Bilderberg Hotel De Buunderkamp veertig jaar

20 april 2016
Bilderberg Hotel De Buunderkamp veertig jaar

Bilderberg Hotel De Buunderkamp bestaat veertig jaar. Al sinds 1976 verwelkomt het hotel haar gasten in de bossen van Wolfheze. En vanaf
de opening genieten gasten van de culinaire prestaties van chef-kok Cor Onderstal. Op vrijdag 15 april konden (oud-)collega’s, relaties en gasten genieten van een bijzondere viering van het jubileum.

*Oud-directeuren*
General Manager Ferry Bredius gaf in zijn jubileumspeech toe zelf maar een klein deel van de vier decennia Buunderkamp te hebben meegemaakt, en was daarom ook bijzonder verheugd met de aanwezigheid van oud-directeuren Henk van Heeteren, Gerard Rouwen en Joeri Nuijten.

*Jubilaris*
Jubilaris Cor Onderstal, die vergezeld werd door zijn echtgenote Olga en hun dochters Merouschka en Tatiyana, werd uitgebreid in het zonnetje gezet. In zijn veertig dienstjaren was Onderstal niet alleen verantwoordelijk voor de hoogstaande culinaire reputatie van De Buunderkamp, hij heeft in al die jaren veel leerlingen opgeleid en laten doorgroeien, getoetst en geëxamineerd, maar was ook als teamcaptain verbonden aan diverse internationale wedstrijden met jeugdteams, en viel daarbij regelmatig in de prijzen. Ook reisde hij gedurende tien jaar als vaste chef-kok mee met de TVM-schaatsploeg. “Het is heerlijk om met een vakman pur sang te mogen werken. Veertig jaar is niet niks, in een van de zwaarste beroepen die er zijn. Respect hiervoor,” aldus Bredius. De champagne waarmee op Onderstals jubileum werd getoost werd eerst door hemzelf op professionele wijze gesabreerd.

*Jubileumjaar*
Overal in Hotel De Buunderkamp zijn gedurende het jubileumjaar foto’s opgehangen die een beeld geven uit de 40-jarige geschiedenis; de inrichting, de persmomenten en ook de oude menukaarten van weleer. Een aantal van die klassieke gerechten brengt chef-kok Onderstal dit jaar weer opnieuw op de kaart en in oktober wordt een weekend georganiseerd waarop de klassieke tafelbereidingen weer in ere worden hersteld. Ook de oude cocktails en likeuren zijn weer te bestellen in de bar en op het terras. Uiteraard is er een 40-jarig jubileumarrangement beschikbaar voor gasten en zijn er wandel- en fietsroutes van 40 km ontwikkeld.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws