Bilderberg Hotel De Buunderkamp veertig jaar

20 april 2016 |
Bilderberg Hotel De Buunderkamp veertig jaar<

Bilderberg Hotel De Buunderkamp bestaat veertig jaar. Al sinds 1976 verwelkomt het hotel haar gasten in de bossen van Wolfheze. En vanaf
de opening genieten gasten van de culinaire prestaties van chef-kok Cor Onderstal. Op vrijdag 15 april konden (oud-)collega’s, relaties en gasten genieten van een bijzondere viering van het jubileum.

Oud-directeuren
General Manager Ferry Bredius gaf in zijn jubileumspeech toe zelf maar een klein deel van de vier decennia Buunderkamp te hebben meegemaakt, en was daarom ook bijzonder verheugd met de aanwezigheid van oud-directeuren Henk van Heeteren, Gerard Rouwen en Joeri Nuijten.

Jubilaris
Jubilaris Cor Onderstal, die vergezeld werd door zijn echtgenote Olga en hun dochters Merouschka en Tatiyana, werd uitgebreid in het zonnetje gezet. In zijn veertig dienstjaren was Onderstal niet alleen verantwoordelijk voor de hoogstaande culinaire reputatie van De Buunderkamp, hij heeft in al die jaren veel leerlingen opgeleid en laten doorgroeien, getoetst en geëxamineerd, maar was ook als teamcaptain verbonden aan diverse internationale wedstrijden met jeugdteams, en viel daarbij regelmatig in de prijzen. Ook reisde hij gedurende tien jaar als vaste chef-kok mee met de TVM-schaatsploeg. “Het is heerlijk om met een vakman pur sang te mogen werken. Veertig jaar is niet niks, in een van de zwaarste beroepen die er zijn. Respect hiervoor,” aldus Bredius. De champagne waarmee op Onderstals jubileum werd getoost werd eerst door hemzelf op professionele wijze gesabreerd.

Jubileumjaar
Overal in Hotel De Buunderkamp zijn gedurende het jubileumjaar foto’s opgehangen die een beeld geven uit de 40-jarige geschiedenis; de inrichting, de persmomenten en ook de oude menukaarten van weleer. Een aantal van die klassieke gerechten brengt chef-kok Onderstal dit jaar weer opnieuw op de kaart en in oktober wordt een weekend georganiseerd waarop de klassieke tafelbereidingen weer in ere worden hersteld. Ook de oude cocktails en likeuren zijn weer te bestellen in de bar en op het terras. Uiteraard is er een 40-jarig jubileumarrangement beschikbaar voor gasten en zijn er wandel- en fietsroutes van 40 km ontwikkeld.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Booking.com Coronacrisis
Booking.com ontving een megabedrag van 61 miljoen euro vanuit de NOW-regeling

KLM is met afstand de grootste ontvanger van steun uit de NOW-regeling. De regeling voorziet in het dorbetalen van een deel van het loon door het rijk. De luchtvaartmaatschappij ontving in totaal 301 miljoen euro, zo bleek uit gegevens van het UWV. Binnen onze branche is Booking.com een zeer grote o...

Hotelbouwplannen Opening
Stayokay Maastricht heropent deuren na grondige renovatie

Vandaag heropent Stayokay Maastricht officieel de deuren na een complete renovatie. Het vernieuwde hostel biedt plaats aan gezinnen, individuele reizigers, groepen en zakelijke gasten. Daarnaast wil Stayokay met bar-restaurant The 5th een fijne hotspot aan de Maas bieden om te eten, drinken, relaxen...

Economie Coronacrisis
Rabobank: blijvende omzetdaling door coronacrisis

De lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland gaan nog zeker een jaar aanhouden. Met name in de horeca, industrie, automotive en delen van de retailsector blijft de omzetdaling groot. Dat blijkt uit de analyse van omzetprognoses voor alle sectoren die Rabobank vandaag heeft gepubl...

Columns Blog
Blog Gijs Hendrikx: opgedroogde tranen

En dan vermindert de sneltreinvaart en staan de voertuigen plots stokstijf stil. Corona heeft toegeslagen en dat heeft tot op de dag van vandaag een enorme impact op de totale horecabranche. We kenden in ons Theaterhotel in Venlo vóór het coronatijdperk alleen maar groei en dat stopt v...

Branded Content Coronacrisis
In jouw hotel voelen gasten en medewerkers zich veilig, toch?

Bij binnenkomst in een hotel bepaalt de gast of hij zich comfortabel en op zijn gemak voelt. Dat gaat allemaal vanzelf en is een gevoelskwestie. Natuurlijk speelt hierbij de receptioniste een belangrijke rol. Een glimlach, een luisterend oor, zakelijk maar toch vriendelijk, het helpt allemaal mee. ...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: