Ciel Bleu viert tweesterren-jubileum met reünie van oud-chefs

9 juli 2018 | Thijs Jacobs

Ciel Bleu (Hotel Okura Amsterdam) heeft de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij gevierd met een culinair evenement: Chefs Favourites. Tijdens deze exclusieve middag werd een podium gegeven aan 8 getalenteerde chefs die na een succesvolle periode in de keuken van Ciel Bleu hun vleugels uitsloegen en zo hun sporen verdienden in het Nederlandse culinaire landschap.

Culinaire reis

De culinaire reis van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman begon zo’n 15 jaar geleden in Ciel Bleu: “We kregen carte blanche om een restaurant op hoog niveau neer te zetten en die kans hebben we met vier handen aangegrepen.” Het tweesterrenrestaurant – gevestigd op de 23e verdieping van Hotel Okura Amsterdam – ontving in 2005 de eerste ster en in 2007 mocht het chefsteam de tweede Michelinster in ontvangst nemen.

Inmiddels kijken de chefs terug op vijftien bewogen jaren, met als hoogtepunt de bekroning met twee Michelinsterren voor het 10e jaar op rij. “Natuurlijk hebben we dat niet alleen met z’n tweeën gedaan. In al die jaren hebben heel wat talentvolle chefs zich bij ons team gevoegd. Nu we al een decennium lang twee Michelinsterren op onze naam mogen schrijven, is het hoog tijd om deze jongens weer in de schijnwerpers te plaatsen in hun vertrouwde Ciel Bleu. Daar waar het voor hen ooit allemaal begon, maar ook daar waar zij onderdeel waren van het succes.”

10-gangenmenu

Samen met chefs Onno Kokmeijer en Arjan Speelman bereidden Arnout van der Kolk van Restaurant C, Dennis Huwaë van Restaurant Daalder, Vito Reekers van Restaurant Karel V, Thibault Casasole van Restaurant Le Bistrot des Alpes, Marc van der Tang van Restaurant Den Burgh, Thomas Groot van Restaurant 212, Sander Spruijt van Restaurant De Burgemeester en Jelle Conijn van Ciel Bleu Restaurant* een 10-gangenmenu voor Chefs Favourites. Het bijpassende wijnmenu is samengesteld door sommeliers Noël Vanwittenbergh en Sietze van Zanten en het restaurantteam werd geleid door Pasquinel Kolk die daarbij werd ondersteund door oudgedienden uit het serviceteam van Ciel Bleu.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd in Hotel Okura Amsterdam op de 23ste etage, heeft sinds 2007 twee Michelinsterren en is aangesloten bij Alliance Gastronomique. In het restaurant zijn drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

30 jaar Hospitality Management
11 jaar geleden in Hospitality Management: Chris Luken

Hospitality Management blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Dat mag gevierd worden en dat doen we dan ook uitgebreid! Iedere week publiceert de redactie een verhaal uit vervlogen tijden op de website. Deze week Fletcher-oprichter Chris Luken. In 2010 sprak Hospitality Management met de 'self- ...

Economie Corona
Hotelovernachtingen volgend jaar weer terug op niveau 2019

Na de grootste dip uit de historie van de hotelsector is herstel in zicht. In 2022 komt het aantal hotelovernachtingen in Nederland weer uit op het niveau van piekjaar 2019 met bijna 55 miljoen. In Amsterdam duurt het een jaar langer voordat de schade is ingelopen, omdat de stad erg afhankelijk is v ...

Achtergronden Ondernemen
Max Brown Hotels winnaar ‘Hotel Website of the Year 2021’

Zojuist is tijdens een digitale ceremonie bekend gemaakt dat Max Brown Hotels winnaar is geworden van de Hotel Website of the Year verkiezing 2021. De hotelketen mag deze titel een jaar lang voeren en heeft een bokaal en een cheque ter waarde van € 1.000 ontvangen. Communicatieboodschap door ...

Personeel Achtergronden
Bekende gezichten van Château Neercanne nemen afscheid

Château Neercanne kondigt aan dat twee bekende gezichten van Château Neercanne per 1 maart aanstaande afscheid gaan nemen vanwege een volgende stap in hun carrière. Maître d’Hotel Dennis Lemmens maakt promotie binnen Oostwegel Collection en wordt Food & Beverage Ma ...

Hans van Spronsen
Column Hans van Spronsen: 2020; Het jaar van personeelstekort tot gastentekort

Begin 2020 was onze zorg en grootste uitdaging voor het jaar: het personeelstekort. In maart werden we ruw geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid. Corona sneed ons de pas af. Dit met ongelofelijke gevolgen voor onze sector. Al snel moesten we leven met de verplichte sluiting en vervolgens met d ...

Hotelketens Internationaal
Rosewood Hotels & Resorts opent in 2023 hotel in Rome

Rosewood Hotels & Resorts, een wereldleider op het gebied van luxe reis- en lifestyle-ervaringen, is door vastgoedbedrijf Antirion SGR aangesteld om Rosewood Rome, dat in 2023 in het hart van de hoofdstad zal worden geopend, te beheren. Het nieuwe hotel is gevestigd in het voormalige hoofdkantoo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: