Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun vleugels uitsloegen en zo hun sporen verdienden in het Nederlandse culinaire landschap.

Culinaire reis

De culinaire reis van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begon zo’n 15 jaar geleden in Ciel Bleu: “We kregen carte blanche om een restaurant op hoog niveau neer te zetten en die kans hebben we met vier handen aangegrepen.” Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster en in 2007 mocht het chefsteam de tweede Michelinster in ontvangst nemen.

Inmiddels kijken de chefs terug op vijftien bewogen jaren, met als hoogtepunt de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij. “Natuurlijk hebben we dat niet alleen met z’n tweeën gedaan. In al die jaren hebben heel wat talentvolle chefs zich bij ons team gevoegd. Nu we al een decennium lang twee Michelinsterren op onze naam mogen schrijven, is het hoog tijd om deze jongens weer in de schijnwerpers te plaatsen in hun vertrouwde Ciel Bleu. Daar waar het voor hen ooit allemaal begon, maar ook daar waar zij onderdeel waren van het succes.”

10-gangenmenu

Samen met chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereidden Arnout van der Kolk van Restaurant C, Dennis Huwaë van Restaurant Daalder, Vito Reekers van Restaurant Karel V, Thibault Casasole van Restaurant Le Bistrot des Alpes, Marc van der Tang van Restaurant Den Burgh, Thomas Groot van Restaurant 212, Sander Spruijt van Restaurant De Burgemeester en Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant* een 10-gangenmenu voor Chefs Favourites. Het bijpassende wijnmenu is samengesteld door sommeliers Noël Vanwittenbergh en Sietze van Zanten en het restaurantteam werd geleid door Pasquinel Kolk die daarbij werd ondersteund door oudgedienden uit het serviceteam van Ciel Bleu.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Awards Hotelketens
Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport winnaars Hotel of the Year 2018

Louvre Hotels Group maakte vandaag de winnaars van de jaarlijkse Hotel of the Year verkiezing bekend. Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport mogen zich voor het tweede jaar op rij ‘Hotel of the Year’ noemen. De hotels worden beoordeeld op diverse aspecten zoals klantcontact, u...

Interview Longread
Interview: welke rol speelt de hotelkamer nog?

Rotterdam ontwikkelt zich tot een geweldige hotelstad. De Maasstad is meer en meer ‘in the picture’. Niet alleen bij toeristen, maar ook bij zakelijke gasten, expats en studenten. We bezochten twee hoteliers in deze stad; zij runnen hotels met een sterke focus op de gemeenschappelijke ru...

Opening Internationaal
Courtyard by Marriott introduceert nieuw design in hartje Parijs

Courtyard by Marriott heeft een nieuw hotel in het centrum van Parijs geopend, tegenover het Gare de Lyon-treinstation, dat als zowel nationaal als internationaal knooppunt jaarlijks miljoenen reizigers ziet. De ligging in de dynamische wijk met een groot aantal flexwerkplekken en start-up incubator...

OTA's Tech
Ga de strijd aan met OTA's: 11 tips

Tijdens de afgelopen editie van HotelTech, georganiseerd door Hospitality Management, heeft Mike Roefs van Hoteliers.com een presentatie gegeven over de strijd met OTA's. Vanwege de overweldigende belangstelling voor deze presentatie, waarin Mike 11 bruikbare tips heeft gegeven, vatten wij de be...

Achtergronden Den Haag
Hotel Des Indes treedt toe tot de wereldtop van exclusieve hotels

Hotel Des Indes is geselecteerd om vanaf 10 december 2018 onderdeel uit te maken van de prestigieuze portfolio van The Leading Hotels of the World. Het vermaarde Haagse hotel komt hiermee in het gezelschap van meer dan 400 bijzondere en exclusieve hotels in 80 landen. The Leading Hotels of the World...

Hotelbouwplannen Amsterdam
Fattal Hotel Group opent Leonardo Royal Hotel Amsterdam in Amstelkwartier

18 verdiepingen, 490 kamers en een balzaal van 900m2 met uitzicht over het water. Het Leonardo Royal Hotel Amsterdam is de volgende stap in de groeistrategie van de internationale Fattal Hotel Group. De groep is sinds 2007 actief op de Europese markt waar het merk Leonardo gevoerd wordt. Het nieuwe ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: