NHGP zoekt kandidaten beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland

11 april 2019 | Yonne van Geene

Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar die werkzaam zijn in een toprestaurant of in een restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt, kunnen zich tot en met 14 mei inschrijven. De kandidaten strijden op de theoriedag, tijdens een praktijktoets in het restaurant waar ze werken en op de finaledag om de titel van beste jonge gastheer of gastvrouw van 2019.  De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 vindt plaats tijdens de bekendmaking van Lekker500 editie 2020 op 28 oktober 2019.

Ze worden beoordeeld door een jury met prominenten uit de Nederlandse gastronomie, onder voorzitterschap van wijndocent en topsommelier Edwin Raben en erevoorzitter Willem Kool van het Stan Huygens Journaal van de Telegraaf. De winnaar gaat naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet. Daarnaast ontvangt de winnaar een fles Hennessy Paradis ter waarde van 1.075 euro en een geldprijs van maar liefst 2.500 euro.

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen. Onder de vlag van deze titel werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants (de G4) samen. Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage en wordt de prijs omarmd door Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Lekker500 mediapartner

Dit jaar sluit Lekker500 zich aan als mediapartner. Hoofdredacteur Annelies Pijper licht toe waarom deze prijs zo goed past bij dé restaurantgids van Nederland: “Wij vinden het belangrijk om jong talent voor het voetlicht te brengen en gastheerschap is essentieel voor de totaalbeleving van een culinaire avond.” Annelies benadrukt dat Lekker500 een onafhankelijk instituut blijft en dat de beoordeling van de kandidaten die meedoen aan de NHGP losstaat van de Top-500 van Lekker500.

Criteria

De criteria voor de wedstrijd zijn alsvolgt:

- Leeftijd: 20 - 26 jaar (op moment van inschrijving).

- Minimaal 4 dagen per week werkend in de bediening in een restaurant dat genoteerd staat in een van de gidsen Michelin, Gault&Millau of  Lekker500, of aangesloten is bij de G4, of werkzaam is in het restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt.

- Beschikbaar tijdens de theoriedag (3 juni), de finaledag (9 september) en de uitreiking (28 oktober).

- In bezit van een getekende akkoordverklaring van de werkgever voor deelname, beschikbaarheidsstelling en hosten van het jurybezoek (hiervoor ontvangt het bedrijf van de NHGP een vergoeding).

Inschrijven en meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Lekker500 via https://lekker.nl/nhgp. Kandidaten kunnen tot en met 14 mei inschrijven door hun cv en motivatie te mailen naar nhgp@lekker.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Internationaal
Charme Hotels breidt uit met Kasteel Solhof en Hotel Ter Elst in België

Charme Hotels heeft het hotel Ter Elst te Edegem en het kasteel Solhof te Aartselaar aan haar collectie mogen toevoegen. Hotel Ter Elst is gelegen aan de rand van de stad Antwerpen, heeft 53 ruime kamers, voorzien van gratis koffie en thee, airconditioning en wifi. ’s Ochtends kan de gast geni...

Hotelketens Achtergronden
Pulitzer maakt customer journey compleet met webshop

De Pulitzer ervaring maar dan thuis. Het is vanaf nu mogelijk met de lancering van de nieuwe Pulitzer Home collection van Pulitzer Amsterdam. Het populaire vijfsterrenhotel lanceert deze week een eigen online shop waarin typische Pulitzer producten worden verkocht. Online Shop Het idee van de ...

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Wet- en regelgeving Amsterdam
Hotel Parkview Amsterdam gesloten door burgemeester vanwege incidenten met handgranaten

Gisteren is op last van burgemeester Halsema Hotel Parkview aan de Korte Van Eeghenstraat in Amsterdam gesloten. De sluiting is voor onbepaalde tijd en op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). In de nacht van 5 op 6 juli is er een explosie geweest in de Korte Van Eeghenstraat. Het...

Achtergronden Tech
Gen Z: sociale media belangrijkste inspiratiebron voor vakantiebestemming

Er wordt veel gespeculeerd over Generatie Z en het gebruik van sociale media. Zijn Gen Z’ers het al zat? Delen ze nog steeds content? Zijn ze echt zo afhankelijk van influencers? Nieuw onderzoek van Booking.com wijst uit dat, alhoewel Gen Z-reizigers visueel ingesteld zijn, hun vakantiekeuzes ...

Amsterdam Interview Longread
Afscheidsinterview Hans Vugts, Hotel Casa Amsterdam

Het begrip ‘maatschappelijk verantwoord ondernemen’ is dusdanig ingeburgerd dat de afkorting MVO telkens opduikt in allerlei marketingstrategieën. Veel bedrijven gaan kort door de bocht om zich dat predicaat toe te eigenen. Dus laten we maar eens kijken naar een hotel dat niet enkel...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: