Brasserie Schiller 100 jaar

14 augustus 2012
Brasserie Schiller 100 jaar

Op 15 augustus is het 100 jaar geleden dat de eerste steen van Brasserie Schiller in Amsterdam is gelegd. In de afgelopen eeuw groeide het uit tot een markant etablissement met spraakmakende gasten.

*Stilstaan*
De heer Singh, manager van Brasserie Schiller, vindt het belangrijk om bij het eeuwfeest stil te staan. “Dat doen we met name voor en met Amsterdammers. In de komende maanden zijn er tal van festiviteiten. Zo organiseren we een nostalgische jazz-avond, een galadiner en een inspirerende lezing door historica Esther Schreuder en Bob Schiller, de kleinzoon van oprichter Hein Schiller. Verder ontvangen we op donderdag 11 oktober Burgemeester Van der Laan voor een jubileumontbijt. Bovendien serveren we in de komende maanden talrijke speciale jubileummenu’s.”


~Het interieur van de brasserie~

*Ooit de hoogste*
Het bijzondere pand, ooit het hoogste aan het Rembrandtplein, met Art Deco en Jugendstil elementen ademt nog altijd de sfeer uit van de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Schiller ontving in het verleden onder anderen gasten als Jimmy Hendrix, Toon Hermans, Miles Davis en Karel Appel.

*Historie in kaart*
Ter ere van het jubileum is het boek Schiller – hotel, café, restaurant 1912-2012 verschenen. Hierin verhaalt Esther Schreuder over de historie en gasten van de brasserie.

~Frank Lindner~

Overig nieuws