Blog AF&BM Social Event (2)

1 juni 2014 |
Blog AF&BM Social Event (2)<

Om aan boord te komen van ‘Plancius’ (schip wordt gebruikt voor expedities naar de poolcirkel) moet je van goeden huize komen. Zelfs een echte zeevaarder zou jaloers geweest zijn
op de souplesse waarmee het hele boeltje (na een busreis) aan boord kwam. Door middel van een soort van apenkooi had iedereen het ‘upper-deck’ bereikt.Tijd voor een mooi glas champagne. Grappig, vond ik… In mijn hoofd popte de vraag er op of op dit schip überhaupt ooit champagne was gedronken? Zo van dames en heren, jongens en meisjes aan uw rechterkant ziet u Antarctica- en plop we trekken de champagne open. Vanuit één van de bankjes aanschouwde ik het gezelschap. Écht. Als had je de hele groep met dit expeditie schip dit weekend nog naar de Noordpool gebracht, het had niemand iets uitgemaakt want iedereen was in zijn element. Vanavond stond de Kromme Watergang in hoofdplaat op het programma. En laten we zeggen, die expeditie zou het waard worden. Meer dan waard.

Kromme Watergang
Slijkplaat 6. Klinkt culinair, niet? Ik zou dit adres vanaf nu in mijn ‘favorieten’ zetten in google maps en noteren voor op je bucketlist. Vanaf de eerste stap in deze ‘snoepwinkel; hét totaalplaatje van een goede ambiance, tongstrelende amuses en dat dan weer op een bedje van ultieme gastvrijheid. Vrolijke en opgetogen gezichten, opgedoft in eenieders mooiste outfit (verbeeld even dit spektakel bij het verlaten van het ruige schip) nog nagenietend van de laatste zonnestralen in de tuin.. Wauw. Een persoonlijk welkomstwoord van chef-kok Edwin Vinke the man himself. Uiterst bescheiden en charmant. Wat een uniek persoon moet je zijn als je al 22 jaar met liefde kookt voor je gasten, je 8 jaar geleden je eerste Michelinster krijgt en 6 jaar later een verdiende tweede ontvangt? En dit alles doet samen met je vrouw, Blanche Vinke.

Halleluja
Alles wat ik hierna omschrijf zal klinken als een ‘halleluja-dit is fantastisch’. En om heel eerlijk te zijn.. Ik kan het niet anders omschrijven. Van een kunstwerkje van zeebaars en Noordzee krab tot rode poon en zeekat. Het klopte. Alsof de chef vanuit zijn keuken een voorzet gaf en dat de charmante dames en heren uit de bediening het ‘alleen nog maar’ hoefden af te maken. Met een feilloos gevoel voor álle wensen van de tafelgasten verloren zij geen detail uit het hoog. Dé perfecte combinatie van kunst vanuit de keuken gecombineerd met de heerlijke bijpassende wijnen.

Even kijk ik om mij heen en de blikken die ik opvang zeggen genoeg. Sommigen betrap ik zelfs op een moment van afzondering. De ogen gaan dicht, er wordt diep ingeademd, een glimlachje verschijnt rondom de mond gevolgd door een ontspannen zucht. In één woord; G-E-N-I-E-T-E-N.

Kijkje in de keuken
Tussen het koken door staat de uitnodiging van Edwin, voor wie wil, even een kijkje in de keuken te nemen. Even kijken, wil ik een kijkje in de keuken nemen van De Kromme Watergang? Dat is geen vraag.. Het antwoord is een volmondige ja. En als je denkt dat er stress en drukte is in de keuken als er een team voor het dubbele aantal staat te koken dan het normale aantal dan heb je het mis. De balans vóór en achter de schermen, het is met geen pen te beschrijven. Een unieke kans om in het eerder genoemde ‘snoepwinkeltje’ te kijken. Voordat we weer terug rijden naar het schip, mogen we nog even snel een graai doen uit de snoepkast bij de ingang. Toeval bestaat niet..

Onvergetelijk
Alle clichés zijn waar, aan al het goeds komt een eind en er zijn tijden van komen en van gaan. Het is een weekend geworden om niet te vergeten en het zal moeilijk zijn dit te evenaren bedenk ik mij al typend. Maar de AF&BM zal de AF&BM niet zijn als zij die uitdaging niet aangaan. Op naar volgend jaar, maar nu eerst even nagenieten!

Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Alles over legionella en dode leidingen

Legionella… Veteranen onder de hoteliers zullen zich herinneren hoe deze ziekteverwekker naam en ‘faam’ kreeg dankzij een congres van het American Legion (Philadelphia, 1976). Dat was nog ver weg, maar in 1999 sloeg de bacterie hard toe in Nederland: 32 mensen overleden door de zi...

Ewout Hoogendoorn spreekt zich uit

Op het Van Hessen relatie event van 6 juni komen een aantal interessante sprekers. Onder wie Ronnie Hinrichs (directeur Van Hessen), Ronald Huiskamp (eigenaar van H-Hospitality en restaurant Arles) en Ewout Hoogendoorn. Ewout is managing eigenaar en managing director van Horwarth HTL Benelux en ...

Interview Utrecht Longread
Interview: BUNK Hotels geeft het Nederlandse hotellandschap extra glans

Robin Hagedoorn (links op de openingsfoto) en Joachim de Looij stralen van oor tot oor. Hun BUNK Hotel in Utrecht opent op 20 juni de deuren voor de allereerste gasten en wij mochten alvast een kijkje nemen in de Westerkerk die omgetoverd wordt tot hotel. Eenmaal binnen, blijken de bouwvakkers nog d...

Achtergronden
Op deze manier houd je je aan de privacyregels in je hotel

Ben jij bang om ongastvrij te zijn als je je aan privacyregels houdt? Denk jij dat het een enorme rompslomp is om de privacy in je hotel op orde te krijgen? Heb je geen idee waar en hoe je moet beginnen? Lees dan vooral even verder, want we hebben een aantal bruikbare tips voor je. Het zorgvuldi...

Hotel
Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam lanceren We are Amsterdam

Gelegen aan de Prins Hendrikkade, direct tegenover het Centraal Station, is een uniek aanbod van twee fantastische hotels: Park Plaza Victoria Amsterdam en art'otel amsterdam, die samen alle voordelen van een complete ervaring bieden. Een schat aan verbonden faciliteiten op één loc...

Advertorial
Walk-In met accessoires: een design met veel toegevoegde waarde

De veelzijdige accessoires van HÜPPE Select+ vullen nu elke moderne Walk-In douche perfect aan. Één design met veel toegevoegde waarde, esthetisch, tijdloos mooi en functioneel. De veelzijdige accessoires zijn niet alleen nuttig voor uw gasten, ze zorgen ook voor veel extra comfor...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: