berlijn en München

Lifestyle aparthotelmerk Locke breidt verder uit naar Europa met twee nieuwe Duitse openingen in München en Berlijn in 2022. De opening van WunderLocke in München en Locke at East Side Gallery in Berlijn volgt op een succesvol 2021 voor het hybride hospitalitymerk, dat zes nieuwe openingen kende in Londen, Cambridge, Dublin en München.

Locke verheft het traditionele aparthotelmodel door prachtig ontworpen, zelfstandige studio-appartementen - compleet met volledig ingerichte keukens, woonruimten en wasfaciliteiten - te combineren met dynamische, ervaringsgerichte sociale ruimten die typisch zijn voor een lifestylehotel. Locke daagt conventies uit door samen te werken met unieke opkomende ontwerpers en lokale partners in eten en drinken om elke locatie een eigen karakter en stijl te geven. De nieuwe openingen zetten de snelle expansie voort van het home-meets-hotel merk, dat zichzelf heeft gevestigd als leider in de hybride gastvrijheid beweging. 

München

WunderLocke wil de Beierse hoofdstad op z'n kop zetten met een gastvrijheidsconcept dat zijn gelijke niet kent in de stad - en is de eerste Locke in zijn soort. De nieuwe opening omvat 360 ruime studio-appartementen, een grote co-workingruimte, vergader- en evenementenruimtes, een fitnessstudio en een verwarmd buitenzwembad. Daarnaast zijn er vier eet- en drinkgelegenheden die zijn bedacht door de oprichters van het gerenommeerde lokale restaurant Mural, dat een Michelinster heeft gekregen.

Het nieuwe concept - Mural Farmhouse - zal een stedelijke boerderij omvatten die verse kruiden en groenten zal leveren aan een farm-to-table concept, en een cocktailbar op het dak met panoramisch uitzicht op de Beierse Alpen. WunderLocke is ook de thuisbasis van verschillende suites, die dakterrassen en grote eetzalen omvatten waar diners en zakelijke bijeenkomsten kunnen worden gehouden.

WunderLocke wordt een bestemming voor de lokale bevolking, vakantiegangers en zakenreizigers, en biedt een nieuw creatief centrum in het zuidwesten van München voor de ontluikende onderstroom van kunstenaars, creatieven en tech-ondernemers van de stad. WunderLocke is ontworpen door de gerenommeerde studio Holloway Li, die ook Bermonds Locke in Londen voltooide, in september 2020. De designappartementen van het pand zijn rustig, ruim en lommerrijk en beschikken allemaal over een keuken en een zithoek - een kenmerk van het Locke-ontwerp.

Berlijn

Met uitzicht op de rivier de Spree en de skyline van de stad, ligt Locke at East Side Gallery tussen de meest trendy binnenstedelijke wijken van Berlijn, Friedrichshain, Kreuzberg en Mitte.

De nieuwe opening zal bestaan uit 176 studio-appartementen, die zijn uitgerust met kitchenettes en woonruimten. De meeste hebben ook toegang tot een eigen balkon met uitzicht op de rivier of de skyline.

Locke at East Side Gallery beschikt ook over een gratis co-workingruimte voor gasten en de lokale bevolking, een koffieshop, flexibele vergader- en evenementenruimte met een dakterras en een 24-uursfitnessruimte op de achtste verdieping, met ramen van vloer tot plafond. Locke at East Side Gallery zal ook een bar en restaurant huisvesten, die nieuwe meeslepende manieren zullen introduceren om muziek te ervaren in de Duitse hoofdstad. 

Locke at East Side Gallery is ontworpen door Matthew Grzywinski van Grzywinski+Pons en ontleent zijn ontwerp aan de microlokaliteit van het gebouw - met name de voormalige Berlijnse Muur, de rivier de Spree en de nabijgelegen parken. Elk appartement combineert verfijnde neutrale tinten, natuurlijke texturen en ruw beton met speelse kleuraccenten. De sociale ruimtes op de begane grond lijken op een galerie, als erkenning van de omgeving van het gebouw. 

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws