Alliance Gastronomique start met Alliance College

24 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De Alliance beschouwt het als een serieuze taak om voor de toekomst de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. In dat kader is als exponent van het eigen opleidings- en inspiratieprogramma "binden, boeien en behouden" het “Alliance College” opgericht.

De medewerkers van de leden van de Alliance Gastronomique worden in staat gesteld om een speciaal ontwikkeld programma te volgen. Jaarlijks worden ca. 8 sessies gepland waarvan een aantal ook door middel van een examen of toets beloond kunnen worden met een SVH (deel)certificaat. Op deze wijze worden de deelnemers nieuwe inzichten geboden en uitgedaagd en ondersteund meer uit henzelf te halen.
Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de medewerkers.
 

Emmy Stoel


Emmy Stoel, portefeuillehouder van dit programma vanuit het Alliance-bestuur: “Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de Alliance medewerkers”. Vanuit de vereniging zijn nu vooral Onno Kokmeijer en Xavier Giesen actief met dit project. Maar gezien het enthousiasme worden alle leden actief in het verhaal betrokken.

Door specifieke aspecten van de keuken en de bediening uit te diepen en te belichten verwachten we de kennis en interesse voor het vak van de medewerkers verder te vergroten. Het programma voor de laatste maanden van 2017 is rond. De start wordt gegeven op 18 september a.s. door Marc van Gulick, voorzitter van de Vereniging. Dit gebeurt bij onze koffiepartner Smit&Dorlas waar de deelnemers een Barista-opleiding krijgen waarvoor zij bij goed gevolg een Barista-certificaat ontvangen. In oktober staat een bezoek aan de Food Inspiration Days gepland. En in november gaat een bus met jong talent naar onze zuiderburen voor een bezoek aan resp. proefsessie bij Spadel/Bru.

Sessies
 

Ook voor 2018 staan inmiddels diverse sessies gepland. We hebben onze businesspartners gevraagd hierin met ons samen op te trekken. Ook zij zijn zeer enthousiast en zien de meerwaarde om op deze manier in contact te komen met de mensen van de toekomst en deze verder te vormen en te inspireren. Nu reeds worden voorbereidingen getroffen om in samenspraak met onze diverse “meester-leden” kennis- en inspiratiesessies te organiseren met en bij onze vis-, vlees- en wijn/champagnepartners die ook grotendeels zorgdragen voor het hosten en faciliteren. Uiteraard zullen we ook ruimte bieden aan contactmomenten met veel plezier in een goede balans met inhoudelijke inspiratie”.
 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Overig nieuws

Events Hoteltech
Programma HotelTech: Annemarie van Gaal, Jeroen Smit en nog veel meer

Het programma van HotelTech 2019, dat op 18 november plaatsvindt in Bunnik, is definitief. De namen zijn bekend en hierbij lichten we een tipje van de welbekende sluier op. DAGVOORZITTER Jeroen Smit Jeroen Smit is onderzoeksjournalist en auteur van de boeken 'Het drama Ahold' en &#...

Fletcher Opening Hotelketens
Honderdste hotel voor Fletcher

Met de bouw van een volledig nieuw hotel in het Zeeuwse Burgh Haamstede, zet Fletcher Hotels de teller op 100 hotels in Nederland. Dit is in Nederland uitzonderlijk, nog niet eerder is er een hotelketen geweest met zoveel ‘unieke’ hotels onder dezelfde vlag en volledig in eigendom. Voor ...

Hotelketens
Eden Hotels omarmt Dutch Cuisine

Eden Hotels gaat als eerste hotelketen van Nederland het ontbijt verduurzamen op basis van de uitgangspunten van Dutch Cuisine. Vanochtend tekende Eden Hotels directeur Léon Dijkstra in Hotel Babylon in Den Haag de overeenkomst met Dutch Cuisine. Dit is het eerste hotel van Eden Hotels wa...

Awards Mensen
Leonardo Royal Hotel Amsterdam ontvangt  700e Green Key certificaat van Nederland

Het onlangs geopende Leonardo Royal Hotel in Amsterdam heeft vandaag het 700e Green Key certificaat uitgereikt gekregen. Het hotel in Amsterdam heeft met hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen het hoogst haalbare niveau weten te behalen, namelijk ni...

Awards Internationaal
Het Schgaguler Hotelwint de Hotel Property Award 2019

De 'Hotel Property Award 2019' ging dit jaar naar het Schgaguler Hotel in Castelrotto/Kastelruth, Zuid-Tirol. De prijs werd uitgereikt op de hotelforum-gala-avond op 9 oktober. Andreas Martin, directeur van hotelforum management GmbH, zei: "Aan de ene kant onderscheidt de prijswinnaar v...

Onderwijs Van der Valk
Van der Valk Hotel Breukelen en MBO College Hilversum starten nieuwe opleiding

Hybride leren: een opleiding op de werkplek. Dat is wat MBO College Hilversum, Van der Valk Hotel Breukelen en House of Hospitality mbo-studenten bieden met de nieuwe opleiding Hotelmanagement on the job die start eind januari 2020. "MBO College Hilversum gelooft in onderwijs dat zo ‘l...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Twee keer per week alle hotelupdates

Lees Nu
Columns Sander Allegro
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: