Knallend jubileumfeest Carelshaven 250 jaar met bijzondere onthullingen

Auteur: Redactie
Mensen 20 mei 2022
Knallend jubileumfeest Carelshaven 250 jaar met bijzondere onthullingen

Carelshaven bestaat dit jaar 250 jaar. Waar Carelshaven in 1772 begon als schippersherberg is het nu uitgegroeid tot een gerenommeerd 4-sterrenhotel én restaurant in Delden. 250 jaar betekent een rijke (gastronomische) geschiedenis. Zo is Alliance Gastronomique Neerlandaise 55 jaar geleden opgericht bij Carelshaven. Inmiddels is Carelshaven aangesloten bij Jeunes Restaurateurs en QL hotels.

Het prachtige jubileum werd afgelopen woensdag groots gevierd! Het was een prachtige dag gevuld met speciale momenten en festiviteiten. De dag begon met een jubileumlunch, waarbij verschillende sprekers aan het woord kwamen. Dit alles onder begeleiding van hoofdspreker Laurens ten Den.

In de middag werd een bronzen beeld van Graaf Carel George van Wassenaer Obdam, de grondlegger van Carelshaven, onthuld. Het bronzen beeld werd in opdracht van Twickel en Carelshaven, gemaakt door kunstenaar Bert Nijenhuis uit Boekelo.

De lunch werd onderbroken door Commissaris van De Koning Andries Heidema en burgemeester Ellen Nauta welke het nieuws brachten dat Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven het Koninklijk Wapen met de toevoeging 'Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier' mag voeren. Het bij behoorde schild, welke aan de voorkant van het pand is bevestigd, werd samen met Alco en Evelyn van Berkel (de uitbaters van Carelshaven), feestelijk onthuld.

De dag werd afgesloten met een knallend feest in ‘preuvenement’ sferen. Diverse leveranciers waren hierbij aanwezig met stand en foodtrucks, waar de gasten dranken en gerechten konden halen. Dit alles met een muzikale omlijsting door onder andere de Twenste Toppers en Peter Beense.

Op de foto van links naar rechts: Ellen Nauta (burgemeester Hof van Twente), Koen Slippens (Sligro),Sander Allegro (QL Hotels), Evelyn en Alco van Berkel (Carelshaven), Mathilde van der Weerd (QL Hotels), Andries Heidema (Commissaris van de Koning),Raymond Strikker (de Bloemenbeek)

Fotograaf Marieke Dijkhof

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws