BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

8 september 2014 |
BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vanaf
1 november gastronomisch genieten van culinaire gerechten bereid door chefkok Robert Buurma. “Buurma wil passie voor mooie gerechten en koken overbrengen”, aldus Paul en Mirjam Westers, eigenaren van Badhotel Bruin, waar restaurant Bravoure deel van uitmaakt. “Dit staat erg voor wat wij als locatie en restaurant willen uitstralen. Kleinschaligheid, eerlijke, pure ingrediënten en bijzondere gerechten. Wij zijn erg blij met zijn komst. Onder de leiding van de nieuwe chef willen we de culinaire aspiraties van ons restaurant verder uitbreiden en de kwaliteit nog verder verhogen.”

Frisse ‘culinaire wind' in de keuken
Robert Buurma (33), bekend om zijn pure smaken en bijzondere combinaties, verrast de culinaire liefhebber met gerechten geïnspireerd op de klassieke Franse keuken. Al deze gerechten herbergen authenthieke smaken, met een moderne, toegankelijke twist. De mooiste seizoensgebonden en streekgebonden ingrediënten worden samengebundeld tot een verrassend geheel, uiteraard in de stijl van Bravoure. Met deze kookstijl wordt er een nieuwe culinaire impuls gegeven aan Bravoure, met ambititie op hoog niveau. De chef is al bekend met de keuken en het concept van Badhotel Bruin, waar hij eerder al een seizoen werkte. Buurma: “Starten bij Bravoure is een waanzinnige kans, ik kijk er naar uit om te beginnen in dit bijzondere boutique hotel. Badhotel Bruin heeft een unieke en vernieuwende filosofie die mij erg aanspreekt. Ik stap binnen in een enthousiast team met een frisse blik op de toekomst. Ik verheug me daarom ook op onze samenwerking.”

Buurma’s signature dish
In 2014 is Buurma door vijf verschillende middelbare koksscholen uitgeroepen tot ‘leermeester Noord-Nederland.’ Voor de chef is het belangrijk dat zijn brigade in de keuken de intentie van een gerecht weet. Buurma brengt zijn passie voor koken en producten over door zijn team te betrekken bij het hele bereidingsproces van A tot Z. Zijn signature dish bestaat uit een unieke combinatie van geschaafde eendenlever met knetterchocolade, mango en pistache. “Een gerecht moet echt een belevingsmoment zijn in presentatie en smaak”, aldus Buurma. Dit gerecht staat vanaf november ook op de nieuwe kaart van Bravoure.

MEER LEZEN OVER TOPCHEFS? KLIK HIER!
Over Restaurant Bravoure
Begin 2014 heeft het restaurant van Badhotel Bruin een eigen naam gekregen: ‘Bravoure’. Verse en streekgebonden ingrediënten vormen de basis van vindingrijke en culinaire gerechten, samengesteld door de chef. Bravoure vormt niet alleen het podium voor een culinaire belevenis, maar is daarnaast ook in het bezit van de grootse wijnvoorraad van Noord-Holland. Bijeenkomsten en besloten etentjes kunnen gehouden worden in de ‘Kapiteinskamer’, een sfeervolle, rustieke ruimte. Tevens is er de mogelijkheid om te lunchen of dineren in de beschutte tuin van Bravoure en kun je je heerlijk in de watten laten leggen in de Rivièra Lounge. Op dinsdag en woensdag is het à la carte restaurant gesloten, de Brasserie is op deze dagen wel geopend.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Ondernemen Longread
Simuleer een bijna-doodervaring voor je hotel

De coronacrisis overvalt iedereen. De omvang en impact nemen dramatische proporties aan. Hadden we eerder en meer rekening moeten houden met de desastreuze effecten van corona? Misschien. Hiervoor is echter een paradigmashift nodig. Van optimisme naar paranoïde optimisme. We moeten de eindighei ...

Wet- en regelgeving Hotelketens Internationaal
Miljoenenboete Marriott voor datalek uit 2014

Marriott moet een boete van 18,4 miljoen pond (ruim 20 miljoen euro) betalen voor de datalek uit 2014. De boete wordt betaald aan de Britse privacyautoriteit. De Information Commissioner's Office (ICO) concludeert dat de hotelketen te weinig moeite heeft gedaan om de gegevens van de gasten te be ...

Columns
Column Tanja Seegers: Er zijn geen grenzen

Precies een jaar geleden zei mijn grote held Eliud Kipchoge letterlijk: “Ik wil mensen inspireren, er zijn geen grenzen!” De Keniaanse atleet liep op 12 oktober 2019 de marathon binnen 2 uur. Met maar liefst een snelheid van 21,1 km per uur behaalde hij een historisch record. Hij deed wa ...

Branded Content
Hotelmanagers welkom in de zorg: "Oprecht contact maakt voor mij het verschil"

Bart van der Ven, locatiemanager bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH), is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het woonzorgcentrum WZH Schoorwijck voor ouderen. Samen met zijn medewerkers zorgt hij dagelijks voor de verzorging, behandeling en begeleiding van de bewoners waarbij hij zelfstan ...

Coronacrisis
61% van de Nederlanders wil met Kerst (verantwoord) buiten de deur eten

Uit het persmoment van dinsdag jl. is duidelijk geworden dat de horeca nog een tijd gesloten blijft. Hoelang is nog niet precies duidelijk. Hoopvol is de blik nu gericht op kerst. Nederlanders willen deze feestdagen weer genieten van quality time buiten de deur. Uit onderzoek van TheFork* blijkt dat ...

Hotelketens Internationaal
Accor opent nieuw hotel Mercure Han-sur-Lesse

Accor, ’s werelds meest toonaangevende hotelgroep, opent vandaag het nieuwe hotel Mercure Han-sur-Lesse in de idyllische gelijknamige plaats Han-sur-Lesse, middenin de Belgische Ardennen. Deze opening is in samenwerking met Accor’s Franchise Partner Unibricks. Het viersterrenhotel telt 1 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: