Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

5 september 2018 | Thijs Jacobs

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een nieuwe Chef de Cuisine in Elements - Inspired by Ciel Bleu: Keng Vichianrat.

Elements

Elements werd door Michelin in 2017 in de eerste editie van de culinaire gids in Bangkok bekroond met één Michelinster. Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “De bekroning door Michelin is een enorme erkenning, die je elk jaar opnieuw moet verdienen. Het is daarom van belang om voortdurend te blijven innoveren en verbeteren: om één Michelinster te waarborgen, moet je streven naar twee sterren.” Chefs Onno en Arjan vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum van twee Michelinsterren in Ciel Bleu. Dat maakt hen de aangewezen personen binnen de Okura-keten om een adviesrol in te nemen. Kokmeijer: “We blijven beiden in Amsterdam, dus het is van belang dat we in Elements iemand hebben op wie we blind kunnen vertrouwen. Diegene hebben we gevonden in de persoon van Keng Vichianrat.”

La Rive

Keng Vichianrat is 10 jaar lang werkzaam geweest bij La Rive in het Amstelhotel waar hij doorgroeide tot Chef de Cuisine. Hier heeft hij aanzienlijke ervaring opgedaan en aan veel nationale en internationale kookwedstrijden deelgenomen. Vichianrat zal de rol van Chef de Cuisine vertegenwoordigen bij Elements per oktober. “Ik was aangenaam verrast toen ik door Onno Kokmeijer gevraagd werd, het is een enorme eer als je wordt benaderd door een tweesterrenchef.” De topchef heeft een sterke connectie met Thailand: “Ik ben opgegroeid dichtbij Bangkok, dus ik spreek de taal en ken de cultuur. Teruggaan naar Thailand voelt voor mij dan ook als thuiskomen.” Vichianrat kijkt met een vooruitstrevende blik naar zijn nieuwe positie binnen het restaurant: “De keuken van Elements blijft hetzelfde: Frans met Japanse ingrediënten. Ik heb zeker de ambitie om met Elements een culinaire stempel op Bangkok te drukken.” Hoewel de thuisbasis van Onno en Arjan Amsterdam blijft, zullen verschillende teamleden van Ciel Bleu regelmatig naar Bangkok gaan om kennis en ervaring uit te wisselen.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Op de foto: Feestelijk moment in Ciel Bleu n.a.v. het intensiveren van de samenwerking tussen Ciel Bleu en Elements. Op de foto v.l.n.r. Senior Service Manager Pasquinel Kolk, Chef de Cuisine Arjan Speelman, Chef de Cuisine Keng Vichianrat, Souschef Jelle Conijn, Assistent Service Manager Wout Jans, Head Sommelier Noël Vanwittenbergh en Executive Chef & Manager Onno Kokmeijer.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelbouwplannen Opening
Vondel Hotels opent Hotel van de Vijsel op de Overtoom in Amsterdam

Vondel Hotels opent vandaag officieel de deuren van Hotel van de Vijsel en Café Woodz op de Overtoom 13-17 in Amsterdam. Het hotel, gevestigd in voormalig houthandel Van de Vijsel, telt 82 kamers in het viersterrensegment. Na een intensieve verbouwing van meer dan 2 jaar, waarbij de originele...

Accor Personalia
Remco Groenhuijzen zet carrière binnen AccorHotels voort

Vanaf 1 januari 2019 is Remco Groenhuijzen de nieuwe Regional Vice President Mövenpick Nederland. De huidige General Manager van Sofitel Legend The Grand Amsterdam zet daarmee de volgende stap in zijn carrière binnen moederbedrijf AccorHotels. Mövenpick Hotels Nederland is een van d...

Personalia Marriott
Marriott International benoemt Liam Brown tot President en Managing Director Europa

Marriott International, Inc. (NASDAQ: MAR) heeft vandaag aangekondigd dat Liam Brown, President, Select Brands en Owner en Franchise Services, Noord-Amerika, de rol van President en Managing Director van Europa op zich zal nemen, een divisie binnen Marriott International die het Verenigd Koninkrijk,...

Achtergronden
Dirk Kuijt ontsteekt verlichting kerstboom Grand Hotel Huis ter Duin

Dirk Kuijt heeft dit jaar de kerstperiode ingeluid met de ontsteking van de verlichting van een van de meest iconische kerstbomen van Nederland voor Grand Hotel Huis ter Duin. De boom heeft een hoogte van ruim 17 meter en kan zich daarmee de hoogste boom binnen de hotellerie in de Benelux noemen. Vi...

Opening Internationaal
Radisson Blu Hotel Brugge officieel geopend

Op 15 november 2018 werd op feestelijke wijze de Grand Opening van het Radisson Blu Hotel, Brugge gevierd. Dit gloednieuwe hotel, dat deel uitmaakt van de site in volle ontwikkeling ‘Nieuw Brugge’, is voorzien van 109 kamers evenals 6 vergaderzalen. Het hotel ligt op wandelafstand van h...

Interview Longread
Rondetafelgesprek: Maakt een merk een hotel meer waard?

To brand or not to brand? Dat is de vraag voor veel hoteliers. Investeerders zien graag een herkenbaar merk op de gevel, maar de gast kent soms meer waarde toe aan een foto op Instagram. Wat betekent een alom gerespecteerde merknaam nog voor de waarde van een hotel? Vier hoteliers delen hun uiteenlo...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: