B&b Doenrade wordt weer hotel

21 januari 2013
B&b Doenrade wordt weer hotel

Kasteel Doenrade heeft nieuwe eigenaars. Begin dit jaar kochten Karin Hansen en René Goltstein het Limburgse kasteel. Zij gaan het pand uitbaten als hotel, met een brasserie in het vooruitzicht.

*Bruisend etablissement*
Het is de bedoeling dat de voormalige b&b-locatie weer gaat functioneren als lokale horecagelegenheid. Daarvoor neemt René Goltstein zijn ervaring als directeur van Derlon Hotel in Maastricht mee. Het hotel heeft twintig moderne kamers en biedt mogelijkheden tot feesten, bruiloften en vergaderingen. Begin februari openen de nieuwe hoteleigenaars Brasserie 'T Doonderhuuske om onder meer wandelaars en fietsers aan te trekken.

*Van kasteel naar logeeradres*
Het gebouw dateert uit 1117 en is een van de oudste kastelen van Limburg. Er woonden voornamelijk adellijke families en werd in de volksmond 'Doonderhuuske' genoemd. In de jaren twintig van de vorige eeuw diende het kasteel als nonnenklooster, en in de jaren zestig was er een politieschool in gevestigd. Sinds 1995 is het kasteel een horecagelegenheid, en werd het tussen 2005 en 2012 geëxploiteerd als bed & breakfast.

~Marijn Brok~

Overig nieuws