Alliance Gastronomique start met Alliance College

24 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De Alliance beschouwt het als een serieuze taak om voor de toekomst de juiste mensen voor de culinaire sector te vinden, te ontwikkelen en te behouden. In dat kader is als exponent van het eigen opleidings- en inspiratieprogramma "binden, boeien en behouden" het “Alliance College” opgericht.

De medewerkers van de leden van de Alliance Gastronomique worden in staat gesteld om een speciaal ontwikkeld programma te volgen. Jaarlijks worden ca. 8 sessies gepland waarvan een aantal ook door middel van een examen of toets beloond kunnen worden met een SVH (deel)certificaat. Op deze wijze worden de deelnemers nieuwe inzichten geboden en uitgedaagd en ondersteund meer uit henzelf te halen.
Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de medewerkers.
 

Emmy Stoel


Emmy Stoel, portefeuillehouder van dit programma vanuit het Alliance-bestuur: “Dit programma biedt een geweldige stimulans voor de Alliance medewerkers”. Vanuit de vereniging zijn nu vooral Onno Kokmeijer en Xavier Giesen actief met dit project. Maar gezien het enthousiasme worden alle leden actief in het verhaal betrokken.

Door specifieke aspecten van de keuken en de bediening uit te diepen en te belichten verwachten we de kennis en interesse voor het vak van de medewerkers verder te vergroten. Het programma voor de laatste maanden van 2017 is rond. De start wordt gegeven op 18 september a.s. door Marc van Gulick, voorzitter van de Vereniging. Dit gebeurt bij onze koffiepartner Smit&Dorlas waar de deelnemers een Barista-opleiding krijgen waarvoor zij bij goed gevolg een Barista-certificaat ontvangen. In oktober staat een bezoek aan de Food Inspiration Days gepland. En in november gaat een bus met jong talent naar onze zuiderburen voor een bezoek aan resp. proefsessie bij Spadel/Bru.

Sessies
 

Ook voor 2018 staan inmiddels diverse sessies gepland. We hebben onze businesspartners gevraagd hierin met ons samen op te trekken. Ook zij zijn zeer enthousiast en zien de meerwaarde om op deze manier in contact te komen met de mensen van de toekomst en deze verder te vormen en te inspireren. Nu reeds worden voorbereidingen getroffen om in samenspraak met onze diverse “meester-leden” kennis- en inspiratiesessies te organiseren met en bij onze vis-, vlees- en wijn/champagnepartners die ook grotendeels zorgdragen voor het hosten en faciliteren. Uiteraard zullen we ook ruimte bieden aan contactmomenten met veel plezier in een goede balans met inhoudelijke inspiratie”.
 

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Overig nieuws

Achtergronden Marketing
Unieke aanbieding: Cursus e-mailmarketing voor hoteliers

Hospitality Management biedt een unieke kans. In samenwerking met e-mailmarketingspecialist Hielko van der Molen organiseren we een volledig verzorgde ééndaagse cursus e-mailmarketing. Het is niet zomaar een cursus, want Hielko heeft zijn kennis en kunde bewezen voor Fletcher Hotels en...

Achtergronden Culinair
Restaurant Valuas Venlo ontwikkelt knaloranje vegetarische Koningsbitterbal

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft een speciale Koningsbitterbal ontwikkeld. De bitterbal is gevuld met pompoen en oud-Hollandse specerijen en is knaloranje van kleur. De vegetarische snack is een ode aan Koning Willem-Alexander en Koningsdag. De Koningsbitterbal is de nieuwste aanwinst binnen ...

Hotel Achtergronden
Nieuw dagelijks bestuur Eindhovens Hoteliers Overleg (EHO)

Het Eindhovens Hoteliers Overleg (EHO) is trots om haar nieuwe bestuur van 2018 aan te kondigen. EHO is een vereniging waarbij het merendeel van de Eindhovense hotels is aangesloten. Het bestuur is samengesteld uit directieleden van de aangesloten hotels. EHO kijkt met een nieuw bestuur vol vertr...

Achtergronden
Nederlands Elftal niet langer naar Grand Hotel Huis Ter Duin

Het Nederlands Elftal zal voorlopig zijn intrek niet meer nemen in het Noordwijkse Grand Hotel Huis Ter Duin, waardoor ook de trainingsaccommodatie van Quick Boys in Katwijk niet gebruikt zal worden door onze Oranje Leeuwen. De KNVB in een persbericht laten weten. Vanaf heden slaapt en traint Oranje...

Dick Koerselman nieuwe voorzitter FNV Horecabond

De leden van FNV Horecabond hebben vandaag tijdens het Ledencongres Dick Koerselman verkozen tot voorzitter. Per 1 april 2018 zal Dick Koerselman het voorzitterschap overnemen van Ben Francooy die 1 mei 2018 met pensioen gaat. Dick Koerselman over zijn rol als voorzitter: “Ik zie het als mi...

Amsterdam Airbnb
Rechter stelt Amsterdamse woonbootverhuurders in het gelijk

Op de website van AT5 lezen we dat de Airbnb-voorwaarden van de gemeente voor woonboten te streng zijn. Dit besloot de rechter afgelopen week. De regel dat er maximaal vier personen op een woonboot mogen logeren gaat de rechter te ver. 60 dagen Ook de voorwaarde dat er toeristenbelasting moet ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks alle hotelupdates

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: