Bilderberg Hotel De Buunderkamp veertig jaar

20 april 2016 |
Bilderberg Hotel De Buunderkamp veertig jaar<

Bilderberg Hotel De Buunderkamp bestaat veertig jaar. Al sinds 1976 verwelkomt het hotel haar gasten in de bossen van Wolfheze. En vanaf
de opening genieten gasten van de culinaire prestaties van chef-kok Cor Onderstal. Op vrijdag 15 april konden (oud-)collega’s, relaties en gasten genieten van een bijzondere viering van het jubileum.

Oud-directeuren
General Manager Ferry Bredius gaf in zijn jubileumspeech toe zelf maar een klein deel van de vier decennia Buunderkamp te hebben meegemaakt, en was daarom ook bijzonder verheugd met de aanwezigheid van oud-directeuren Henk van Heeteren, Gerard Rouwen en Joeri Nuijten.

Jubilaris
Jubilaris Cor Onderstal, die vergezeld werd door zijn echtgenote Olga en hun dochters Merouschka en Tatiyana, werd uitgebreid in het zonnetje gezet. In zijn veertig dienstjaren was Onderstal niet alleen verantwoordelijk voor de hoogstaande culinaire reputatie van De Buunderkamp, hij heeft in al die jaren veel leerlingen opgeleid en laten doorgroeien, getoetst en geëxamineerd, maar was ook als teamcaptain verbonden aan diverse internationale wedstrijden met jeugdteams, en viel daarbij regelmatig in de prijzen. Ook reisde hij gedurende tien jaar als vaste chef-kok mee met de TVM-schaatsploeg. “Het is heerlijk om met een vakman pur sang te mogen werken. Veertig jaar is niet niks, in een van de zwaarste beroepen die er zijn. Respect hiervoor,” aldus Bredius. De champagne waarmee op Onderstals jubileum werd getoost werd eerst door hemzelf op professionele wijze gesabreerd.

Jubileumjaar
Overal in Hotel De Buunderkamp zijn gedurende het jubileumjaar foto’s opgehangen die een beeld geven uit de 40-jarige geschiedenis; de inrichting, de persmomenten en ook de oude menukaarten van weleer. Een aantal van die klassieke gerechten brengt chef-kok Onderstal dit jaar weer opnieuw op de kaart en in oktober wordt een weekend georganiseerd waarop de klassieke tafelbereidingen weer in ere worden hersteld. Ook de oude cocktails en likeuren zijn weer te bestellen in de bar en op het terras. Uiteraard is er een 40-jarig jubileumarrangement beschikbaar voor gasten en zijn er wandel- en fietsroutes van 40 km ontwikkeld.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: