Current Rooftop opent in 's-Hertogenbosch met topchef Erwin Oudijk

Auteur: Redactie
13 oktober 2022
Current Rooftop opent in 's-Hertogenbosch met topchef Erwin Oudijk

Current Rooftop Restaurant & Bar is de nieuwste aanwinst van ’s-Hertogenbosch. Op de 9e verdieping van Hotel The Den kan iedereen, van jong tot oud - maar altijd young at heart - terecht in het restaurant, de bar en op het dakterras met uitzicht op ’s-Hertogenbosch en omgeving.

Current Rooftop is er voor iedereen die op zoek is naar reuring, gezelligheid, waanzinnig eten, een goede cocktail of een onovertroffen uitzicht op ’s-Hertogenbosch. In de intieme bar kunnen gasten terecht voor een uitgebreid assortiment aan champagnes en een aantal bar bites. Don’t expect the obvious, maar een sexy bar waar iedereen zichzelf kan zijn. Het mondaine interieur bestaat uit veel goud, paars en velvet, planten en een prachtige met leer beklede bar als center piece. Vanuit de bar hebben gasten toegang tot een dakterras waar het gebruik van roestkleurig, geërodeerd staal (cortenstaal) voor een urban uitstraling zorgt, bijvoorbeeld in de twee fonteinen die het dakterras tot leven brengen. Het cortenstaal is een knipoog naar de locatie van Current Rooftop, namelijk aan het begin van de Paleisbrug, ontworpen door tuinarchitect Piet Oudolf. Deze Nederlandse ontwerper werkt(e) graag met cortenstaal en is ook verantwoordelijk voor de bekende parkbrug High Line in New York.

Van bite tot uitgebreid diner

Naast de bar kunnen gasten terecht in het restaurant met bar en aan beide kanten een groot dakterras. Binnen vind je veel messing en zwart-witte accenten. Het geheel doet mondain aan; een beetje Paris chic meets Berlin bold. Aan de bar worden verschillende bar bites geserveerd en in het restaurant kunnen gasten kiezen uit een uitgebreid menu dat is samengesteld door Head Chef Erwin Oudijk. Erwin was eerder als Head Chef medeverantwoordelijk voor de keuken van sterrenrestaurant Wils in Amsterdam en wil ditzelfde niveau neerzetten bij Current Rooftop. De chef ontdekte in Australië zijn passie voor koken op open vuur en brengt dit mee naar Current. Veel gerechten worden dan ook bereid op open vuur en rook, hout en houtskool komen veelvuldig terug in de gerechten. Hoewel Current Rooftop een kosmopolitische uitstraling heeft en doet denken aan sexy rooftop bars in wereldsteden als New York en Londen, worden veel producten ingekocht bij lokale leveranciers die met de seizoenen mee produceren.

Overig nieuws