Conservatorium Hotel lid Leading Hotels of the World

13 mei 2014
Conservatorium Hotel lid Leading Hotels of the World

Het Conservatorium Hotel is vanaf 1 juli lid van The Leading Hotels of the World, de meest prestigieuze hospitality-organisatie ter
wereld. Wereldwijd vertegenwoordigen ze meer dan 430 luxe hotels en resorts. In Nederland zijn slechts twee andere hotels lid, Hotel De L’Europe en Hotel Okura Amsterdam.

*Roy Tomassen*
General Manager Roy Tomassen is trots op het nieuwe lidmaatschap: “Het Conservatorium Hotel heeft een groot aanbod aan de meest moderne faciliteiten en eersteklas service. Net als alle andere aangesloten hotels van Leading Hotels of the World bieden wij verfijnde vijfsterren ervaringen geselecteerd voor reizigers die een eersteklas service als de norm beschouwen. Het lidmaatschap benadrukt onze positie als een luxury lifestyle hotel op internationaal niveau.”

*Over Het Conservatorium Hotel*
Het Conservatorium Hotel Amsterdam, dat in 2011 is geopend, is gehuisvest in het beroemde gebouw van het voormalige Sweelinck conservatorium, wat op haar beurt weer het Conservatorium van Amsterdam werd. Dit luxury lifestyle hotel is centraal gesitueerd tussen de belangrijkste musea van Amsterdam, direct naast het Museumplein, tegenover het Concertgebouw en parallel aan het prestigieuze modedistrict en de P.C. Hooftstraat. Het interieurconcept is, net als de rest van het hotel, gerealiseerd door de bekroonde Italiaanse meubel- en interieurontwerper Piero Lissoni. Het hotel herbergt 129 kamers en beslaat acht verdiepingen. Het pand kent diverse kamercategorieën, uiteenlopend van superior, deluxe en grand deluxe tot suites van verschillend formaat.

*Holistische benadering*
In het 1000 vierkante meter grote Akasha Holistic Wellbeing Center staan de fysieke en emotionele behoeften centraal. De afzonderlijke gym en spa zijn opgezet om bezoekers te stimuleren een betere balans, welzijn en innerlijke harmonie te bereiken via een echte holistische benadering die alle aspecten van een gezonder leven ondersteunt. Onder leiding van de gevierde Nederlandse chef-kok Schilo van Coevorden wordt vorm gegeven aan Tunes Restaurant & Bar by Schilo. Daarnaast beschikt het hotel over gevarieerde vergader- en evenementenlocaties die allemaal voorzien zijn van natuurlijk daglicht en hypermoderne technologie. Het Conservatorium Hotel maakt onderdeel uit van de geheel nieuwe internationale hotel collectie The Set, waartoe ook Hotel Café Royal, Regent Street London en Hotel Lutetia, Rive Gauche Paris behoren. Als eerste Nederlands hotel is het Conservatorium Hotel gecertificeerd met het Green Globe label voor duurzaam beheer en exploitatie in de reis- en toeristische industrie.

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws