Bierbeleving met vintage bockbier

20 september 2017 | Thijs Jacobs

Gasten willen tegenwoordig meer dan alleen een goed glas bier. Ze willen beleving. Het verhaal achter een bier. Al eens aan een vintage bockbier kaart gedacht dit najaar? Maak de bockbierbeleving bovendien compleet met heerlijke bijpassende hapjes. Wat maakt vintage bockbier dan zo bijzonder? Het is een ware smaaksensatie!

Aging van bockbier

Al een aantal jaar brengen diverse brouwers oudere vintage bockbieren op de markt. Niet voor niets, omdat de smaak fantastisch kan evolueren. Zo vermindert de hopbitterheid en moutbitterheid in het eerste jaar en maken zij plaats voor aroma’s en smaak van zwart fruit zoals bramen en bosbes, maar ook de smaak van pruimen. De karamel komt verder naar voren en verandert bovendien in port-, cognac- en sherrytonen. De bockbieren worden intenser van smaak, mede ook door de afname van koolzuur en het ontstaan van een zachte, ronde nasmaak.

Wel of geen hergisting

Bewaar als horecazaak daarom eens de bockbieren van meerdere jaren. Leg ze in een kelder of op een donkere plek met een stabiele temperatuur, het liefste rond de 15 graden. Belangrijk om bij de bewaring mee te nemen is dat de rijping van bockbieren bij hergistend bockbier vooral in het eerste jaar plaatsvindt en bij niet hergistende bockbieren pas na het eerste jaar. De bockbiertijd komt er weer aan. Serveer je gast daarom in oktober een mooi vintage bockbier proefplankje met bijpassende hapjes voor de optimale bockbierbeleving. Heel wat brouwerijen en zelfs groothandels, zoals de Kweker, verkopen van diverse bockbiermerken vintage bier.

Vintage bockbier inspiratie opdoen?

Bezoek op maandag 16 oktober 2017 een inspirerende en bovenal bijzondere vintage bockbier bier&food masterclass in Fort Everdingen. Nederlands bekende zytholoog en biersommelier Fiona de Lange inspireert je met tientallen jaren oude bockbieren en veel inhoudelijke informatie over bier&food en vintage bockbier. Wil je als zaak dit najaar of deze winter meer doen met bier&food? Neem dan zeker de kaart mee! Voor meer informatie en aanmelding, de plaatsen zijn beperkt dus wees er snel bij, kijk op www.fionadelange.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards
Twee hotels winnen de felbegeerde titel Hotel of the Year 2019

Louvre Hotels Group maakte afgelopen vrijdag 13 december de winnaars van de jaarlijkse Hotel of the Year verkiezing bekend. Dit jaar gaat het 4-sterren hotel Golden Tulip Noordwijk Beach er met de titel van ‘Hotel of the Year’ vandoor, net als Tulip Inn Eindhoven Airport. Alle Golden Tul...

Opening
Bar 1672 is de nieuwe aanwinst van Martini Hotel Group

Op 12/12 is om 16.72 uur (oftewel 17.12 uur) in Groningen een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De bijzondere horecagelegenheid in het karakteristieke pand aan het Gedempte Zuiderdiep op nummer 15 is de recente aanwinst van Martini Hotel Group. Over Bar 1672 Bar 1672 is...

Awards F&B
Stem op jouw F&B Professional of the Year 2020

De stembus is open! De AF&BM zoekt dé F&B Professional of the Year! Bekijk via deze link de profielen van de genomineerden door op de foto's te klikken en stem op de professional die volgens jou binnen zijn/haar vakgebied met kop en schouders boven de rest uit steekt. De winnaa...

Interview Longread
Interview: Martin Hendricks, Black Label Hotels

Martin Hendricks, een ‘Sittardenaar’ in hart en nieren, ging in 2018 zijn eigen weg, nadat hij brak met zijn zakenpartner Danny Keppels, met wie hij onder de vlag van Estate Management Group een aantal zeer aantrekkelijke hotel- en evenementenlocaties in de portefeuille had. Het gaat goe...

Tech Advertorial
''Doe je gast een aanbieding tijdens het openen van de hoteldeur''

Dolf Mulder, de onbetwiste slotenkoning van Nederland, steekt zijn nek uit. Waar zijn bedrijf Hotek Hospitality Group bij vrijwel iedere hotelier bekend is vanwege de kwalitatief hoogstaande hotelsloten, doet hij tegenwoordig meer. Veel meer... De vriendelijke innovator vertelt over de nieuwe mogeli...

Economie
QL Hotels & Restaurants overgenomen door EHM Group

Met ingang van het nieuwe jaar zal QL Hotels & Restaurants worden voortgezet als onafhankelijk onderdeel van EHM Group. Het samenwerkingsverband van exclusieve hotels en restaurants, actief in 9 Europese landen en met bijna 140 leden, komt per 1 januari 2020 onder leiding van Sander Allegro. ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: