Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

15 mei 2019 | Yonne van Geene

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijna 250 jaar oude Carelshaven op het Twentse landgoed Twickel weer op de culinaire kaart willen zetten.

Met de toetreding tot maar liefst twee gastronomische verenigingen in het hogere segment van de horeca bevestigen eigenaren Evelyn en Alco de ingeslagen weg om Carelshaven terug te krijgen op de culinaire kaart. JRE-Nederland is de vereniging van jonge chefs en restaurateurs binnen de topgastronomie, QL Hotels & Restaurants bestaat uit een collectie van onafhankelijke kleinschalige kwaliteitshotels in Europa.

Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in Oost Nederland viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven.

Keuken op niveau

Sinds zij Carelshaven in 2014 overnamen hebben de Van Berkels het uit 1772 stammende gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimten gerestyled, met als resultaat een frisse moderne uitstraling die recht doet aan het historische gebouw.

Alco van Berkel: “Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers.”

De toetreding tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants is een nieuwe mijlpaal in het ingezette kwaliteitstraject en is een goede aanvulling op het lidmaatschap van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs. Alco van Berkel: “Als ondernemende dertigers met een kwaliteitsrestaurant en 21 luxe hotelkamers voelen we ons thuis bij JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants. We zijn er trots op dat we ons mochten aansluiten en verheugen ons op de samenwerking.”

Primeur Carelshaven Cuvée

De toetreding werd op 10 mei feestelijk gevierd tijdens een lunch voor pers en relaties, in aanwezigheid van bestuursleden van beide verenigingen. Tijdens de lunch werd door maître-sommelier Debbie Küpers tevens de nieuwe Carelshaven Cuvée gelanceerd, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif. De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.

Over Carelshaven 

Sinds 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel in Twente, Overijssel. Het echtpaar Van Berkel heeft sinds de verwerving in 2014 het historische gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd, het interieur gerestyled en tuinen en terras vernieuwd. Carelshaven beschikt tevens over ruimten voor private dining, vergaderingen en feesten en is een officiele trouwlocatie. Ook is Carelshaven lid van Twente Culinair, JRE-Nederland, QL Hotels & Restaurants en Chaîne des Rôtisseurs en is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Lekker500 en Grootspraak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Interview Coronacrisis
"De reddingsboeien zijn er wel, maar te weinig"

Bart Reints Bok is directeur/eigenaar van Charme Hotels, de hotelgroep die 26 hotels onder haar vleugels heeft. Hij houdt dagelijks de Nederlandse hotellerie op de hoogte van het reilen en zeilen in deze roerige tijden; iedere dag bellen we hem om de situatie te bespreken. In dit dertiende hoofdstuk...

Food Amsterdam
Paascreaties van Hotel Jakarta verkocht in Bakkerij Westers

Pastry chef Ramona Rütti van Hotel Jakarta Amsterdam maakt bijzondere paascreaties om te paastafel op te fleuren. Dit jaar zal de tafel voor minder mensen gedekt worden, maar daardoor is er des te meer aandacht voor wat er op tafel staat. Er zijn verschillende creaties te verkrijgen in Bakke...

Economie Coronacrisis
HorecaMonitor doet voorstel om horeca te behoeden voor faillissementen

HorecaMonitor roept KHN op om 'Den Haag' een serieus voorstel te doen. Een voorstel dat, wanneer het geaccepteerd wordt, horecaondernemers mogelijk behoedt voor faillissementen. Hieronder de brief: Beste heer, mevrouw, Ons bureau is sterk betrokken bij de begeleiding van vele horecakla...

Coronacrisis
Wapenen tegen de crisis: Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? (Deel 2)

Kamerprijs dumpen is dom. Waarom doen we het dan steeds weer? Volgens Arne Sorenson, CEO van Marriott, zijn de effecten van de coronacrisis op de korte termijn al groter dan die van 9/11 en de bankencrisis tezamen. Bezettingsgraden zijn gedaald tot 90% in de sterk getroffen gebieden en tot 75% in mi...

Columns
Column: Het post-corona tijdperk

Hoe ziet de wereld eruit in een post-corona tijdperk? Dat is een vraag die mij de laatste tijd erg bezighoudt. Vliegen we nog net zoveel als twee maanden geleden? Blijven er maatregelen bij evenementen boven de 100 personen? Hoe gaan mensen om met fysiek contact? Draagt een hostess achter de recepti...

Coronacrisis
Hotellerie op slot: Vier hoteliers uiten hun zorgen (deel 1)

De hotellerie zit op slot. Boekingen worden massaal geannuleerd, nieuwe boekingen blijven uit en veel hotels zijn genoodzaakt de deuren te sluiten. In een digitaal rondetafelgesprek bespreken vier hoteliers wat de coronacrisis voor gevolgen heeft op hun onderneming. Hoe kijken zij aan tegen de rol ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: