Blog AF&BM Social Event (2)

1 juni 2014 |
Blog AF&BM Social Event (2)<

Om aan boord te komen van ‘Plancius’ (schip wordt gebruikt voor expedities naar de poolcirkel) moet je van goeden huize komen. Zelfs een echte zeevaarder zou jaloers geweest zijn
op de souplesse waarmee het hele boeltje (na een busreis) aan boord kwam. Door middel van een soort van apenkooi had iedereen het ‘upper-deck’ bereikt.Tijd voor een mooi glas champagne. Grappig, vond ik… In mijn hoofd popte de vraag er op of op dit schip überhaupt ooit champagne was gedronken? Zo van dames en heren, jongens en meisjes aan uw rechterkant ziet u Antarctica- en plop we trekken de champagne open. Vanuit één van de bankjes aanschouwde ik het gezelschap. Écht. Als had je de hele groep met dit expeditie schip dit weekend nog naar de Noordpool gebracht, het had niemand iets uitgemaakt want iedereen was in zijn element. Vanavond stond de Kromme Watergang in hoofdplaat op het programma. En laten we zeggen, die expeditie zou het waard worden. Meer dan waard.

Kromme Watergang
Slijkplaat 6. Klinkt culinair, niet? Ik zou dit adres vanaf nu in mijn ‘favorieten’ zetten in google maps en noteren voor op je bucketlist. Vanaf de eerste stap in deze ‘snoepwinkel; hét totaalplaatje van een goede ambiance, tongstrelende amuses en dat dan weer op een bedje van ultieme gastvrijheid. Vrolijke en opgetogen gezichten, opgedoft in eenieders mooiste outfit (verbeeld even dit spektakel bij het verlaten van het ruige schip) nog nagenietend van de laatste zonnestralen in de tuin.. Wauw. Een persoonlijk welkomstwoord van chef-kok Edwin Vinke the man himself. Uiterst bescheiden en charmant. Wat een uniek persoon moet je zijn als je al 22 jaar met liefde kookt voor je gasten, je 8 jaar geleden je eerste Michelinster krijgt en 6 jaar later een verdiende tweede ontvangt? En dit alles doet samen met je vrouw, Blanche Vinke.

Halleluja
Alles wat ik hierna omschrijf zal klinken als een ‘halleluja-dit is fantastisch’. En om heel eerlijk te zijn.. Ik kan het niet anders omschrijven. Van een kunstwerkje van zeebaars en Noordzee krab tot rode poon en zeekat. Het klopte. Alsof de chef vanuit zijn keuken een voorzet gaf en dat de charmante dames en heren uit de bediening het ‘alleen nog maar’ hoefden af te maken. Met een feilloos gevoel voor álle wensen van de tafelgasten verloren zij geen detail uit het hoog. Dé perfecte combinatie van kunst vanuit de keuken gecombineerd met de heerlijke bijpassende wijnen.

Even kijk ik om mij heen en de blikken die ik opvang zeggen genoeg. Sommigen betrap ik zelfs op een moment van afzondering. De ogen gaan dicht, er wordt diep ingeademd, een glimlachje verschijnt rondom de mond gevolgd door een ontspannen zucht. In één woord; G-E-N-I-E-T-E-N.

Kijkje in de keuken
Tussen het koken door staat de uitnodiging van Edwin, voor wie wil, even een kijkje in de keuken te nemen. Even kijken, wil ik een kijkje in de keuken nemen van De Kromme Watergang? Dat is geen vraag.. Het antwoord is een volmondige ja. En als je denkt dat er stress en drukte is in de keuken als er een team voor het dubbele aantal staat te koken dan het normale aantal dan heb je het mis. De balans vóór en achter de schermen, het is met geen pen te beschrijven. Een unieke kans om in het eerder genoemde ‘snoepwinkeltje’ te kijken. Voordat we weer terug rijden naar het schip, mogen we nog even snel een graai doen uit de snoepkast bij de ingang. Toeval bestaat niet..

Onvergetelijk
Alle clichés zijn waar, aan al het goeds komt een eind en er zijn tijden van komen en van gaan. Het is een weekend geworden om niet te vergeten en het zal moeilijk zijn dit te evenaren bedenk ik mij al typend. Maar de AF&BM zal de AF&BM niet zijn als zij die uitdaging niet aangaan. Op naar volgend jaar, maar nu eerst even nagenieten!

Julia Bos

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Economie Amsterdam Interview
Hoe komt Amsterdam uit de crisis? Reinier van Dantzig (D66) zoekt kwaliteitstoerist

Het contrast kán niet groter. Van een overvolle stad in 2019 naar een angstvallig stil Amsterdam in de zomer van 2020. Het massatoerisme verdween en de hotels in de hoofdstad blijven leeg. Terwijl het COVID-19 virus de hotellerie in zijn greep houdt, worden er plannen gesmeed om Amsterdam in ...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Toerisme Coronacrisis
''Dit jaar 70 procent minder buitenlanders naar Nederland''

Het aantal buitenlanders dat dit jaar naar Nederland komt, ligt 70 procent lager dan vorig jaar. Bovendien gaan ongeveer 40 procent minder Nederlanders op vakantie in eigen land, waarmee het niveau van het toerisme terug op het niveau is van de jaren negentig, zo schetst het Nederlands Bureau voor T...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: