Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

15 mei 2019 | Yonne van Geene

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijna 250 jaar oude Carelshaven op het Twentse landgoed Twickel weer op de culinaire kaart willen zetten.

Met de toetreding tot maar liefst twee gastronomische verenigingen in het hogere segment van de horeca bevestigen eigenaren Evelyn en Alco de ingeslagen weg om Carelshaven terug te krijgen op de culinaire kaart. JRE-Nederland is de vereniging van jonge chefs en restaurateurs binnen de topgastronomie, QL Hotels & Restaurants bestaat uit een collectie van onafhankelijke kleinschalige kwaliteitshotels in Europa.

Op de plek waar in 1967 restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd opgericht en waar in 1973 de eerste Michelinster in Oost Nederland viel, heeft het echtpaar Van Berkel zich als doel gesteld om Carelshaven weer nieuw gastronomisch elan te geven.

Keuken op niveau

Sinds zij Carelshaven in 2014 overnamen hebben de Van Berkels het uit 1772 stammende gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd en is het interieur van het restaurant en diverse andere ruimten gerestyled, met als resultaat een frisse moderne uitstraling die recht doet aan het historische gebouw.

Alco van Berkel: “Vanaf 2016 is de keuken op niveau gebracht met chef de cuisine Daniel Nijkamp, die bij sterrenrestaurants De Swarte Ruijter en De Bloemenbeek werkte. Ook de wijnkaart kreeg een kwaliteitsimpuls onder leiding van de per januari 2019 aangetrokken maître-sommelier Debbie Küpers.”

De toetreding tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants is een nieuwe mijlpaal in het ingezette kwaliteitstraject en is een goede aanvulling op het lidmaatschap van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs. Alco van Berkel: “Als ondernemende dertigers met een kwaliteitsrestaurant en 21 luxe hotelkamers voelen we ons thuis bij JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants. We zijn er trots op dat we ons mochten aansluiten en verheugen ons op de samenwerking.”

Primeur Carelshaven Cuvée

De toetreding werd op 10 mei feestelijk gevierd tijdens een lunch voor pers en relaties, in aanwezigheid van bestuursleden van beide verenigingen. Tijdens de lunch werd door maître-sommelier Debbie Küpers tevens de nieuwe Carelshaven Cuvée gelanceerd, een witte wijn op basis van de Johanniter-druif. De druiven kregen 24 uur schilweking, met als resultaat een aromatische wijn met een volle smaak en frisse zuren. De Carelshaven Cuvée wordt in een beperkte oplage van 800 flessen gemaakt op de nabijgelegen Wijngaard Hof van Twente.

Over Carelshaven 

Sinds 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel in Twente, Overijssel. Het echtpaar Van Berkel heeft sinds de verwerving in 2014 het historische gebouw gerenoveerd, de 21 hotelkamers verbouwd, het interieur gerestyled en tuinen en terras vernieuwd. Carelshaven beschikt tevens over ruimten voor private dining, vergaderingen en feesten en is een officiele trouwlocatie. Ook is Carelshaven lid van Twente Culinair, JRE-Nederland, QL Hotels & Restaurants en Chaîne des Rôtisseurs en is opgenomen in de restaurantgidsen Michelin, Lekker500 en Grootspraak.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Personalia
Transfers binnen Hotel Okura

Met het aantreden van Michiel Roelfsema als general manager van Hotel Okura Amsterdam vinden er verschuivingen binnen het managementteam plaats. Michiel Roelfsema maakt bekend dat Femke Groeneveld-Weller en Jos Pallandt, beiden reeds werkzaam in het hotel, nieuwe verantwoordelijkheden op zich nemen....

Opening
Bühne vrij voor Ruby Leni Hotel Düsseldorf

Niet ver van de beroemde Königsallee opende de Ruby Group afgelopen maandag 13 mei met Ruby Leni haar tweede hotel in Düsseldorf. Het hotel heeft 170 kamers, een bar, een café en een buitenterras. De ruimtes die vroeger als kantoorruimte van het Mischimmobilie dienden, herbergen teg...

Events
Van Hessen viert honderd jarig bestaan met speciaal event

Ronald Huiskamp is conceptontwikkelaar, eigenaar van H-Hospitality en eigenaar van het restaurant Arles. Drie goede redenen om Ronald uit te nodigen om te spreken tijdens het 100-jarig event van Van Hessen. Een restaurant starten is één. Je doelstellingen realiseren is twee. Ronald ...

Video Achtergronden
Politie deelt beelden van aanslag in hotel Zaandijk

De politie heeft beelden van de gigantische explosie in een hotel in Zaandijk openbaar gemaakt. De poltie meldt dat het een wonder is dat niemand gewond is geraakt. De bewuste video, waarin je ziet hoe de dader op een scooter zonder kentekenplaat te werk gaat, geeft duidelijk weer hoe groot de schad...

Achtergronden
Dit is wat je wil weten over de sterrenclassificatie, deel 1

In het verleden hoefde het niet zo te zijn dat je in een viersterrenhotel in Duitsland hetzelfde kon verwachten als in een viersterrenhotel in Nederland. Dit kwam doordat ieder Europees land er een eigen classificatiesysteem op nahield. Om meer eenheid te krijgen binnen de Europese landen is er besl...

Personalia
Alfred Bree vertrekt na 35 jaar bij Carlton Hotel Collection

Na bijna 35 jaar neemt Alfred Bree deze zomer afscheid als Managing Director van de Carlton Hotel Collection. Wat op 1 april 1985 begon met het Carlton Beach Hotel in Scheveningen, is nu een groeiende collectie van twaalf bijzondere hotels in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk. Elk ho...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: