U heeft gezocht op : Alliance Gastronomique

6 april 2020 Coronacrisis
Inschrijftermijn Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 verlengd

De inschrijftermijn voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs voor de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland is verlengd als gevolg van de corona-crisis. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen nu nog tot en met 30 juni 2020 inschrijven. De uitreiking van de National...

3 februari 2020 Awards
Wie wordt de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland?

Voor de 19e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastvrouw of gastheer van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar kunnen zich tot en met 10 maart 2020 inschrijven. De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2020 vindt ...

11 juni 2019 Awards
Vijf toptalenten door naar volgende ronde Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019

Na een intensieve theoretische toets en een proeftechnisch gedeelte zijn vijf kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019. De vijf toptalenten behaalden op maandag 3 juni 2019 de hoogste score van de 24 kandidaten die tijdens de theoriedag in ROC ...

15 mei 2019 Hotel Michelin
Carelshaven Delden toegetreden tot JRE-Nederland en QL Hotels & Restaurants

Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden is toegetreden tot zowel JRE-Nederland als QL Hotels & restaurants. Na de verbouwing van de hotelkamers en recent de restyling van het restaurant is dit een nieuwe mijlpaal voor de 33-jarige ondernemers Alco en Evelyn van Berkel, die het bijn...

11 april 2019 Awards
NHGP zoekt kandidaten beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland

Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar die werkzaam zijn in een toprestaurant of in een restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt, kunnen zi...

12 december 2018 Culinair
Het Roode Koper treedt toe tot Alliance Gastronomique

Landgoed – Hotel – Restaurant Het Roode Koper in Leuvenem is toegetreden tot de restaurantvereniging Alliance Gastronomique. Tijdens het Alliance eindejaarsfeest op maandagavond 10 december in Hotel Okura in Amsterdam heeft de inauguratie plaatsgevonden. Onder leiding van Onno Kokme...

5 september 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een ni...

30 augustus 2018 Michelin
Driesterrenchef Kevin Fehling kookt in Ciel Bleu

Ciel Bleu viert nogmaals de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij met een culinair evenement: The Table at Ciel Bleu. Op 7 oktober 2018 verzorgen chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman in samenwerking met hun bevriende driesterrenchef Kevin Fehling van Restaurant The Table in H...

9 juli 2018 Amsterdam Culinair
Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun ...

30 januari 2018 Michelin
Restuarant Katseveer breidt uit met luxe appartement

Restaurant Katseveer in het Zeeuwse Wilhelminadorp beschikt sinds kort over een gloednieuw appartement dat direct boven het restaurant is gelegen. Appartement Zilte Lucht heeft een ruim balkon en een spectaculair uitzicht over de Oosterschelde. Met het appartement bieden eigenaren Jessica en Rutger ...

31 oktober 2017 Awards
Liz Barents (21) van Restaurant la Provence wint Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Nederland krijgt een positieve impuls op het gebied van gastvrijheid, met een nieuwe lichting jonge en talentvolle gastvrouwen en -heren in de top van de gastronomie. Gisteren vond namelijk in het Amstel Hotel de zestiende editie van de prestigieuze Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs (NHGP) plaat...

24 augustus 2017 Onderwijs Culinair
Alliance Gastronomique start met Alliance College

De Alliance beschouwt het als een serieuze taak om voor de toekomst de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. In dat kader is als exponent van het eigen opleidings- en inspiratieprogramma "binden, boeien en behouden" het “Alliance College&rdq...

9 juni 2017 Culinair Interview
Interview: Merlet staat al twintig jaar aan de culinaire top

In de kop van Noord-Holland, aan de rand van Schoorlse Duinen, ligt Merlet. Een hotel met restaurant dat al bijna twintig jaar een Michelinster mag dragen. En dat is bijzonder, zeker wanneer je beseft dat deze ster onder maar liefs vijf chefs is behouden. “Merlet is een bedrijf met een culi...

30 mei 2017 Culinair Interview
Peter Postma, Kaatje bij de Sluis: "Een hotel is gemakkelijker dan een restaurant"

Peter Postma is niet alleen chef-kok van Kaatje bij de Sluis, hij is ook de eigenaar. Sinds vier jaar is hij zelfs hotelier. Een ondernemer achter het fornuis van een sterrenrestaurant, dat zie je niet iedere dag. Het belang van die Michelinster mag volgens Peter niet onderschat worden: “St...

29 mei 2017 Events Culinair
Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’. Specialisten en grote na...

26 september 2016 Diner Opening Restaurant
Ciel Bleu heropent na metamorfose

Ciel Bleu Restaurant van het hoofdstedelijke Hotel Okura Amsterdam heeft een totale metamorfose ondergaan. Het met twee Michelinsterren bekroonde restaurant is volledig verbouwd. Architect Bert Verwey, wederom verantwoordelijk voor het krachtige, uitgebalanceerde en mondiale ontwerp, heeft zichzelf ...

1 april 2016
Hospitality Management 25 jaar: Hotel van de Toekomst

In 1995 ging Hospitality Management op bezoek bij het Hotel van de Toekomst; destijds een zeer innovatief en baanbrekend project. Een verhaal over een - voor die tijd - hypermoderne herberg. Voor sommige mensen zal Chriet Tietulaer voor altijd vereenzelvigd worden met het televisieprogramma ‘...

10 december 2009
Alliance Gastronomique: foie gras blijft legaal product

"Foie gras blijft een legaal product en onze leden moeten zelf beslissen of ze het serveren ja of nee." Dit standpunt is gisteren uit het overleg van de Alliance Gastronomique gekomen, aldus voorzitter Gerrit Greveling. "Wij bemoeien ons niet met individuele keuzes van onze leden, dat staat zelfs i...

10 december 2009
Foie gras: ''Gatsie, moet dat nou?

De stichting Wakker Dier heeft de actie waarmee gasten op speciale restaurantkaartjes een 'diervriendelijke opmerking' kunnen achter laten nieuw leven ingeblazen na de uitzending van Radar over foie gras afgelopen maandag. Met deze kaartjes kunnen gasten een opmerking schrijven na hun diner over om...

11 november 1996 Hotelketens
Voor bekendheid en erkenning

Het samenwerkingsverband Relais & Chateaux is ontstaan uit een fusie van de Franse groepen Relais de Campagne, Relais Gourmands en Chateaux & Hotels. Hospitality Management sprak over de waarde van het lidmaatschap met Paul Stevens van hotel-restaurant Prinses Juliana in Valkenburg en met Pe...

11 september 1996 Longread
De Oostwegel Groep in groter verband

Steeds meer zelfstandige hoteliers zoeken mogelijkheden om samen te werken met collega's. Sommigen sluiten zich aan bij een keten, anderen prefereren een losser verband. Camille Oostwegel, eigenaar en exploitant van een aantal kasteelhotels en -restaurants in Zuid Limburg, geeft zijn visie. O...

19 juni 1995 Hotel Tech
‘La Futur est proche’

Gastvrijheid ‘Hotel van de Toekomst’ rijkt tot ver na 2000 Voor sommige mensen zal Chriet Tietulaer voor altijd vereenzelvigd worden met het televisieprogramma ‘de Wondere Wereld’. Maar Tietulaer heeft meer in zijn mars dan sterren en planeten. De laatste jaren blinkt hij ...

Laad meer resultaten

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: