NHGP zoekt kandidaten beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland

11 april 2019 | Yonne van Geene

Voor de 18e editie van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs zoekt de organisatie naar de beste jonge gastheer of gastvrouw van Nederland. Kandidaten tussen de 20 en 26 jaar die werkzaam zijn in een toprestaurant of in een restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt, kunnen zich tot en met 14 mei inschrijven. De kandidaten strijden op de theoriedag, tijdens een praktijktoets in het restaurant waar ze werken en op de finaledag om de titel van beste jonge gastheer of gastvrouw van 2019.  De uitreiking van de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019 vindt plaats tijdens de bekendmaking van Lekker500 editie 2020 op 28 oktober 2019.

Ze worden beoordeeld door een jury met prominenten uit de Nederlandse gastronomie, onder voorzitterschap van wijndocent en topsommelier Edwin Raben en erevoorzitter Willem Kool van het Stan Huygens Journaal van de Telegraaf. De winnaar gaat naar huis met de wisseltrofee (een beeld van kunstenaar Lou Thissen) en mag een studiebezoek brengen aan Hennessy’s befaamde Château de Bagnolet. Daarnaast ontvangt de winnaar een fles Hennessy Paradis ter waarde van 1.075 euro en een geldprijs van maar liefst 2.500 euro.

Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs

Om het Nederlandse gastheerschap naar een hoger niveau te tillen, is in 1999 de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs opgericht. Het doel is om kundig, vriendelijk en enthousiast gastheerschap te bevorderen. Onder de vlag van deze titel werken Alliance Gastronomique, JRE-Jeunes Restaurateurs, Les Patrons Cuisiniers en Fine Eastern Restaurants (de G4) samen. Daarnaast levert ROC Mondriaan in Den Haag een bijdrage en wordt de prijs omarmd door Ricardo Eshuis, directeur van de Stichting Vakbekwaamheid Horeca (SVH).

Lekker500 mediapartner

Dit jaar sluit Lekker500 zich aan als mediapartner. Hoofdredacteur Annelies Pijper licht toe waarom deze prijs zo goed past bij dé restaurantgids van Nederland: “Wij vinden het belangrijk om jong talent voor het voetlicht te brengen en gastheerschap is essentieel voor de totaalbeleving van een culinaire avond.” Annelies benadrukt dat Lekker500 een onafhankelijk instituut blijft en dat de beoordeling van de kandidaten die meedoen aan de NHGP losstaat van de Top-500 van Lekker500.

Criteria

De criteria voor de wedstrijd zijn alsvolgt:

- Leeftijd: 20 - 26 jaar (op moment van inschrijving).

- Minimaal 4 dagen per week werkend in de bediening in een restaurant dat genoteerd staat in een van de gidsen Michelin, Gault&Millau of  Lekker500, of aangesloten is bij de G4, of werkzaam is in het restaurant van een hotel dat de classificering 5 sterren draagt.

- Beschikbaar tijdens de theoriedag (3 juni), de finaledag (9 september) en de uitreiking (28 oktober).

- In bezit van een getekende akkoordverklaring van de werkgever voor deelname, beschikbaarheidsstelling en hosten van het jurybezoek (hiervoor ontvangt het bedrijf van de NHGP een vergoeding).

Inschrijven en meer informatie

Meer informatie is te vinden op de website van Lekker500 via https://lekker.nl/nhgp. Kandidaten kunnen tot en met 14 mei inschrijven door hun cv en motivatie te mailen naar nhgp@lekker.nl.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Toerisme Airbnb
Airbnb: Maastricht bij 20 topbestemmingen voor volgend jaar

Nog op zoek naar een unieke reisbestemming voor 2020? Airbnb onthult op basis van de huidige reserveringsgegevens 20 verrassende bestemmingen en verborgen parels wereldwijd. Van postindustriële cultuursteden als Milwaukee en Guadalajara tot nieuwe bestemmingen die meeliften op de groei van het ...

Awards Amsterdam
Sofitel Legend The Grand Amsterdam wint World Luxury Hotel Award

Sofitel Legend The Grand Amsterdam viel zaterdag 12 oktober in de prijzen tijdens de uitreiking van de World Luxury Hotel Awards 2019. In de categorie Luxury Gourmet Hotel mocht het Amsterdamse hotel de award in ontvangst nemen. De prestigieuze World Luxury Hotel Awards onderscheiden elk jaar toonaa...

Hotelbouwplannen Opening
[FOTO'S] Curaçao Marriott Beach Resort opent begin november

Binnenkort opent het compleet vernieuwde Curaçao Marriott Beach Resort officieel zijn deuren. Het resort is 3 jaar dicht geweest en voor 37 miljoen dollar volledig gerenoveerd en opnieuw ingericht. De heropening geeft dit icoon van Curaçaose gastvrijheid weer de positie als meest luxue...

Awards Internationaal
Kruisherenhotel Maastricht wint Grand Prix Best Charming Hotel in Europe

Gisteravond werd tijdens een feestelijke ceremonie in Château de Ferrières, nabij Parijs, bekendgemaakt dat Kruisherenhotel Maastricht de award 'Grand Prix Best Charming Hotel in Europe' heeft gewonnen. Award 'Grand Prix Best Charming Hotel in Europe' voor Kruisherenh...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Booking.com OTA's
Booking.com: iedere seconde checken er gemiddeld 7 gasten in bij een verblijf

Tijdens de internationale Vacation Rental Management Association (VRMA) conferentie in New Orleans (VS) maakt Booking.com bekend dat er per seconde gemiddeld 7 gasten inchecken bij een woning, appartement of ander uniek verblijf. De mededeling komt op hetzelfde moment als de introductie van nieuwe t...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: