Bilderberg Europa Hotel wordt Mondriaanhotel

9 februari 2017 | Roy Spijker

Het Bilderberg Europa Hotel in Scheveningen pakt tijdens het Mondriaanjaar groots uit. Op de balkonbalustrades van het hotel zijn de typerende kleurrijke Mondriaan vlakken aangebracht en is een uniek kunstwerk gecreëerd. Het hotel is daardoor een van de beeldbepalende gebouwen in Den Haag dat ter gelegenheid van het landelijke themajaar ‘Mondriaan tot Dutch Design’ is voorzien van deze unieke Citydressing. Zaterdag 11 februari gaat het Mondriaanjaar officieel van start.

Met het feestjaar 'Mondriaan tot Dutch Design' viert Nederland in 2017 dat 100 jaar geleden de kunststroming ‘De Stijl’ werd opgericht. Piet Mondriaan is een van de belangrijkste kunstschilders van deze beweging en geldt internationaal als een van de allergrootste moderne schilders.

Diana Bartels, Hoteldirecteur van het Bilderberg Europa Hotel: “Met het Mondriaanjaar laat Den Haag zien dat het een ‘thuis’ is voor internationale topkunst en dus ook voor internationale cultuurliefhebbers en toeristen. Als partner pakken we graag extra uit om van dit themajaar een groot succes te maken. Vorig jaar heeft de gehele benedenverdieping van ons hotel, waaronder de receptie en de ‘Salt Coastal Bistro & Bar’, een nieuwe look & feel gekregen. Dit jaar fleuren we de buitenzijde op met dit prachtige kunstwerk dat ontworpen is door de kunstenaars Madje Vollaers en Pascal Zwart van studio Vollaerszwart. De Citydressing haakt uitstekend in op het thema en zal het feestelijke gevoel bij onze (internationale) gasten, die speciaal voor deze gelegenheid naar Den Haag komen, extra versterken.”

Den Haag ‘Mondriaanstad’

Het hele jaar staat Den Haag in het teken van de viering met tentoonstellingen, dansacts, festivals, lezingen, speciale routes en concerten. Zijne Majesteit de Koning opent op zaterdag 11 februari de eerste tentoonstelling. Dat is tevens het startschot voor het themajaar waarin de stad nationaal en internationaal veel extra bezoekers verwacht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Agnes Raggers F&B Professional of the Year 2020

Tijdens het AF&BM-jaargala in Hotel Okura Amsterdam heeft Agnes Raggers, F&B Manager van Mooirivier Hotel & Congres in Dalfsen, de F&B Professional of the Year Award 2020 uitgereikt gekregen. De finalestrijd ging dit jaar tussen Agnes Raggers, Bart Vanderstukken (Kruisherenhotel M...

Interview Longread
Leo Hollman: ''Al die nieuwe hotelkamers zijn funest voor de bezettingsgraad''

Grand Hotel Karel V is het meest iconische hotel van Utrecht, alhoewel pas in 1992 werd begonnen aan de grondige renovatie van het Rijksmonument dat daarvoor nog een in verval geraakt - en gekraakt - complex was. Hoe anders is het nu: alle 121 kamers worden dadelijk grondig gerenoveerd en qua statuu...

Personalia
Eric van der Heijden nieuwe General Manager resort Hof van Saksen

Bij resort Hof van Saksen in Drenthe, onderdeel van Landal GreenParks, is Eric van der Heijden benoemd tot General Manager. Hij volgt Roland Rozenbroek op, die zich per 1 mei a.s. gaat richten op hospitality-ondersteuning van nieuwe projecten en op uitbreiding van Hof van Saksen. Eric van der Hei...

Hotelbouwplannen
Nieuwbouw van hotel met 349 kamers in Hoofddorp

Voor een locatie op bedrijventerrein De President te Hoofddorp is door Trae Architect een duurzaam hotel ontworpen. Naast 349 kamers van wisselende grootte omvat het complex onder andere een receptie met lobby, ontbijtzaal, restaurant, bar, keukens, vergaderruimten, fitnessruimte en amusementsruimte...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: