Convent Hotel Amsterdam verkocht

28 augustus 2012
Convent Hotel Amsterdam verkocht

Accor verkoopt het MGallery Convent Hotel in Amsterdam. Het hotel is direct terug gehuurd voor een langere periode. De verkoop past binnen de strategie om minder vastgoed op de balans te hebben.

Met de bekendmaking van de verkoop in Nederland heeft Accor gelijktijdig het MGallery Mondial Am Dom in Keulen verkocht volgens de sale-and-lease-back strategie.

*Verkoopprijs*
Het Keulse hotel telt 208 kamers, het Amsterdamse 148. Het MGallery Convent Hotel is voor 23,5 miljoen verkocht, het MGallery Mondial Am Dom voor 20,5 miljoen. Koper is de pan-Europese vastgoedinvesteerder Internos Real Investors dat in 2005 is opgericht door Jos Schort en Andrew Thornton.

*Renovatieplannen*
Accor huurt de hotels voor aaneengesloten periode van 15 jaar. Bij de verkoop is een renovatieplan voor beide hotels afgesproken ter waarde van 12,3 miljoen euro. Hiervan betaalt de nieuwe eigenaar 7,4 miljoen.

*Huur*
De huurprijs die Accor voor beide hotels betaalt is gebaseerd op de omzet. Afgelopen jaar zou de huur uitgekomen zijn op 3 miljoen euro. Een hoop geld, maar daartegenover staat dat de uitgaven aan verzekeringen, vastgoedbelastingen en structurele kapitaaluitgaven nu voor kosten zijn van de nieuwe eigenaar.

*Minder vastgoed, minder schuld*
Zoals gezegd past de verkoop in de asset light strategie van Accor. Het hotelbedrijf heeft zich als doel gesteld de schulden op de balans eind 2015 met 2,2 miljard euro te hebben verlaagd.

~Frank Lindner~

Overig nieuws