Basecamp Eco-resorts neemt boetiekhotel The Unbound in Amsterdam over

Auteur: redactie
Overname 12 februari 2024
Basecamp Eco-resorts neemt boetiekhotel The Unbound in Amsterdam over

Basecamp Eco-resorts heeft de missie om een wereldwijd netwerk van eco-resorts op de mooiste plekken ter wereld te ontwikkelen. In totaal zijn er zeven parken aangekocht, waarvan een deel nog in ontwikkeling is. Resorts midden in de natuur, waar sustainability en co-creatie centraal staan.

The Unbound Amsterdam, gelegen in het groene deel van Amsterdam-West, is een van de resorts uit de portefeuille. Het boetiekhotel gaat verder onder de vleugels van Basecamp Eco-resorts. Het management van The Unbound werd in de zomer van 2023 reeds overgenomen. Eelke Pollé, CCO & Co-owner Basecamp Eco-resorts: “The Unbound sluit van zichzelf al heel mooi aan bij het Basecamp-concept. Het is gebouwd vanuit een duurzaam gedachtegoed, met oog voor hoogwaardige kwaliteit en mooi design.”

Interessante investering

“In Amsterdam geldt al enige tijd een hotelstop, er komen geen bedden meer bij. Daar profiteren we als Basecamp van en de eigenaren van de huisjes ook. Het is, gezien de locatie en bezettingsgraad, zeer interessant om te investeren in een woning op het terrein”, aldus Eelke Pollé. Sinds januari 2024 is Basecamp officieel eigenaar van het boetiekhotel, dat in 2020 werd gebouwd. Het is mogelijk om woningen aan te kopen op het park. Van de 41 cabins en tiny villas op het terrein is inmiddels 80 procent verkocht.

The Unbound wordt voorzien van ‘Basecamp magic’

De komende periode zal Basecamp de bestaande woningen en voorzieningen op het voormalige terrein van The Unbound voorzien van de typische ‘Basecamp magic’. Dit betekent een verdere verduurzaming, het optimaliseren van processen en mooie evenementen organiseren en faciliteren voor iedereen die dit bijzondere resort wil ervaren. Zo wordt de komende periode gekeken naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken en krijgt het terrein een kleine make-over. Het team heeft als doel om elke gast een welkom gevoel te bezorgen. ‘Come as a guest, leave as a friend’ is het motto. Alle Basecamp resorts zijn gelegen in en omringd door groen, dat geldt ook voor het terrein in Amsterdam. Dit is naast het resort in IJmuiden de tweede locatie van Basecamp in Nederland.

Over Basecamp Eco-resorts

Naast de twee Nederlandse locaties in IJmuiden aan Zee en Amsterdam, worden er Basecamps geopend in Tanzania, Sardinië, op Bali en meer. De Basecamps zijn overal een ontmoetingsplek met unieke en prachtig vormgegeven voorzieningen zoals een bar, restaurant en wellness. Op de terreinen worden daarnaast evenementen en festivals georganiseerd met duurzaamheid als uitgangspunt.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws