BBB 2011: voor �chte horecaondernemers

28 januari 2011 |
<

Échte horeca-ondernemers kunnen van 31 januari t/m 3 februari hun hart ophalen tijdens de 57e editie van de horecavakbeurs BBB in MECC Maastricht. De volle beursvloer en uitgebreide programmering beloven vier inspirerende dagen.

Openingsprogramma ‘Dromen Durven Doen Delen’
Gastheer, vakman en Meest Markante Ondernemer 2010-2011 Ad Janssen, presenteert op de eerste beursdag de opening van de BBB. Hij deelt zijn visie over ‘Dromen Durven Doen Delen’ met het publiek. Te gast zijn Aysel Erbudak (directeur Slotervaart Ziekenhuis Groep), Mascha van Till-Timiniau (directeur Walibi World Flevoland), Tineke Verburg (omroepster en televisiepresentatrice) en Robert Verhoeven (Hotelzapper). Met dank aan Koninklijke Horeca Nederland (KHN) een openingsprogramma dat op het BBB Themaplein zal plaatsvinden, met een uitgebreide mix van informatie, inspiratie en confrontatie.

BBB Themaplein
Bezoekers kunnen op het BBB Themaplein terecht voor branchegerelateerde informatie. Gedurende de vier beursdagen worden hier workshops, discussies, presentaties gegeven. Tijdens de dagelijks terugkerende paneldiscussie gaan vertegenwoordigers van de deelgebieden markt, trends, sales en personeel met elkaar in discussie over het thema van de dag. Op maandag is dit ‘van bulk naar bijzonder, op dinsdag ‘dag van de waar(d)heid’, woensdag ‘Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen’ en donderdag ‘Studentendag’.

BBBierplein
Liefhebbers van speciaalbieren kunnen terecht op het BBBierplein. Grote en kleine brouwers uit binnen- en buitenland tonen hun beste en meest opvallende bieren. De brouwerijen die de BBB bezoekers kennis laten maken met hun producten zijn: Brasserie Lefebvre, Brouwerij Schneider, Brouwerij Huyghe, Brouwerij de Vliegende Valk, Brasserie de Silly, Brouwerij Kronenbourg 1664, Heineken Brouwerijen, Affligem Brouwerij, Brand Bierbrouwerij, De Halve Maan, Alken-Maes Brouwerijen, Brouwerij Bavik, Brauerei Veltints. Brouwerij Van Honsebrouck en Lindeboom Bierbrouwerij.

Columbus Plein
Op het Columbus Plein, in het leven geroepen door MECC Maastricht, Horeca Projectburo Mise en Place, Deli XL, Ecolab, Leventi en Gulpener Bierbrouwerij, trekken opmerkelijke concepten de aandacht. Naast de finalisten van de Columbus Trofee bemannen diverse bedrijven er een innovatieve stand. De Columbus Trofee, initiatief van MECC Maastricht en Horeca Projectburo Mise en Place, is een aanmoedigingsprijs voor horecaleveranciers die op geheel eigen, en daardoor vaak onconventionele wijze succesvol zijn. De prijs wordt op maandag 31 januari voor de achtste keer uitgereikt. Disqovery, Hampi Products, Lily’s Cupcakes en Freshweb.nl zijn nog in de race.

Nationaal Kampioenschap Biertappen
Voor het eerst sinds lange tijd is er weer een officiële finale van het Nationaal Kampioenschap Biertappen. Op woensdag 2 februari gaan rond de 50 deelnemers de strijd met elkaar aan voor deze felbegeerde titel. Vakmanschap en passie komen samen in deze enerverende strijd.

Wedstrijden Stichting Europa Culinair
Voor het 32e jaar op rij organiseert Stichting Europa Culinair (SEC) het Grand Concours Culinaire International Maastricht. Duurzaamheid en streekproducten krijgen dit jaar extra aandacht tijdens de kook- en serveerwedstrijden. Nieuw is de wedstrijd Culinair Italië op dinsdag 1 februari. Tijdens deze wijn-spijswedstrijd gaan vijf koppels, bestaande uit een kok en een gastheer of gastvrouw, de strijd met elkaar aan. De winnaars krijgen een zesdaagse reis naar Italië en een opleiding aan het Italian Culinary Institute for Foreigners in Costigliole d’Asti aangeboden.

Kijk voor het volledige beursprogramma en overige actuele informatie op "www.bbbmaastricht.nl":http://www.bbbmaastricht.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Faillissement Coronacrisis
Hotel Stroom Rotterdam failliet

Hotel Stroom in Rotterdam is failliet ten gevolge van de coronacrisis. De hoge vaste lasten en het wegvallen van inkomsten hebben ertoe geleid dat het hotelbedrijf van Edwin van der Meijde en Jantiene Berg een faillissement heeft moeten aanvragen. Van der Meijde is eveneens eigenaar van het Rotte...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Blog Coronacrisis
"Op een feestdag de horeca weer open, wie bedenkt zoiets?"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; we bellen hem geregeld op om met hem de situatie te bespreken. In dit hoofdstuk ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: