Ciel Bleu verstevigt samenwerking met zusterrestaurant Elements in Bangkok

5 september 2018 | Thijs Jacobs

Tweesterrenrestaurant Ciel Bleu in Hotel Okura Amsterdam en het door Michelin met één ster bekroonde Elements in The Okura Prestige Bangkok verstevigen hun samenwerking. Dit vertaalt zich in een adviserende rol van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman en de aanstelling van een nieuwe Chef de Cuisine in Elements - Inspired by Ciel Bleu: Keng Vichianrat.

Elements

Elements werd door Michelin in 2017 in de eerste editie van de culinaire gids in Bangkok bekroond met één Michelinster. Onno Kokmeijer, Executive Chef en Manager van Ciel Bleu Restaurant: “De bekroning door Michelin is een enorme erkenning, die je elk jaar opnieuw moet verdienen. Het is daarom van belang om voortdurend te blijven innoveren en verbeteren: om één Michelinster te waarborgen, moet je streven naar twee sterren.” Chefs Onno en Arjan vieren dit jaar hun 10-jarig jubileum van twee Michelinsterren in Ciel Bleu. Dat maakt hen de aangewezen personen binnen de Okura-keten om een adviesrol in te nemen. Kokmeijer: “We blijven beiden in Amsterdam, dus het is van belang dat we in Elements iemand hebben op wie we blind kunnen vertrouwen. Diegene hebben we gevonden in de persoon van Keng Vichianrat.”

La Rive

Keng Vichianrat is 10 jaar lang werkzaam geweest bij La Rive in het Amstelhotel waar hij doorgroeide tot Chef de Cuisine. Hier heeft hij aanzienlijke ervaring opgedaan en aan veel nationale en internationale kookwedstrijden deelgenomen. Vichianrat zal de rol van Chef de Cuisine vertegenwoordigen bij Elements per oktober. “Ik was aangenaam verrast toen ik door Onno Kokmeijer gevraagd werd, het is een enorme eer als je wordt benaderd door een tweesterrenchef.” De topchef heeft een sterke connectie met Thailand: “Ik ben opgegroeid dichtbij Bangkok, dus ik spreek de taal en ken de cultuur. Teruggaan naar Thailand voelt voor mij dan ook als thuiskomen.” Vichianrat kijkt met een vooruitstrevende blik naar zijn nieuwe positie binnen het restaurant: “De keuken van Elements blijft hetzelfde: Frans met Japanse ingrediënten. Ik heb zeker de ambitie om met Elements een culinaire stempel op Bangkok te drukken.” Hoewel de thuisbasis van Onno en Arjan Amsterdam blijft, zullen verschillende teamleden van Ciel Bleu regelmatig naar Bangkok gaan om kennis en ervaring uit te wisselen.

Over Ciel Bleu

Ciel Bleu Restaurant, gevestigd op de 23ste verdieping van Hotel Okura Amsterdam, ontving in 2007 de tweede Michelinster onder leiding van chefsteam Onno Kokmeijer en Arjan Speelman. Het restaurant is aangesloten bij Alliance Gastronomique en er zijn maar liefst drie SVH Meesters werkzaam, t.w. Meestergastheer Pasquinel Kolk, Wijnmeester Noël Vanwittenbergh en Meesterkok Onno Kokmeijer. De 'Chef's Table' grenzend aan de keuken is voor maximaal 10 gasten exclusief te reserveren. 'Starlight' biedt private dining opties voor gezelschappen van 10 tot 24 personen.

Op de foto: Feestelijk moment in Ciel Bleu n.a.v. het intensiveren van de samenwerking tussen Ciel Bleu en Elements. Op de foto v.l.n.r. Senior Service Manager Pasquinel Kolk, Chef de Cuisine Arjan Speelman, Chef de Cuisine Keng Vichianrat, Souschef Jelle Conijn, Assistent Service Manager Wout Jans, Head Sommelier Noël Vanwittenbergh en Executive Chef & Manager Onno Kokmeijer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Hotelketens Coronacrisis
citizenM lanceert nieuwe subscriptions als antwoord op veranderd consumentengedrag

citizenM zet twee subscriptions in de markt die zich richten op de digital nomads, de thuiswerkers en de bedrijven die op zoek zijn naar invulling van het nieuwe hybride werken. Dit aanbod wordt wereldwijd beschikbaar. Vanaf vandaag kunnen remote workers en digital nomads werken én ontspannen ...

Toerisme
46 procent meer herfstboekingen in Nederlandse vakantieparken 

Vakantieparken in Nederland zien deze herfstvakantie een boekingenstijging van 46 procent ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van BungalowSpecials, waar grote parken van onder andere Landal, Roompot en Center Parcs bij zijn aangesloten. Het aantal boekingen voor de herfstvakantie ...

Hotelbouwplannen Hotelketens
Nieuwbouw Van der Valk Hotel Venlo bereikt hoogste punt

Het is alweer ruim een jaar geleden dat er werd gestart met de sloop, maar nu heeft de nieuwbouw van het Van der Valk Hotel in Venlo het hoogste punt bereikt. De bestaande toren bleef staan en heeft zestig kamers, maar daarnaast wordt een compleet nieuwe hotelvleugel gebouwd. In de nieuwe vleugel ...

Awards Duurzaamheid
Bucuti haalt als eerste resort wereldwijd een perfecte score bij Green Globe

Bucuti & Tara Beach Resort heeft ’s werelds eerste perfecte score van 100 punten gehaald bij Green Globe, het wereldwijd erkende duurzaamheidslabel. Daarnaast heeft Bucuti & Tara wederom de certificering verkregen als CO2-neutraal resort en blijft het het eerste en enige energie-neutra ...

Hotelbouwplannen Internationaal
Louvre Hotels Group blijft uitbreiden: 10 nieuwe hotels

Ondanks de impact van COVID-19 op de internationale hotelindustrie, blijft Louvre Hotels Group (LHG) - de op één na grootste hotelgroep van Europa en een dochteronderneming van Jin Jiang International - haar netwerk in Europa ontwikkelen door tien '7 Days Premium’ hotels over ...

Columns
Column Tanja Seegers: Ik pas me aan

Ik fiets door prachtige groene wijngaarden en verlaten Franse dorpen. De wind waait door mijn haren. Heel even voel ik me zo vrij als een vogel. Een moment van geluk. Vrijheid; de mogelijkheid om naar eigen wil te handelen. In maatschappelijke zin behelst het de mogelijkheid van groepen en individue ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: