CEO Accor per direct op non-actief

25 april 2013
CEO Accor per direct op non-actief

Denis Hennequin is niet langer de CEO van Accor. De raad van bestuur heeft besloten om zijn positie per direct te beëindigen. Hennequin krijgt ook geen andere rol binnen het Europese hotelbedrijf. Er is
een interim CEO aangesteld in de persoon van Yann Caillère, de huidige president en COO van Accor. Philippe Citerne, voorheen vice-voorzitter van de bestuursraad is benoemd tot non-executive chairman. Sébastien Bazin wordt de tijdelijke vice-voorzitter van de raad van bestuur.

*Sneller*
De strategie die Hennequin als CEO heeft geïmplementeerd blijft van kracht, alleen de snelheid waarmee moet omhoog. Volgens de raad van bestuur was Hennequin te behoudend qua tempo, terwijl de economische omstandigheden om snel handelen vragen. Bronnen beweren dat het de wens van grootaandeelhouders Eurazeo en Colony Capital om de asset light strategy strategie sneller uit te voeren.

Accor rapporteerde 'teleurstellende' cijfers over het eerste kwartaal. De omzet daalde licht met 1,2 procent tot 1,2 miljard euro.

Hennequin trad in 2010 aan "als CEO van Accor":http://www.hospitality-management.nl/nieuws/accor-vervangt-ceo-pelisson-voor-topman-mcdonalds/ en kwam toen over van McDonald's.

~Frank Lindner~

Overig nieuws