Corendon gaat met nieuwe aandeelhouder 500 miljoen in hotelactiviteiten investeren

Auteur: redactie
Financieel Hotelketens 29 januari 2024
Corendon gaat met nieuwe aandeelhouder 500 miljoen in hotelactiviteiten investeren Atilay Uslu (Fotografie: Wendy Bos)

Investeringsmaatschappij 5square heeft een strategisch minderheidsbelang verkregen in de Corendon Leisure Group, zo maakt het bedrijf bekend middels een persbericht. Met de investering van 5square wil Corendon zowel zijn activiteiten als touroperator uitbreiden, als nieuwe internationale hotelactiviteiten ontplooien.

Oprichter en directeur van Corendon Atilay Uslu vertelt in gesprek met De Telegraaf dat de investering gebruikt gaat worden om hotels te kopen in zonnige vakantieoorden. Het bedrijf heeft momenteel al drie hotels op Curaçao en wil hier nog een aantal accommodaties aan toevoegen, met Tenerife en de Kaapverdische eilanden als mogelijke locaties: “En dat vastgoed is duur, we gaan uit van een investering die richting de 500 miljoen euro gaat”, stelt hij tegenover de ochtendkrant.

In het persbericht dat Corendon heeft uitgevaardigd geeft Uslu aan dat 5square momenteel de ideale partner is voor Corendon: “We benadrukken hiermee de hechte band die al langer bestaat tussen beide partijen. Samen gaan we hard werken aan de verdere groei van ons mooie bedrijf. Hun kennis, ervaring en toewijding sluiten naadloos aan bij onze visie voor de toekomst van Corendon.”

Remco van den Heuvel, oprichter en partner van het investeringsfonds, is op zijn beurt positief over Corendon: “Wij zijn onder de indruk van de onderneming, het managementteam en de organisatie. We zijn dan ook echt trots op onze deelneming in Corendon. In 20 jaar tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een toonaangevende touroperator en internationale hotelketen met meer dan 750 miljoen euro omzet. De gedeelde visie, de sterke marktpositie en de ondernemende leiding van het management bieden uitstekende kansen voor verdere groei en succes.”

Hospitality Management sprak in 2019 uitgebreid met Atilay en Gunay Uslu over de hoteltak van Corendon.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per week het actuele en relevante hotelnieuws in uw mailbox? Registreer hier voor onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws