BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

8 september 2014
BADHOTEL BRUIN HEEFT EEN TOPCHEF

Met veel trots kondigt Badhotel Bruin op Vlieland de nieuwe topchef van haar huiselijk chique restaurant Bravoure aan. Gasten van Bravoure kunnen vanaf
1 november gastronomisch genieten van culinaire gerechten bereid door chefkok Robert Buurma. “Buurma wil passie voor mooie gerechten en koken overbrengen”, aldus Paul en Mirjam Westers, eigenaren van Badhotel Bruin, waar restaurant Bravoure deel van uitmaakt. “Dit staat erg voor wat wij als locatie en restaurant willen uitstralen. Kleinschaligheid, eerlijke, pure ingrediënten en bijzondere gerechten. Wij zijn erg blij met zijn komst. Onder de leiding van de nieuwe chef willen we de culinaire aspiraties van ons restaurant verder uitbreiden en de kwaliteit nog verder verhogen.”

*Frisse ‘culinaire wind' in de keuken*
Robert Buurma (33), bekend om zijn pure smaken en bijzondere combinaties, verrast de culinaire liefhebber met gerechten geïnspireerd op de klassieke Franse keuken. Al deze gerechten herbergen authenthieke smaken, met een moderne, toegankelijke twist. De mooiste seizoensgebonden en streekgebonden ingrediënten worden samengebundeld tot een verrassend geheel, uiteraard in de stijl van Bravoure. Met deze kookstijl wordt er een nieuwe culinaire impuls gegeven aan Bravoure, met ambititie op hoog niveau. De chef is al bekend met de keuken en het concept van Badhotel Bruin, waar hij eerder al een seizoen werkte. Buurma: “Starten bij Bravoure is een waanzinnige kans, ik kijk er naar uit om te beginnen in dit bijzondere boutique hotel. Badhotel Bruin heeft een unieke en vernieuwende filosofie die mij erg aanspreekt. Ik stap binnen in een enthousiast team met een frisse blik op de toekomst. Ik verheug me daarom ook op onze samenwerking.”

*Buurma’s signature dish*
In 2014 is Buurma door vijf verschillende middelbare koksscholen uitgeroepen tot ‘leermeester Noord-Nederland.’ Voor de chef is het belangrijk dat zijn brigade in de keuken de intentie van een gerecht weet. Buurma brengt zijn passie voor koken en producten over door zijn team te betrekken bij het hele bereidingsproces van A tot Z. Zijn signature dish bestaat uit een unieke combinatie van geschaafde eendenlever met knetterchocolade, mango en pistache. “Een gerecht moet echt een belevingsmoment zijn in presentatie en smaak”, aldus Buurma. Dit gerecht staat vanaf november ook op de nieuwe kaart van Bravoure.

"*MEER LEZEN OVER TOPCHEFS? KLIK HIER!*":http://www.derestaurantkrant.nl/?q=topchef&x=zoeken

*Over Restaurant Bravoure*
Begin 2014 heeft het restaurant van Badhotel Bruin een eigen naam gekregen: ‘Bravoure’. Verse en streekgebonden ingrediënten vormen de basis van vindingrijke en culinaire gerechten, samengesteld door de chef. Bravoure vormt niet alleen het podium voor een culinaire belevenis, maar is daarnaast ook in het bezit van de grootse wijnvoorraad van Noord-Holland. Bijeenkomsten en besloten etentjes kunnen gehouden worden in de ‘Kapiteinskamer’, een sfeervolle, rustieke ruimte. Tevens is er de mogelijkheid om te lunchen of dineren in de beschutte tuin van Bravoure en kun je je heerlijk in de watten laten leggen in de Rivièra Lounge. Op dinsdag en woensdag is het à la carte restaurant gesloten, de Brasserie is op deze dagen wel geopend.

Overig nieuws