Boutique hotel WSHS opent in 2021

21 oktober 2020 | redactie

Iets stilletjes tot leven laten komen. Iets dat er al lang was, maar ineens van zich laat horen. Het is de metamorfose van het oude Weeshuis (1599) in Gouda naar Boutique hotel WSHS; nu nog volop in de steigers, straks een stijlvol toevluchtsoord met internationale allure. Met veel liefde is het monument in volle glorie hersteld. Het WSHS - aangesloten bij Relais & Châteaux - opent in het voorjaar van 2021.

Cultureel kwartier

Slapen, eten, bewonderen, verwonderen én verrast worden; voor even – of wat langer – stap je de wereld van WSHS in en kijk je je ogen uit. Daar waar elke ruimte of object je een ander uniek verhaal vertelt. Het WSHS, oftewel het Weeshuis, is gevestigd in het cultureel kwartier van Gouda.

Hier laat je het dagelijkse leven achter je en laat je je pamperen - van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Een familieweekend met het hele gezin, quality-time met wie dan ook of de laatste nacht in je eentje voordat je je geliefde volmondig het ja-woord geeft; WSHS biedt een totaalbeleving voor iedereen. Het hotel is gelegen in het oudste stukje centrum van Gouda en is dus de ideale uitvalsbasis voor een rondje ‘ontdek je plekje’ in de historische binnenstad zelf of voor verschillende tripjes richting Utrecht, Den Haag, Rotterdam (alle binnen 25 minuten aan te rijden) en zelfs Amsterdam.

Fine dining en cocktails

Bij WSHS staan oog voor detail, kleine verrassingen en oprechte aandacht centraal en dus zal het je aan helemaal niets ontbreken. Het ondernemende echtpaar Sharon en Lennart van Gastel, het kloppende hart achter WSHS, opent dan ook niet alleen een hotel, maar eveneens een restaurant, een cocktailbar en een aantal spectaculaire ontvangstruimtes; allemaal onder één dak. Gastronomisch genieten aan onberispelijk wit tafellinnen vindt plaats in casual fine dining restaurant.

Het restaurant staat voor constant werken, het gebruik van topproducten, gulheid en een juiste prijs-kwaliteitverhouding. De keuken bruist, het vuur knettert en de bevlogenheid van het personeel werkt aanstekelijk. Je zit hier niet bij je buren op schoot, er is lucht! Een restaurant op dit niveau, met deze set-up, heeft een verhaal. Er wordt verteld over de geschiedenis, een nieuwe wijnstreek of een leuk detail – bij de gerechten en door het menu heen. Er spreekt hier een eenheid. En voor je het weet, staat de hele tafel vol met verfijnde gerechten gemaakt van lokale specialiteiten met alle een eigen verhaal. Simpel, maar veelbelovend; het maakt je nieuwsgierig naar wat er allemaal nog komen gaat.

Voordat je gaat slapen, wandel je nog even langs COCO, de gracieuze cocktailbar aan de overkant van de rustieke binnenplaats. Deze binnenplaats is het hart van het WSHS. Vanuit hier loop je van het ene verhaal het andere in en zijn alle ruimtes te betreden. Openslaande deuren, een pergola bezaaid met bloemen en een sfeervol terras - bovenal is het er betoverend mooi. De vele luiken op de binnenplaats sluiten; het is tijd voor de nacht. Sleeping on nature is wat je slaapplek je belooft. De bedden van COCO-MAT maken de droom compleet; wat zul je heerlijk slapen.

The Breakfast Bar

De volgende dag begeef je je naar de Regentenkamer, verreweg de mooiste ruimte van het hotel. Hier zien de regenten uit de 16e eeuw erop toe dat je in de watten gelegd wordt. Want heel uitgebreid ontbijten hoort bij een gelukzalig begin van de ochtend én zorgt voor plenty energie voor de rest van de dag.

Hysterisch historisch

In het pand huist een schat aan verhalen en dat zie je terug in het interieur – op een hele eigentijdse en eigenzinnige manier. Interieurarchitecte Judith van Mourik, onder andere bekend van het interieur voor Parc Broekhuizen, combineert luxe en design feilloos met verschillende historische parels zoals Gouds Plateel en weet zo een verrassend eclectisch geheel neer te zetten. Een zwart-wit ruitje matcht perfect met knallende muren en dat ene markante kunstobject combineert smaakvol met de messing koffiebar. De 25 hotelkamers, variërend van ruime familiekamers tot romantische getaways, hebben alle een eigen wow-factor en staan garant voor een onvergetelijke tijd. Met hier en daar een knipoog, een onverwachte wending en een goede dosis speelsheid, want het leven is al serieus genoeg. WSHS doet er dan ook alles aan je dat voor even te laten vergeten.

Het restaurant, de bar en het terras zijn niet alleen toegankelijk voor hotelgasten, maar voor iedereen die zich graag in de watten laat leggen. Heb je trouwplannen of andere feestelijkheden te vieren? Bij WSHS kun je ook terecht voor een picture-perfect bruiloft en vier je de fijne momenten van het leven. Meer informatie is te vinden. Meer informatie is te vinden op www.wshs.nl.

WSHS opent in het voorjaar van 2021. Het team achter WSHS vindt het buitengewoon bijzonder, dat zij zich als start-up mogen meten met de prestigieuze hotelcollectie van Relais & Châteaux. WSHS wordt als vijfde hotel in Nederland geplaatst in een verzameling luxueuze boutique hotels, resorts, villa’s en gastronomische restaurants die zich onderscheiden door uitmuntende kwaliteit en excellente service. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel drie: PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van Hospitality Management wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonde ...

Interview
"De hotellerie en de zorg verschillen niet veel van elkaar"

De coronacrisis laat diepe wonden achter in de hotellerie. Omzetten kelderen en gasten blijven weg. Veel hotelondernemingen hebben noodgedwongen een groot deel van hun medewerkers moeten laten gaan. De angst heerst dat op het moment dat de hotellerie weer aantrekt en de toeristen ons land weer w ...

Hotelketens Interview Longread
"De langetermijnverwachtingen zijn onverminderd goed"

Erwin van der Graaf is directeur van Accor Hotels Services Nederland en als Vice President Operations verantwoordelijk voor de door Accor gemanagede hotels in Nederland. In het oog van de orkaan - het jaar 2020 - kreeg hij veel interviewaanvragen. Hij hield ze merendeels af; voelde geen behoeft ...

Hotel & Recht
Creatief gebruik van je hotel tijdens Corona

Door de coronacrisis is het aantal luchtvaartpassagiers van en naar Nederland in 2020 met meer dan 70% gedaald. Dit heeft logischerwijs een direct weerslag op de bezettingsgraad van hotels, die ook met meer dan 70% is gedaald, zo viel te lezen in dit magazine. Het is dan ook niet verwonderlijk dat c ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

21 jaar geleden in Hospitality Management: Sander Allegro

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week een column van Sander Allegro uit het jaar 2000. Met de titel 'Groen' duidt Al ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: