Eerste internationale congres over smaak en proeven: Taste Summit

29 mei 2017 | Thijs Jacobs

Een nieuw, internationaal congres over smaak en proeven maakt zijn entree in Nederland! 12 juli 2017 wordt de allereerste editie van TASTE Summit georganiseerd door Peter Klosse en staat de Hogere hotelschool Maastricht geheel in het teken van ‘Deliciousness’.

Specialisten en grote namen uit de hospitality-industrie van over de hele wereld komen tezamen om hun visie over het belang van smaak en proeven met elkaar te delen. Gastronomie, de wetenschap van smaak en proeven, bewijst hét instrument te zijn voor succes. Het is de sleutel naar gasttevredenheid en onmisbaar in het beïnvloeden van het eetgedrag van de gast.  

Line up


Deze week kondigt de organisatie de line up van Nederlandse en internationale sprekers aan. Het programma duurt van 9.00 uur tot 17.00. Deelnemers kunnen zich ook registreren voor een extra internationale belevings ochtend op 13 juli met onder andere een bezoek aan Rungis Parijs en een lunch bij Moët & Chandon in Epernay. Het programma op donderdag wordt gehost door Hans Steenbergen en bevat onder andere lezingen van de volgende key note speakers:


- Michiel Bakker (Global director of Google Food) 
- Prof. Charles Spence (Oxford University)
- Sara Roversi & Nick Difino (Future Food Insitute – Bologna)
- Charles van Goch (Mise en Place)
- Milan Arandelovic (Hilton Worldwide)
- Paul Pairet (Ultraviolet – Shanghai)

Over Peter Klosse


Dr. Peter Klosse (Apeldoorn, 1956) komt uit een gezin met veel belangstelling voor gastronomie. Zijn ouders waren de grondleggers van Restaurant De Echoput in Hoog Soeren. In 1967 had het restaurant al één Michelinster en in totaal heeft het restaurant 36 jaar lang een Michelinster gehad. Klosse’s vader was een van de oprichters van de Alliance Gastronomique. Peter Klosse is in zijn carrière vooral op zoek naar de wortels van de gastronomie. Het heeft geleid tot de oprichting van de Academie voor Gastronomie en het schrijven van meer dan vijftien boeken. Centraal staat het Smaakstijlen-concept waarop hij in 2004 promoveerde aan de Universiteit van Maastricht aan de faculteit Gezondheidswetenschappen. Sindsdien staat Peter Klosse bekend als ‘smaakprofessor’. Sinds 2011 is hij ook lector, eerst in Leeuwarden en nu in Maastricht bij de Hotel Management School.

Over de Hotel Management School Maastricht

 

De Hotel Management School Maastricht is een onderwijsinstituut dat studenten opleidt voor managementfuncties in de horeca. Anno 2013 studeren ongeveer 1100 studenten aan het instituut en worden jaarlijks zo'n 320 eerstejaars verwelkomd, afkomstig uit diverse landen. Er zijn ongeveer 130 medewerkers verbonden aan de opleiding. Het onderwijs vindt plaats in en rondom Kasteel Bethlehem, waar ook een viertal flats voor studentenhuisvesting staan (genoemd naar de nabijgelegen rivieren en beekjes Kanjel, Maas, Jeker en Geul). De school geniet nationaal en internationaal grote bekendheid. In 2010 bestempelde de Keuzegids Hoger Onderwijs de Maastrichtse opleiding als de beste hotelschool van Nederland. Een jaar later kreeg de HMSM het Teken van Verdienste van de Gemeente Maastricht.

 

peter klosse restaurant professor maastricht

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Opening Den Haag
Park Centraal opent in cultureel centrum van Den Haag

Hospitalitygroep Sircle Collection heeft het 160 jaar oude pand van Park Hotel Den Haag, voorzien van een grondige restyling waarmee het interieur en de identiteit opnieuw zijn vormgegeven tot Park Centraal Den Haag. De renovatie en rebranding van het hotel brengen het culturele erfgoed en bewaarde ...

Columns
Column Jantiene Berg: Mijn hele hebben en houwen op tafel

Het is nu vijf maanden geleden dat mijn compagnon en ik de sleutel van ons urban boutique hotel in Rotterdam inleverden bij de curator. Per direct geen zeggenschap meer, maar nog wel een hoop verplichtingen richting de curator. Een eenzaam proces zonder echt afscheid van je gasten en medewerkers te ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Ook in hotels geen alcohol meer na 20.00 uur

In bars en restaurants van hotels mag vanaf vanavond 20.00 uur geen alcohol meer worden geserveerd. Ook niet via roomservice. Hiermee trekt het kabinet de lijn met het verbod op de verkoop van alcohol in winkels tussen 20.00 en 07.00 uur door. In winkels is dat sinds vorige week woensdag niet meer t ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Wat vindt Sander Allegro ervan?
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: