CEO van Generator reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Auteur: Thijs Jacobs
Corona 14 augustus 2020
CEO van Generator reageert op de quarantaineregels van het VK na verblijf in Nederland

Nederland is voor veel landen roodgekleurd, wanneer het corona betreft. Het aantal besmettingen per 100.000 inwoners is immers behoorlijk opgelopen in ons land, waardoor ons land een risicogebied is en enkel essentiële reizen door Britten naar ons land worden aangeraden. Britten die terugkeren uit Nederland, moeten nu verplicht in quarantaine in hun thuisland.

Overigens zijn landen als Italië, Portugal en Turkije geen risicogebied (meer) volgens de Britse overheid. Het VK heeft Nederland op de 'rode lijst' geplaatst, net zoals dat gebeurde met Frankrijk, een geliefd vakantieland voor Britten. Alastair Thomann, CEO van Generator, reageert op het besluit van de Britse overheid:

Grote klap voor de industrie

"Dit is weer een grote klap voor de reis- en toerisme-industrie en opnieuw zal het Verenigd Koninkrijk een van de ergste klappen krijgen. Het is belangrijk om af te stappen van de implementatie van simplistische quarantainevoorschriften voor hele landen en de meer geavanceerde aanpak te introduceren die veel andere Europese landen met succes hebben ingevoerd (bijvoorbeeld de landen die negatief reageren op quarantaine en de invoering van lokale lockdowns versus nationale lockdowns) om de schade voor onze industrie op de korte en middellange termijn te minimaliseren."

"Door ons te richten op onze Europese Millennial en Gen Z-gedomineerde gastcliënten hebben we een onmiddellijke toename van het aantal annuleringen en een hernieuwde daling van de boekingen voor onze Londense properties gezien, terwijl andere Europese bestemmingen er baat bij lijken te hebben. Tenzij de Britse regering deze crisis drastisch aanpakt, vrees ik het ergste voor onze horeca in de komende maanden."

Generator, door Fast Company in de top 50 van meest innovatieve wereldwijde bedrijven geplaatst, is een toonaangevende merk voor gedeelde accommodatie en lifestyle

Overig nieuws