Binnenkijken: Heavens Hotel en The Saint Restaurant openen de deuren

Auteur: Redactie
Hotelbouwplannen 13 juli 2022
Binnenkijken: Heavens Hotel en The Saint Restaurant openen de deuren

Na een verbouwing van bijna 3 jaar, opent op 15 juli het 4-sterren boetiekhotel Heavens Hotel Hoorn met 43 kamers en Restaurant The Saint de deuren in De Grote Kerk in Hoorn. Binnen de karakteristieke contouren van dit rijksmonument uit 1883 wanen gasten zich in de zevende hemel met het unieke en hedendaagse design en eigentijdse service op historische bodem.

Heavens Hotel

Het hotel verwelkomt zijn gasten in een van de 43 kamers, waarvan 15 suites, variërend van 20 tot 39 m2, omgeven met kerkelijke details. De originele hoge gewelven van de kerk, de vloeren van marmer en de trappen met klassieke leuning laten Heavens Hotel tot leven komen. Elke hotelkamer is uniek en beschikt over een rijk kleurenpalet; van terra, honey, clay en aubergine tot rich blue, gecombineerd met goud, hout, en steen. Warme kleuren en zachte materialen komen samen in het originele decor vol siermetselwerk, pilaren, boogvormige kozijnen, kerkramen en glas-in-lood. Samen met het gebruik van meubels en accessoires van onder andere Pols Potten, HK Living en Ferm Living, creëert dit een rijke, elegante sfeer. De architecten van Hylkema Erfgoed - specifiek opgeleid in de omgang met monumentaal vastgoed – zijn verantwoordelijk voor het ontwerp, het Haarlemse Hinabaay voor de interieurs.

Audry van de Merwe, General Manager van Dutchen, de Operator van Heavens Hotel: “De kerk zelf is al uniek, daarbij staat deze in het hart van havenstad Hoorn waar je de invloeden van de Gouden Eeuw kunt proeven. Dat rijke gevoel brengen we terug met een kleurexplosie die op chique wijze in het interieur is verwerkt.” Audry werkte voorheen ruim 8 jaar bij het gerenommeerde 5-sterren hotel The Dylan Amsterdam en weet hoe het is om een unieke historische locatie te vertegenwoordigen.

The Saint Food & Wine

Op de begane grond combineert restaurant The Saint interessante smaken met lokale producten. Het restaurant beschikt over 230 zitplaatsen binnen en buiten op het terras. De karakteristieke kerkelijke details zijn ook in het gehele restaurant terug te vinden zoals togen, glas-in-lood, nisjes en grote bogen. Heineken Interieur Design, heeft met onder andere de eye-catcher van het restaurant, de grote bar die centraal gelegen is in het midden van de kruiskerk, de unieke kenmerken en het moderne en knusse decor laten samenkomen.

Franse keuken met West-Friese allure

Onder leiding van chef-kok Christian Hooiveld, kookt de keukenbrigade volgens de Franse traditie, met een West-Friese twist. De geboren Horinees werkte onder andere als chef bij Brasserie van Baerle in Amsterdam. Christian: “Geweldig dat ik de traditie van een Franse brasserie bij The Saint voort mag zetten, die had Hoorn nog niet. Denk aan Franse klassiekers van topkwaliteit, zoals een steak tartare of boeuf bourguignon. In onze gerechten verwerken we veelal ingrediënten van lokale ondernemers. Dat geeft veel vrijheid om onze gasten steeds opnieuw te verrassen.”

Met de geboorteregio van de chef centraal is er veel te ontdekken en wil hij gasten meenemen op een ontdekkingsreis door West-Friesland door gebruik te maken van smaken en producten uit de streek, zoals de eeuwenoude delicatesse de Hoornsche broeder, een plat krentenbrood met een rijke vulling van suiker en kaneel. Al jaren doorkruist Christiaan Hooiveld de regio om inkopen te doen bij agrarische ondernemers voor hoogwaardige ingrediënten en heeft dit vertaald in een uitgebreide veganistische lunchkaart. Ook zijn de handen ineengeslagen met lokale partners als Midiwines voor een rijke selectie aan Franse wijnen en de welbekende Hoornse Patisserie, Spataro.

Een karakteristieke locatie voor een huwelijksfeest, vergadering of expositie

Een zaal bevindt zich apart van het restaurant met een eigen ingang aan het Kerkplein. De bijzondere ruimte combineert de authentieke elementen van de monumentale kerk met moderne faciliteiten en biedt plaats voor een gezelschap tot 130 personen. De unieke ruimte is de perfecte locatie voor een huwelijk, privé diner of vergadering en is compleet met een overnachting in het hotel.

Overig nieuws