Blog AF&BM Social Event (2)

1 juni 2014 |
Blog AF&BM Social Event (2)<

Om aan boord te komen van ‘Plancius’ (schip wordt gebruikt voor expedities naar de poolcirkel) moet je van goeden huize komen. Zelfs een echte zeevaarder zou jaloers geweest zijn
op de souplesse waarmee het hele boeltje (na een busreis) aan boord kwam. Door middel van een soort van apenkooi had iedereen het ‘upper-deck’ bereikt.Tijd voor een mooi glas champagne. Grappig, vond ik… In mijn hoofd popte de vraag er op of op dit schip überhaupt ooit champagne was gedronken? Zo van dames en heren, jongens en meisjes aan uw rechterkant ziet u Antarctica- en plop we trekken de champagne open. Vanuit één van de bankjes aanschouwde ik het gezelschap. Écht. Als had je de hele groep met dit expeditie schip dit weekend nog naar de Noordpool gebracht, het had niemand iets uitgemaakt want iedereen was in zijn element. Vanavond stond de Kromme Watergang in hoofdplaat op het programma. En laten we zeggen, die expeditie zou het waard worden. Meer dan waard.

Kromme Watergang
Slijkplaat 6. Klinkt culinair, niet? Ik zou dit adres vanaf nu in mijn ‘favorieten’ zetten in google maps en noteren voor op je bucketlist. Vanaf de eerste stap in deze ‘snoepwinkel; hét totaalplaatje van een goede ambiance, tongstrelende amuses en dat dan weer op een bedje van ultieme gastvrijheid. Vrolijke en opgetogen gezichten, opgedoft in eenieders mooiste outfit (verbeeld even dit spektakel bij het verlaten van het ruige schip) nog nagenietend van de laatste zonnestralen in de tuin.. Wauw. Een persoonlijk welkomstwoord van chef-kok Edwin Vinke the man himself. Uiterst bescheiden en charmant. Wat een uniek persoon moet je zijn als je al 22 jaar met liefde kookt voor je gasten, je 8 jaar geleden je eerste Michelinster krijgt en 6 jaar later een verdiende tweede ontvangt? En dit alles doet samen met je vrouw, Blanche Vinke.

Halleluja
Alles wat ik hierna omschrijf zal klinken als een ‘halleluja-dit is fantastisch’. En om heel eerlijk te zijn.. Ik kan het niet anders omschrijven. Van een kunstwerkje van zeebaars en Noordzee krab tot rode poon en zeekat. Het klopte. Alsof de chef vanuit zijn keuken een voorzet gaf en dat de charmante dames en heren uit de bediening het ‘alleen nog maar’ hoefden af te maken. Met een feilloos gevoel voor álle wensen van de tafelgasten verloren zij geen detail uit het hoog. Dé perfecte combinatie van kunst vanuit de keuken gecombineerd met de heerlijke bijpassende wijnen.

Even kijk ik om mij heen en de blikken die ik opvang zeggen genoeg. Sommigen betrap ik zelfs op een moment van afzondering. De ogen gaan dicht, er wordt diep ingeademd, een glimlachje verschijnt rondom de mond gevolgd door een ontspannen zucht. In één woord; G-E-N-I-E-T-E-N.

Kijkje in de keuken
Tussen het koken door staat de uitnodiging van Edwin, voor wie wil, even een kijkje in de keuken te nemen. Even kijken, wil ik een kijkje in de keuken nemen van De Kromme Watergang? Dat is geen vraag.. Het antwoord is een volmondige ja. En als je denkt dat er stress en drukte is in de keuken als er een team voor het dubbele aantal staat te koken dan het normale aantal dan heb je het mis. De balans vóór en achter de schermen, het is met geen pen te beschrijven. Een unieke kans om in het eerder genoemde ‘snoepwinkeltje’ te kijken. Voordat we weer terug rijden naar het schip, mogen we nog even snel een graai doen uit de snoepkast bij de ingang. Toeval bestaat niet..

Onvergetelijk
Alle clichés zijn waar, aan al het goeds komt een eind en er zijn tijden van komen en van gaan. Het is een weekend geworden om niet te vergeten en het zal moeilijk zijn dit te evenaren bedenk ik mij al typend. Maar de AF&BM zal de AF&BM niet zijn als zij die uitdaging niet aangaan. Op naar volgend jaar, maar nu eerst even nagenieten!

Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Mensen
Radisson Blu Palace Hotel vraagt hotelgasten te gaan strandjutten

In de strandhoogseizoen maanden in Noordwijk aan Zee heeft het Radisson Blu Palace Hotel een actie bedacht om hotelgasten te vragen om te helpen bij het schoonhouden van het strand. Het hotel vraagt gasten, wanneer ze een strandwandeling gaan maken, om een papierentasje mee te nemen en onderweg a...

Opening
Hotel Beijer: het eerste boutique antique hotel

In het geweld van de openingen van nieuwe hotels van grote ketens die hun weg naar Utrecht hebben gevonden, is de opening van Hotel Beijers bijzonder te noemen. Door de combinatie van boutique met antique is Hotel Beijers uniek voor Utrecht en misschien zelfs wel voor heel Nederland. Bij Hotel Beije...

Personalia
Jolijn Zeeuwen nieuwe General Manager Hilton Rotterdam

Hilton Rotterdam heeft Jolijn Zeeuwen aangesteld als de nieuwe General Manager. Ze neemt de functie over van Karin van den Berg, die naar Duitsland verhuisde om de rol van Area General Manager West & Zuid Duitsland te vervullen. Jolijn studeerde aan de Hotelschool in Den Haag en begon haar Hilto...

Opening Hotelketens
Accor herpositioneert zich in Noord-Europa, 2000 kamers erbij

Accor’s groei in Noord-Europa wordt bevestigd met de aankondiging van 15 nieuwe contracten in de eerste helft van 2019; waarvan zeven in het Verenigd Koninkrijk, vijf in België, twee in Denemarken en één in Nederland. De nieuwe overeenkomsten voegen zo meer dan 2000 kamers a...

Wet- en regelgeving Longread
Outsourcing (deel 2): Juridische aandachtspunten bij uitbesteding

Uitbesteding (of outsourcing) heeft geen eenduidige definitie in de markt, maar je zou het in algemene termen kunnen omschrijven als een transactie waarbij een leverancier functies gaat vervullen die een bedrijf eerder intern vervulde. Met andere woorden, bij een uitbesteding belegt de uitbestedende...

Opening Hotelketens
Carlton Hotel Collection opent zijn twaalfde hotel in de Schotse hoofdstad

Carlton Hotel Collection heeft er een mooie aanwinst bij; Market Street hotel opende onlangs in het centrum van Edinburgh. Op deze Unesco World Heritage locatie, ‘the Old Town’ van Edinburgh, gaat het hotel op in de historische skyline van de stad en is de inspiratie van de omgeving voel...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: