Bas van Kranen wordt Executive Chef Bord'Eau Restaurant Gastronomique

27 september 2017 | Thijs Jacobs

Een lichte, frisse keuken met een menu vol sprankelende smaaksensaties, herkenbare gerechten en unieke texturen. Dit is de stijl en de kracht van dynamische chef Bas van Kranen die vanaf 1 januari 2018 het stokje zal overnemen van Richard van Oostenbrugge en leiding zal geven aan het getalenteerde keuken- en serviceteam van Bord’Eau, het met twee-Michelinsterren bekroonde restaurant van hotel De L’Europe in Amsterdam.

“Van Zuid-Limburg naar Amsterdam, om vervolgens aan de slag te gaan in de keuken van Bord’Eau en deze verder door te mogen ontwikkelen, is een geweldige uitdaging! Ik krijg de ruimte en vrijheid om mijn eigen stijl neer te zetten, te groeien en een menu op de kaart te zetten wat ik graag met iedereen deel. Tijd om samen herinneringen te maken in hartje Amsterdam!”, aldus Bas van Kranen over zijn aanstelling.


Eenvoud en complexiteit


Van Kranen, 27 jaar, ontwikkelde op jonge leeftijd zijn passie voor koken en gastronomie.
Tijdens zijn opleiding heeft hij diverse ervaringen op gedaan in een breed scala aan
gerenommeerde (Michelin) restaurants, waar hij onder meer zijn techniek heeft ontwikkeld
naar de chef die hij nu is. Van Kranen, 6 jaar werkzaam bij De Leuf (*), heeft de laatste 3 jaar als chef-kok aan het roer gestaan van dit bijzondere restaurant. Na een onstuimige periode heeft hij de kans gekregen om het levenswerk van wijlen chef-kok Paul van de Bunt voort te zetten als 23-jarige chef. Samen met het team van De Leuf, heeft Van Kranen het restaurant op hoog niveau gehouden door zijn enorme passie, persoonlijke drijfveren en nuchterheid.

Toekomstplannen

Algemeen Directeur, Tom J. Krooswijk van De L’Europe Amsterdam, is onder de indruk van de resultaten die deze jonge chef tot zo ver al heeft bereikt, maar is hij vooral geïnspireerd door de toekomstplannen van Van Kranen: “De L’Europe blijft jong talent aantrekken. Het is de ideale plek om op hoog niveau door te groeien en te ontwikkelen. Daarnaast staat De L’Europe bekend om haar gevarieerde gastronomie.

Met de aanstelling van Bas als nieuwe Executive Chef van Bord’Eau Restaurant Gastronomique breekt er een nieuwe periode aan om De L’Europe als culinaire bestemming van Amsterdam te behouden en zelfs te groeien”.
Van Kranen gaat de uitdaging aan zijn eigen stijl verder door te zetten en te ontwikkelen in
Bord’Eau: een lichte en frisse keuken met heel veel smaak en internationale invloeden die hij heeft opgedaan tijdens zijn culinaire reizen. Eén van zijn favorieten is de Three Days Japan: een combinatie van tonijn, dashi en bergamot en radijs. Eenvoud en complexiteit zijn kernbegrippen die typerend zijn voor Van Kranen. ‘Visualiteit speelt een grote rol in de
gerechten. Op het eerste oog zou je eenvoud vermoeden, maar na de eerste hap weet je
beter: hier is hoogstaand gepresteerd’, aldus Gault&Millau 2017.

Eén van Van Kranen’s motto’s komt dan ook uit de filosofie van Steve Jobs: Simplicity but magnificent performance, and simplicity in the ultimate sophistication.
Van Kranen zal tot eind december 2017 zijn functie vervullen als chef-kok van De Leuf,
waarna hij vanaf 1 januari 2018 samen met het keuken- en serviceteam van Bord’Eau,
Amsterdam laat verrassen met zijn culinaire talent.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

Events Coronacrisis
Independent Hotel Show afgelast en verplaatst naar 2021

De Independent Hotel Show is vanwege de aanhoudende coronapandemie afgelast, zo laat de organisatie weten. Ruim drie weken geleden werd het hotelevent in de Amsterdamse RAI al verplaatst van halverwege maart naar eind juni. Nu heeft de organisatie ook besloten om de uitegestelde Independent Hotel Sh...

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: